کد خبر: ۲۰۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۲

چیزی که مدیران درباره مالباختگان کاسپین نمی‌دانند

اکثر مدیران، حتی اگر خیلی خوب و درستکار باشند هم از درک بسیاری از مصائب و سختی های مردمان تحت مدیریتشان عاجزند.

تجارت امروز: ماجرای کاسپین یک اتفاق عجیب و غریب نیست، البته نمی دانم که در کاسپین چه اتفاقی افتاده و این که این موسسه به مشکل مالی خورده است چه دلیلی دارد، آیا در بازار مکاره امروز مدیران این موسسه خودشان مال باخته شده اند؟ آیا در صنعتی مثل مسکن وارد شده و متضرر شده اند؟ اطلاع چندانی از این مساله ندارم، اما به دلیل وفور اخبار اختلاس و کلاهبرداری و ورشکستگی در چند سال گذشته شنیدن ورشکستگی و یا ناتوانی یک موسسه اقتصادی از پرداخت دیون خود دیگر چیز عجیب و غریبی نیست.

البته این نوشته موضوع دیگری را قصد دارد مطرح کند و نمی خواهیم کسی را متهم کنیم و یا تقصیرها را یکسره گردن کسی بیاندازیم چرا که به باور من قطعا در این شرایط تنها یک نفر یا یک دسته و یک گروه و حزب و حتی یک حکومت مقصر نبوده و نیست. از این مساله بگذریم.

معتقدم مدیران در این کشور زندگی کاملا متفاوتی با سایرین دارند و در نتیجه نگاهشان به اختلاس ها و کلاهبرداری ها و اتفاقاتی نظیر کاسپین بسیار متفاوت از نگاه ما مردمان یا همان سایرین سطر بالاست.

آیا مدیری هست که تمام سرمایه اش را در اختیار یک موسسه اعتباری گذاشته باشد و حالا ببیند آن سرمایه در قله قاف نشسته و دسترسی به آن تا اطلاع ثانوی مقدور نیست؟ آیا مدیری هست که برای خرید یک خانه 60 - 70 متری حتی فرش خانه و طلای همسرش را بفروشد و بعد ببیند همه اینها را اگر آتش زده بود چیز بیشتری گیرش می آمد؟

مدیری را می شناسید که تمام سرمایه های فرزندش یا به عبارتی آقازاده اش را طی یک فرآیند بسیار پیچیده و عجیب ببرند و او افلاس پسرش را به چشم ببیند و کاری از دستش بر نیاید؟ اگر چنین مدیری دیدید سلام مرا به او برسانید.

نمی خواهم زحمات بسیاری از مدیران این سرزمین را نادیده بگیرم چرا که می دانم اگر این کشور مدیرانی نداشت که بی ادعا و بی هیچ دست اندازی به بیت المال از دل و جان برای این مردم وقت و انرژی گذاشته و می گذارند، امروز شرایطی مثل ونزووئلا را تجربه می کردیم که تورم های چندصددرصدی را می دیدیم. بنابراین سپاسگزار خیل عظیم مدیران درستکار و ارزشمند کشور هستیم اما واقعیت این است که مدیران حتی خوب کشور ما، تقریبا شرایط ناگوار بسیاری از مالباختگان را درک نمی کنند. آنها مثلا الان نمی دانند که در زندگی سپرده گذاران کاسپین چه غوغایی بپاست و چه خانواده هایی در آستانه فروپاشی قرار گرفته اند. آنها شاید شب و روز در حال بررسی مشکل و چگونگی حل آن هستند. اما نمی توانند درک کنند در فکر و ذهن آن پدری که تمام سرمایه اش را در کاسپین سپرده کرده و شب عید امسال دستانش خالی است چه میگذرد. آنها نمی دانند با حقوق های 800 هزار تومانی و یا حتی 2 میلیون تومانی وقتی سپرده های یک نان آور خانواده هم برود یعنی چه فاجعه ای رخ داده و چه عیدی از آن پدر بیچاره عزا شده است.

خرده ای هم نمی خواهم به این دوستان مدیر بگیرم. به قول آن شاعر معروف :

پادشه را خانه آبادان و دل خرم، چه باک
گر گدایی جان دهد در گوشه ویرانه ای

اما در میان صاحبان تصمیم گیری در این مملکت کسانی هم هستند که هر چند معدودند و بعضا در زندان، اما خیال می کنند پولی که اختلاس کرده اند تنها رقمی بوده است که آنها طی یک عملیات محیرالعقول و به اصطلاح خودشان زرنگی، جابه جا شده است اما آن که می دزد، آن که به خاطر بی تدبیری ، بسیاری از مردم را بیچاره می کند، آن که به خیالش با جابجایی چند عدد، حساب بانکی اش را پر می کند و مالی را بالا می کشد. بداند که برای رسیدن به ثروتی، هم نوعانی از خود را به خاک سیاه نشانده است و مطمئن باشد که این نوع رفتارهای زشت و غیرانسانی دامنگیر است و قطعا رفاه به دست آمده از خوردن حق محرومان و مستضعفان، به طرفه العینی به سیاهی تبدیل می شود. این را نه از سر دین و مذهب که از سر انسانیت و تجربه انسانی و سنت های حاکم بر جهان هستی می گویم.

چو بد کردی مشو ایمن ز آفات
که واجب شد طبیعت را مکافات

با این دسته از افراد هیچ سخنی جز همانی که نوشتیم نداریم، اما آن مدیران راست اندیش و درست کار هم بدانند که نمی توانند شرایط مال باختگان اتفاقاتی نظیر کاسپین را بدانند و انتظاری هم از آنها نیست اما مردم دوست دارند که به هر شکل ممکن و با هر تدبیری که می توان کرد، پول و سرمایه شان به آنها برگردانده شود و مدیران از این زاویه به مشکل نگاه کنند که پول ها را به حساب ها برگردانند. حل ساختاری مشکلات پیش آمده و وضع قوانین پیشگیرانه و یا حتی مجازات مقصران حادثه همه و همه خوبند اما به جای خود. 

اولویت اول همه دست اندرکاران درک شرایط مال باختگان و تلاش برای برگرداندن اموالشان باشد چرا که این مساله در نگاه این مردم از هر چیزی مهم تر است.

از مدیران زحمتکش این مملکت می خواهم به دنبال کنکاش مصائب اقشار محروم و مستضعف این سرزمین دیگر نباشند، فقط کمی سریع تر هر فکری درباره مال باختگان امثال کاسپین دارند زودتر عملی کنند. که فردا و فرداها دیگر دیر شده است.

یا حق

علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
0
0
احسنت به نویسنده مقاله
خدا خیرش بده
خدا باعث و بانی فلاک مملکت در دنیا و اخرت مکافات کند
غلامرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۲
0
0
باسلام و تشكر از نويسنده اين متن با قلم توانايشان اميدوارم سران ودولتمردان نيز اين متن را مطالعه بفرمايند و حال و روز فريب خورگان اين موسسه به اصطلاح مجاز را درك كنند
نظر شما