درمان بوی بد دهان/ چگونه از بوی بد دهان پیشگیری کنیم؟
اگر به دنبال درمان بوی بد دهان خود در سریع ترین زمان هستید، در ادامه همراه ما باشید تا با آسان ترین روش بوی بد دهان خود را از بین ببرید.
به گزارش تجارت امروز؛ برای درمان بوی بد دهان، شما می توانید از روش های خانگی استفاده کنید تا آرامش را به خود و دیگران برگردانید.
بوی بد دهان، بسیار آزار دهنده است. اگر حس می کنید که در طول شبانه روز دهان شما بوی بدی می دهد، علت های مختلفی دارد که در ابتدا باید علت را تشخیص بدهید، تا بتوانید آن را از بین ببرید. در این مقاله درمان و علت بوی بد دهان را در اختیار شما می گذاریم.
درمان بوی بد دهن با روش های ساده
برای درمان بوی بد دهان اگر مشکل خاصی از جمله بیماری های گوارشی یا پوسیدگی دندان نداشته باشید، می توانید از روش های زیر در خانه استفاده کنید.
رعایت بهداشت دندان
طبق مطالعات تحقیقاتی منبع معتبر، بهداشت نامناسب دندان شایع ترین علت بوی بد دهان است. جلوگیری از تشکیل پلاک، کلید حفظ سلامت دهان است. شما باید حداقل دو بار در روز (صبح و شب) دندان های خود را با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید به مدت دو دقیقه مسواک بزنید.
برخی افراد دریافتند که مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی برای جلوگیری از پوسیدگی و درمان بوی بد دهان ضروری است. برای جلوگیری از رشد باکتری ها روی تکه های غذایی که در دندان گیر کرده اند، حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
باکتری ها نیز می توانند روی زبان جمع شوند و باعث ایجاد بوی بد شوند. روشی که به عنوان خراش دادن زبان شناخته می شود می تواند به شما کمک کند این لایه نازک را بردارید. با استفاده از مسواک یا سوهان مخصوص زبان، حداقل یک بار در روز زبان خود را مسواک بزنید یا خراش دهید.
مصرف جعفری برای درمان بوی بدن دهان
جعفری یک روش برای درمان بوی بد دهان است. رایحه تازه و محتوای کلروفیل بالای آن نشان می دهد که می تواند اثر خوشبو کننده داشته باشد. مطالعات منبع معتبر (اما روی نفس انسان انجام نشده است) نشان داده است که جعفری می تواند به طور موثری با ترکیبات بد گوگرد مبارزه کند.
برای استفاده از جعفری برای بوی بد دهان، برگ های تازه را بعد از هر وعده غذایی بجوید یا از اینجا یک مکمل غذایی جعفری بخرید.
درمان بوی بد دهان؛ آب آناناس
بسیاری از مردم بر این باورند که آب آناناس سریع ترین و موثرترین درمان برای بوی بد دهان است. در حالی که هیچ مدرک علمی برای حمایت از این نظریه وجود ندارد، گزارش های حکایتی نشان می دهد که این نظریه کار می کند.
بعد از هر وعده غذایی یک لیوان آب آناناس ارگانیک بنوشید یا یک تکه آناناس را به مدت یک تا دو دقیقه بجوید. همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که بعد از آن باید دهان خود را از قندهای موجود در میوه و آب میوه بشویید.
مصرف آب برای درمان بوی بد دهان
منبع معتبر تحقیقات نشان می دهد که خشکی دهان اغلب باعث بوی بد دهان می شود. بزاق نقش بسیار مهمی در تمیز نگه داشتن دهان شما دارد. بدون آن، باکتری ها رشد می کنند.
دهان شما به طور طبیعی هنگام خواب خشک می شود، به همین دلیل است که تنفس معمولا در صبح بدتر می شود و از جمله بهترین روش درمان بوی بد دهان همین مصرف آب است.
با هیدراته نگه داشتن بدن از خشکی دهان جلوگیری کنید. نوشیدن آب (نه نوشیدنی های کافئین دار یا شیرین) در طول روز به تولید بزاق کمک می کند. حداقل هشت لیوان آب در روز مصرف کنید.
مصرف ماست از جمله روش های درمان بوی بد دهان
ماست حاوی باکتری های سالمی به نام لاکتوباسیلوس است. این باکتری های سالم می توانند به مبارزه با باکتری های بد در قسمت های مختلف بدن مانند روده کمک کنند.
تحقیقات نشان می دهد که ماست ممکن است به کاهش بوی بد دهان نیز کمک کند. یک مطالعه نشان داد که پس از ۶ هفته خوردن ماست، ۸۰ درصد از شرکت کنندگان بوی بد دهان را کاهش دادند. پروبیوتیک های موجود در ماست در درمان بوی بد دهان موثر هستند.
برای استفاده از ماست برای مبارزه با بوی بد دهان، حداقل یک وعده در روز ماست ساده و بدون چربی بخورید.
شیر درمان شناخته شده برای بوی بد دهان
شیر یک درمان شناخته شده برای بوی بد دهان است. برای استفاده از این روش، یک لیوان شیر کمچرب یا پرچرب را در حین یا بعد از غذا حاوی غذاهای با بوی تند مانند سیر و پیاز بنوشید.
دانه های رازیانه یا انیسون
از زمان های قدیم از دانه های رازیانه و رازیانه برای درمان بوی بد دهان استفاده می شده است. در بخشهایی از هند، دانههای رازیانه بوداده هنوز بهعنوان «مخواس» یا خوشبوکننده دهان برای تمیز کردن نفس بعد از شام استفاده میشود.
آنها طعم شیرینی دارند و حاوی اسانس های معطری هستند که به نفس رایحه ای تازه می بخشد. دانههای رازیانه و رازیانه را میتوان بهصورت ساده، برشته یا آغشته به شکر مصرف کرد.
استفاده از پرتقال برای از بین بردن بوی بد دهان
پرتقال نه تنها یک میوه سالم است، بلکه بهداشت دهان و دندان را نیز ارتقا می دهد. بسیاری از مردم بوی بد دهان دارند زیرا بزاق کافی برای شستشوی باکتری های بدبو تولید نمی کنند. تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C به افزایش تولید بزاق کمک می کند که می تواند به درمان بوی بد دهان کمک کند. پرتقال سرشار از این ویتامین است.
مصرف زینک برای درمان بوی بد دهان
زینک، یکی از مواد تشکیل دهنده برخی از دهانشویه ها و آدامس جویدنی، می تواند با بوی بد دهان مقابله کند. زینک باعث کاهش تعداد ترکیبات گوگردی در تنفس شما می شود. منبع معتبر تحقیقات نشان داده است که شستشوی منظم با محلول حاوی روی می تواند در کاهش بوی بد دهان برای حداقل ۶ ماه موثر باشد.
آدامس زینک را امتحان کنید که برای افرادی که دهان خشک دارند طراحی شده است. همچنین می توانید مکمل های غذایی روی را در داروخانه محلی خود پیدا کنید.
چای سبز
چای سبز یک درمان خانگی موثر برای بوی بد دهان است. چای سبز دارای خواص ضد عفونی کننده و خوشبو کننده است که می تواند به طور موقت نفس را خوشبو کند. نعناع اثرات مشابهی دارد، بنابراین یک فنجان چای نعناع سبز ممکن است یک خوشبو کننده ایده آل برای تنفس باشد.
قبل از خواب دو فنجان چای دم کرده و یک شب در یخچال قرار دهید. چای خنک خود را در یک بطری آب بریزید و آن را روی کار بیاورید. در طول روز به آرامی از آن بنوشید.
از سیب برای درمان بوی بد دهان استفاده کنید
شما از سیب می توانید، برای درمان بوی بد دهان استفاده کنید. سیب خنثی ساز عالی برای بوی بد دهان است. سعی کنید هر روز صبح که از خواب بیدار می شوید، یبک عدد سیب بخورید تا معده و دهان شما را از باکتری پاک کنید.
دهانشویه خانگی با جوش شیرین
از جمله روش های خانگی برای درمان بوی بد دهان، جوش شیرین است. جوش شیرین، همچنین به عنوان بی کربنات سدیم شناخته می شود، می تواند به طور موثر باکتری های دهان را از بین ببرد. خمیردندان ها حاوی غلظت بالایی از جوش شیرین هستند که به طور موثر بوی بد دهان را کاهش می دهند.
برای تهیه دهانشویه جوش شیرین، ۲ قاشق چایخوری جوش شیرین را به ۱ فنجان آب گرم اضافه کنید. دهانشویه را حداقل ۳۰ ثانیه قبل از تف کردن در دهان خود بچرخانید.
دهانشویه خانگی با سرکه برای درمان بوی بد دهان
سرکه به دلیل خاصیت ضد باکتری که دارد، یک روش موثر برای درمان بوی بد دهان است. سرکه حاوی اسید طبیعی به نام اسید استیک است. باکتری ها دوست ندارند در محیط های اسیدی رشد کنند، بنابراین دهانشویه سرکه ممکن است رشد باکتری ها را کاهش دهد.
۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید یا سیب را به ۱ فنجان آب اضافه کنید. قبل از تف کردن، حداقل ۳۰ ثانیه غرغره کنید.
علت بوی بد دهان چیست؟
بوی بد دهان یا هالیتوزیس (halitosis) به شرایطی اطلاق میشود که بوی نامطبوع شدیدی از میان دندان ها و لثه احساس شود.
بوی بد دهان تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد میشود و در بیشتر از ۹۵% مواقع دلیل جدی نداشته و با اقدامات ساده مثل تغییر سبک زندگی و اصلاح رژیم غذایی قابل درمان است اما گاهی اوقات بوی نامطبوع دهان از نشانههای مشکلات جدی مثل سرطان، بیماریهای گوارشی، ریوی، گوش و حلق و بینی و …. است و برای درمان آن باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
بیشتر بوی بد دهان از دهان منشاء می گیرد و با بهبود بهداشت دندان قابل درمان است. با این حال، در برخی موارد، بوی بد دهان نشانه یک بیماری جدی تر مانند کتواسیدوز دیابتی، نارسایی کلیه یا عفونت است.
اگر بوی بد دهان شما با درمان خانگی بهبود نمی یابد، با پزشک یا دندانپزشک خود مشورت کنید.
انتهای مطلب آ/ع