بهترین روش برخورد با فرزند پرتوقع
برخورد با فرزند پرتوقع، یکی از اصلی ترین دغدغه هایی است که والدین با آن درگیر هستند. در ادامه به شما والدین عزیز بهترین روش برای برخود با فرزند پرتوقع را آموزش می دهبم.
به گزارش تجارت امروز؛ شاید امروزه، از والدین زیادی شنیده باشید که چگونه با فرزند پرتوقع برخورد کنیم؟ برخورد با فرزند پرتوقع نیازمند آموزش های ویژه ای است که بتوانید، کودک خود را در مسیر درست قرار بدهید.
تکته ای که اینجا والدین باید در نظر بگیرند، صبر و حوصله زیاد در رفتار با اینگونه کودکان است. زیرا کودک پرتوقع دیرتر آرام می شود و سخت تر می توان به راه درست هدایت کرد.
بهترین روش برخورد با فرزند پرتوقع
روانشناسان امروزه، بر روی کودکان تحقیقات بیشتری انجام داده اند و برای هریک از رفتارهای کودک روانشناسی به خصوصی را ارئه داده اند. در این بخش به معرفی بهترین روش برخورد با فرزند پرتوقع می پردازیم.
ریشه رفتار را پیدا کنید
اولین قدم برای برخورد با هر مشکلی، درک ریشه آن است. دلایل مختلفی می تواند برای رفتار پرتوقع فرزند شما وجود داشته باشد، این از اولین کارها برای برخورد با فرزند پرتوقع می باشد. مانند:
تربیت غلط: اگر در گذشته به طور مداوم به خواسته های فرزندتان تسلیم شده اید، ممکن است او یاد گرفته باشد که همیشه باید آنچه می خواهد را بدست آورد.
عدم امنیت: ممکن است فرزند شما احساس ناامنی کند و با پرتوقع بیش از حد سعی در جبران آن کند.
توجه جلب کردن: ممکن است فرزند شما برای جلب توجه شما رفتار پرتوقعانه ای داشته باشد.
مشکلات یادگیری یا رفتاری: در برخی موارد، پرتوقع بیش از حد می تواند نشانه ای از یک مشکل یادگیری یا رفتاری مانند اختلال وسواس فکری-اجباری یا اضطراب باشد.
انتظارات واقع بینانه را تعیین کنید
مهم است که انتظارات واضح و واقع بینانه ای را برای فرزند خود تعیین کنید. به آنها بگویید که چه رفتاری قابل قبول است و چه رفتاری قابل قبول نیست.
قوانین و مقررات مشخصی را وضع کنید: قوانینی را برای رفتار قابل قبول در خانه تعیین کنید و به طور مداوم آنها را اجرا کنید.
محدودیت هایی را تعیین کنید: برای اینکه فرزندتان یاد بگیرد که همه چیز را نمی تواند داشته باشد، محدودیت هایی را برای خواسته ها و رفتارهای او تعیین کنید.
به آنها یاد بدهید که صبر کنند: به فرزندتان یاد بدهید که برای چیزهایی که می خواهند صبر کنند.
قاطعانه و ثابت قدم باشید
هنگام تعیین انتظارات و قوانین، قاطع و ثابت قدم باشید. در رفتار خود تغییر زیاد نداشته باشید و هر تصمیمی که می گیرید محکم روی آن پافشاری کنید، تا فرزند شما بداند که با هیچ چیزی قرار نیست رفتار شما تغییر کند.
به حرف خودتان پایبند باشید: اگر به فرزندتان گفتید که نمی تواند چیزی داشته باشد، به حرف خودتان پایبند باشید.
تسلیم خواسته های آنها نشوید: تسلیم خواسته های آنها برای جلوگیری از دعوا نشوید.
عواقب را دنبال کنید: اگر فرزندتان قوانین را زیر پا گذاشت، عواقب منطقی را دنبال کنید.
برخورد با فرزند پرتوقع: بر رفتار مثبت تمرکز کنید
به جای تمرکز بر رفتارهای منفی، بر رفتارهای مثبت فرزندتان تمرکز کنید. سعی کنید کارهای خوب او را بیش تر بیان کنید تا بفهد که این کارها خوب است و بابت کارهای خوب پاداشی دریافت خواهد کرد. این مورد تاثیر بسیار خوبی در برخورد با فرزند پرتوقع دارد.
تشویق و تمجید: هنگامی که فرزندتان رفتار خوبی از خود نشان می دهد، او را تشویق و تمجید کنید.
توجه مثبت: به فرزندتان توجه مثبت بدهید، مانند زمانی که با شما صحبت می کند یا به شما کمک می کند.
سیستم پاداش: می توانید از یک سیستم پاداش برای تقویت رفتارهای مثبت استفاده کنید.
روش برخورد با فرزند پر توقع: الگوی رفتاری مناسبی باشید
از جمله روش برخورد با فرزند پر توقع الگو بودن است. فرزندان از رفتار والدین خود یاد می گیرند. شما خودتان هم باید در خانه و یا در بیرون رفتاری درست و منطقی از خود ارائه دهید تا فرزندتان متوجه شود که همه چیز را بر اساس منطق پیش ببرد، نه خواسته و توقع بیجا.
انتظارات واقع بینانه ای از خود داشته باشید: انتظارات واقع بینانه ای از خود داشته باشید و کامل نباشید.
با خودتان مهربان باشید: با خودتان مهربان باشید و اشتباهات خود را بپذیرید.
به فرزندتان نشان دهید که چگونه با ناامیدی کنار بیاید: به فرزندتان نشان دهید که چگونه با ناامیدی و چالش ها به روشی سالم کنار بیاید.
در صورت نیاز کمک بگیرید
اگر در برخورد با فرزند پرتوقع خود مشکل دارید، از کمک یک متخصص مانند روانشناس یا مشاور کودک دریغ نکنید. از جمله مهم ترین روشی که ما به شما در برخورد با رزند پرتوقع پیشنهاد می کنیم، همین کمک گرفتن از متخصص است.
حمایت عاطفی: آنها می توانند حمایت عاطفی و راهنمایی برای کمک به شما در مدیریت این وضعیت ارائه دهند.
استراتژی های مقابله ای: آنها می توانند به شما در ایجاد استراتژی های مقابله ای برای مقابله با رفتار فرزندتان کمک کنند.
منابع مفید: آنها می توانند منابع مفیدی مانند کتاب ها و وب سایت ها را در اختیار شما قرار دهند.
از محبت های افراطی جلوگیری کنید
همانطور که لازم است، محبت و توجه کافی به فرزند خود داشته باشید، محبت افراطی هم باعث لوس شدن زیادی فرزند می شود و فرزند شما توقع های غیر منطقی را در ذهن خود شکل می دهد.
منع ارتباط با افراد بالاتر از سطح شما
با افرادی که از سطح شما بالاتر هستند، ارتباط نگیرید و رفت و آمد خود را قطع کنید. زیرا کودک با دیدن سطح زندگی همچین افرادی به طور طبیعی خواسته های غیر معقولی را از شما در خواست می کند.
انتهای مطلب/آ.ع