
به گزارش تجارت امروز ؛ شهروند نوشت ، سرانجام پس از مباحث بسیاری که پیرامون اجرا یا امضای سند آموزشی ٢٠٣٠ توسط دولت در محافل مختلف مطرح شد، شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه عصر روز گذشته خود به اتفاق آرا، رأی به توقف سند ٢٠٣٠ داده و قرار شد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان سند بالادستی آموزشی و تربیتی کشور در دستور کار قرار بگیرد. در عین حال سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران رسانهها مجددا درباره تصمیم دولت برای اجرای سند ٢٠٣٠ یونسکو با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب با بیان این مطلب که در زمینه موضوع سند ٢٠٣٠ یونسکو ما چیزی را امضا نکردیم، گفت: اگر سندی هست که نشان میدهد وزیر آموزش و پرورش ما امضا کرده و نشان میدهد میخواهیم بهعنوان یک سند فرادست اجرا کنیم، آن را نشان بدهند.
محمدباقرنوبخت در واکنش به اظهارات رئیس قوهقضائیه درباره سند ٢٠٣٠ یادآور شد: باید بار دیگر فرآیند این موضوع را یادآوری کنم. غیر از برنامه آموزشی که درسال ١٩٩٠ در سازمان ملل مطرح شد، در ١٧ هدفی که در سازمان ملل بین کشورهای عضو توافق شده، بهعنوان اهداف هزاره آن را دنبال کنند، یکی آموزش فراگیر است که چیز بدی هم نبود و یونسکو برای اجرای این هدف چارچوبی تهیه کرد که بهعنوان یک بیانیه در آنجا قرائت شد.
او گفت: ما هم عضوی از یونسکو هستیم. ضمن اینکه با کلیت آموزش فراگیر مخالفتی نداریم، چون همیشه باید احتمال بدهیم ممکن است کلمهای وجود داشته باشد که با چارچوب نظام دینی ما متفاوت باشد، تحفظ خودمان را اعلام کردیم که درست است عضو هستیم اما اگر در جزییات آن جمله و کلمهای باشد که با فرهنگ و ارزشهای دینی ما متغایر باشد، آن را انجام نمیدهیم. ما در این زمینه چیزی را امضا نکردهایم و اگر سندی هست که نشان میدهد وزیر آموزش و پرورش ما امضا کرده و نشان میدهد میخواهیم بهعنوان یک سند فرادست
اجرا کنیم، آن را نشان بدهند.
سوء استفاده از واژه «آتش به اختیار»
ظلم به رهبری است
نوبخت در ادامه این نشست خبری که در محل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، درباره سوءاستفاده عدهای از بیانات رهبری درباره واژه «آتش به اختیار» گفت: این قطعا ظلم به رهبری نظام است که عدهای از بیانات و رهنمودهای ایشان جهت خواستههای سیاسی خود سوءاستفاده کنند.
سخنگوی دولت گفت: قطعا مقام معظم رهبری ارتقای فرهنگ جامعه را فقط منوط به دستگاههای رسمی نمیدانند و از نظرشان همه در این زمینه مسئول هستند. بهویژه در بخش فرهنگ که دولت سهم و نقش کمتری دارد. البته در بخش اعتبارات دولت مسئول است، اما مجریان فرهنگی فقط دولتیها نیستند و اصلا فرهنگ دستگاهی نیست بلکه با مشارکت همه مردم است. این مبحث «آتش به اختیار» را هم باید اینطور در نظر بگیریم که هر فردی در قبال فرهنگ مسئولیت دارد و باید نسبت به ارتقای سطح فرهنگی جامعه تلاش کند. اینکه هر جملهای ایشان مطرح میکنند، عدهای برای بیرونکردن رقیب از آن سوءاستفاده میکنند، چیز سادهای نیست و این موضوع هم حل خواهد شد.
دولت مصوبهای درخصوص
حجاب کارمندان ادارات نداشته
وی در واکنش به بازرسی حجاب کارمندان از سوی ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت وزارت کشور تصریح کرد: راجع به این موضوع ما چیزی در هیأت دولت تصویب نکردهایم. ممکن است هریک از سازمانها اقدامی انجام دهند که آن وزارتخانه باید پاسخگو باشد. سخنگوی دولت در پایان گفت: باید از قهرمانان تیم فوتبالمان تشکر و از مربیانشان قدردانی کنم. آنها غیر از آنکه توانستند رکورد بدون گلخورده را داشته باشند و در کوتاهترین زمان به جامجهانی صعود کنند، کار مهم دیگری کردند که آن شادکردن دل مردم است. من افتخار میکنم که مردم را شاد در خیابان میبینم و همه ما باید کاری کنیم که مردم شاد شوند.
مطهری:
ایران سند ٢٠٣٠ را با حق تَحَفُظ پذیرفت
درحالی که حدود ١٥٠ نماینده مجلس ضمن نامهنگاری به رئیسجمهوری خواستار توقف اجرای سند ٢٠٣٠ یونسکو در ساختار آموزشی کشور شدهاند، روز گذشته علی مطهری نایبرئیس مجلس شورای اسلامی به میان خبرنگاران آمد و در رابطه با اظهارات مطرحشده درباره اجرای سند ٢٠٣٠ یونسکو گفت: سند ۲۰۳۰ یک توصیهنامه است که یونسکو بهعنوان سازمانی مستقل آن را ارایه داده و این سازمان حتی از فلسطین نیز دفاع کرده است. او گفت: این سند، توصیهنامهای است که یونسکو داده و در کشورها ارزیابی میشود که تا چه حد اجرا شود و کشور ما این را با حق تحفظ، یعنی هر کجا که با ایدئولوژی و فرهنگ کشور ما همخوانی نداشته باشد، ما آن را اجرا نمیکنیم، پذیرفته و این مسأله در اسناد یونسکو نیز موجود است. به گفته نایبرئیس مجلس سند یونسکو قدری سیاسی شده اما چیزی نیست که کشور را تهدید کرده و بخواهد برنامه تعلیم و تربیت ما را تحتتأثیر قرار دهد و ما بخواهیم از آن برنامه بگیریم. دیروز محمدحسین فرهنگی در لحظات پایانی نشست علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامه ۱۵۱ نماینده مجلس به حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهوری درخصوص ضرورت الغای سند ۲۰۳۰ اعلام کرد: ۱۵۱ نماینده مواردی را درباره سند ۲۰۳۰ مطرح کرده و در پایان اعلام کردند که این سند به دلیل عدم تصویب در مجلس اعتبار ندارد. او همچنین گفت: همچنین با توجه به اینکه مقام معظم رهبری صریحا بر ضرورت الغای این سند به دلیل نقض استقلال فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تأکید کردند، انتظار میرود در راستای اجرای جزء ۱ بند الف ماده ۶۳ در قانون برنامه ششم ملغی اثربودن این سند به صورت رسمی اعلام شود.