کد خبر: ۴۰۳۵۰
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۳

پیام حملات یمن چیست؟

عبدالباری عطوان تحلیلگر برجسته فلسطینی در «رای الیوم» نوشت: با بررسی دو حادثه مربوط به «انفجار نفکتش ها در بندر الفجیره امارات» و «حمله پهپادی به خطوط انتقال نفت» عربستان که روزانه ۱.۶ میلیون بشکه نفت از آن منتقل می شود و با بررسی تاثیر این دو حادثه روی منطقه و ائتلاف های موجود در آن، پیام ها و نکات مهمی را می توان برداشت کرد.
پیام حملات یمن چیست؟

به گزارش تجارت امروز؛ عطوان با اشاره به این موضوع افزود: این دو حادثه، اعتبار ترامپ را زیر سؤال برد و او را در زمینه حمایت از متحدانش ناتوان نشان داد در حالی که او همواره در سخنرانی های اخیرش، آنها را به واسطه این حمایت سرزنش می کرد و با غرور می گفت که ۴۵۰ میلیارد دلار کافی نبوده و باید بیشتر پرداخت کنند.

تحلیلگر فلسطینی افزود:دوم اینکه دو حادثه مذکور ثابت کرد که برای آمریکا فقط جان سربازانش و منافع اقتصادی اش مهم است؛ این موضوع را سفر ناگهانی «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به عراق جهت تامین امنیت جانی بیش از ۶ هزار سرباز آمریکایی و هشدار نسبت به هر گونه حمله احتمالی از سوی نیروهای حشد شعبی عراق تفسیر می کند. به عبارت دیگر این حوادث ثابت کرد که آمریکا در صورتی که سربازانش در معرض خطر قرار گیرند، آماده نبرد علیه ایران است اما در صورتی که متحدانش در معرض چنین خطری قرار گیرند، آماده انجام هیچ گونه اقدام نظامی نیست.

عطوان ادامه داد: پیام دیگری که دو حادثه مذکور بویژه حمله پهپادی نیروهای یمنی به عمق عربستان در خود دارد، این است که میزان بازدارندگی جدید حوثی ها با قدرت در حال تحمیل شدن است و معادلات قبل را به هم می زند؛ زیرا استفاده ازاین پهپادها در حمله به اهدافی در عمق عربستان و موفقیت صد درصدی آنها به این معناست که چنین پهپادهایی توانایی هدف قرار دادن دیگر تاسیسات حیاتی را هم دارند و به نظر می رسد که عربستان این پیام را دریافت کرده است اما با این وجود، باز هم اقدام به بمباران صنعا و قتل عام دهها غیر نظامی کرد.

در آخر اینکه تشدید تنش در منطقه خلیج(فارس)، استراتژِی ترامپ برای کاهش قیمت نفت در راستای حفظ رشد اقتصادی آمریکا و کشورهای غربی را نابود کرد؛ زیرا قیمت نفت در حال بالا رفتن است و قیمت آن به مرز ۷۴ دلار نزدیک شده است و روز به روز در حال افزایش است و خدا می داند کجا متوقف شود.

وی بیان کرد: نتیجه ای که از مطالب گذشته می توان گرفت، این است: آمریکایی که قادر نیست پیش از جنگ از متحدانش در خلیج(فارس) محافظت کند پس چگونه می خواهددر بحبوبه جنگ از آنها حمایت کند؟  نمی توانیم پیش بینی کنیم که در روزهای آتی چه اتفاقاتی حداقل برای کشورهای خلیج فارس رخ خواهد داد اما وقتی مروزوق الغانم رئیس مجلس کویت – به عنوان فردی راستگو و شجاع- می گوید که اوضاع منطقه خطرناک است و احتمال جنگ بالاست، با این حساب آینده علی الخصوص برای متحدان آمریکا هولناک خواهد بود.

عضویت درکانال تلگرام
نظر شما