طرز تهیه نان روغنی تابه ای نرم و خوشمزه در خانه
با این دستور ساده و مرحلهبهمرحله، میتوانید در خانه نان روغنی تابهای نرم، پفکی و خوشمزه درست کنید!

در این مطلب از تجارت امروز؛ طرز تهیه نان روغنی تابهای را مرحلهبهمرحله یاد میگیرید. هیچ چیز لذتبخشتر از عطر نان تازه و گرم نیست که در خانه و با دستهای خودتان تهیه شده باشد؛ مخصوصاً اگر این نان روغنی، نرم، خوشمزه و بدون نیاز به فر فقط در یک تابه آماده شود! نان روغنی تابهای یکی از نانهای سنتی و محبوب است که بافتی پفکی و طعمی شیرین و دلنشین دارد و میتواند انتخابی عالی برای صبحانه، عصرانه یا پذیرایی باشد. آمادهاید خانهتان را با بوی نان تازه پر کنید؟
مواد لازم برای تهیه نان روغنی
| مواد لازم | مقدار |
|---|---|
| آرد همه منظوره | ۵ فنجان |
| شیر ولرم | ۱ فنجان |
| آب گرم | ۱ فنجان |
| تخممرغ بزرگ | ۱ عدد |
| خمیر مایه | ۲ و ½ قاشق چایخوری |
| شکر | ¼ فنجان + ۱ قاشق غذاخوری |
| بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
| نمک | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه نان روغنی تابه ای

- در اولین مرحله از طرز تهیه نان روغنی تابه ای باید پودر مخمر را به همراه یک قاشق شکر و آب گرم داخل یک کاسه کوچک بریزید.
- سپس مواد را تا جایی هم بزنید که پودر مخمر حل شود. روی کاسه را برای ۱۰ دقیقه بپوشانید تا زمانی که حبابدار و کفآلود شود.
- آرد را با بیکینگپودر و نمک در ظرفی جداگانه سه بار الک کرده و کنار بگذارید.
- حال در کاسه همزن تخممرغ، شیر، یکچهارم فنجان باقیمانده شکر، خمیرمایه و مخلوط آرد را بریزید. مواد را ابتدا با همزن برای دقایقی بزنید. سپس با دستان خود کمی ورز دهید تا جایی که نرم شده و به دست بچسبد. ظرف را با یک حوله تمیز برای ۳۰ دقیقه بپوشانید.
نکته: خمیر را زیاد ورز ندهید چراکه به روغن خواهد افتاد در نتیجه نان خشک خواهد شد.
- سپس روی سطح کارتان مقداری آرد بپاشید. خمیر را روی آن بغلتانید. سپس خمیر را به ۱۲ تا ۱۶ قسمت مساوی تقسیم کنید.
- چانههای خمیر را در دستان خود بغلتانید تا اندازه یک توپ کوچک شود. حال چانهها را یکییکی با کمک وردنه باز کنید. ضخامت آن باید در حد ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر باشد.
- وسط خمیرها را با چنگال سوراخ کنید. در نهایت روی خمیرها را با پلاستیک بپوشانید تا کمی در اصطلاح ور بیایند.
- در این مرحله باید یک تابه بزرگ برای سرخ کردن نانها در نظر بگیرید. به مقدار لازم در تابه روغن بریزید.
- با داغ شدن روغن، هر طرف از نانها را برای یک تا ۲ دقیقه در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- در نهایت نانهای روغنی را داخل ظرف موردنظر بگذارید تا برای سرو آماده باشد.
طرز تهیه نان روغنی بدون خمیر مایه

در طرز تهیه نان روغنی بدون خمیرمایه به یک سوم لیوان روغن مایع، نصف پیمانه شکر، یک قاشق چایخوری نمک، سه قاشق غذاخوری بیکینگپودر، دو لیوان آرد، یک لیوان به اضافه یکچهارم لیوان ماست نیاز دارید. حال ماست و بیکینگپودر را با یکدیگر مخلوط کنید. کمی زمان دهید تا پف کند. در ادامه روغن و نمک را به مخلوط ماست اضافه کنید.
مواد را تا یکدست شدن کامل هم بزنید. سپس آرد را در چند مرحله اضافه کرده و هم بزنید. به دلیل چسبناکی خمیر نان، به هیچ عنوان آرد اضافه نریزید. دستان خود را کمی چرب کنید. خمیر را برداشته و در دستان خود با ضخامت مناسب باز کنید. سپس خمیر را در تابه بگذارید. در نهایت کف تابه را با روغن چرب کنید. خمیر را پهن کنید. در نهایت با گذشت چهار تا پنج دقیقه دو طرف نان، طلایی خواهد شد.
طرز تهیه نان روغنی در فر
نان روغنی همانند دستور تهیه نان شیرمال، دهها دستور و روش پخت برای آن وجود دارد که یکی از روش ها پخت آن روی گاز بود. در روشی دیگر میتوان آن را در فر یا توستر پخت. در طرز تهیه نان روغنی با خمیرمایه یا بدون آن در فر، مراحل تهیه را همانند بالا پیش بروید. سپس فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در نهایت نانها را یکی یکی یا دو تا دوتا در سینی فر بگذارید. تا در مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پخته شوند. دقت داشته باشید که نان به کف سینی فر نچسبیده باشد.
نکته: برای براقتر و خوشمزهتر شدن نان روغنی تابهای به یک عدد زرده تخممرغ، یک قاشق شیر یا روغن و یک قاشق زعفران دمکرده نیاز دارید. حالا زرده تخممرغ را به همراه شیر و زعفران دمکرده در یک کاسه بریزید و هم بزنید. در نهایت قبل از پخت، روی خمیر نانها بمالید.






