
براساس آخرین گزارشهای منتشر شده از صنایع قطر، تولید پلاستیک کشورهای حوزه خلیجفارس در طول یک سال گذشته با افزایش ۸ درصدی مواجه شده است. این رقم در برابر رشد ثابت ۳/۲ درصدی سالانه، جهشی بسیار بالا ارزیابی شده که از عمدهترین دلایل این رشد چند برابری را میتوان سرمایهگذاری بلندمدت شورای همکاری خلیجفارس با صنایع پلاستیک این کشور ارزیابی کرد. بنابر اعلام این سازمان، ظرفیت تولید پلاستیک شورای همکاری خلیجفارس، در طول ۱۰ سال گذشته ۳ برابر شده و تا پایان سال ۲۰۱۵م به ۲۶/۲میلیون تن در سال رسیده است.
این افزایش ۳ برابری تولید باعث ایجاد درآمدی ۳۲ میلیارد دلاری برای این مجموعه شده است. پیرو این رشد، سهم بازارهای امارات متحده عربی از ۶ به ۲۰درصد رشد یافت و با وجود چالشهای مداوم ناشی از نوسانات قیمت نفت، ظرفیت تولید پلاستیک این کشورها در حال افزایش است و پیشبینیها حاکی از آن است که این رشد تا ۵ سال آینده ادامه خواهد داشت.
به عنوان نمونه عربستان سعودی در طول بازه زمانی ۱۰ ساله درسالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵م، به رشد ۱۱/۷ درصدی در این صنعت دست یافته است. سابیک عربستان با واردات بیش از 2000 دستگاه تزریق پلاستیک و جذب نیروی کار از بنگلادش و کشورهای مشابه به گونهای در صنایع پاییندستی پلاستیک برای تولید قطعات کوچک همچون درب بطری، ظروف نگهداری مواد غذایی یا درب اسپری سرمایهگذاری کرده است.
از سوی دیگر در طول سال ۲۰۱۵م، عمان نیز با شعار دور نماندن از سایر اعضای شورای همکاری خلیجفارس و با هدف افزایش ظرفیت تولید پلاستیک، به توسعه شهرکهای صنعتی خود پرداخت. مقامات عمانی معتقدند با تکیه بر این راهکار، علاوه بر اشتغالزایی در کشور، سود بیشتری نیز نصیب صنعتگران این بخش از صنعت خواهد شد.