کد خبر: ۴۶۹۵۰
تعداد بازدید: ۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۱
امولسیفایرها فاز میانی بین آب و روغن را مخلوط کرده و ثبات سیستم ترمودینامیکی ناپایدار را افزایش می دهند. این مواد که در گروه فعال کننده های سطحی (سورفکتانت ها) قرار می گیرند، دارای ویژگی لیپوفیلیک و هیدروفیلیک بوده و از افزودنی های مهم مواد غذایی به شمار می روند.

امولسیفایرها موادی هستند که به مخلوط شدن مواد با یکدیگر کمک کرده و در صنعت نانوایی کاربرد زیادی دارند. از جمله تاثیرات این ماده می توان به افزایش پایداری خمیر جهت کار با ماشین آلات صنعتی، بهبود ساختار نان، افزایش حجم قرص نان، یکنواختی اندازه سلول و مهم تر از همه افزایش مدت زمان نگهداری نان اشاره کرد. امولسیفایرها فاز میانی بین آب و روغن را مخلوط کرده و ثبات سیستم ترمودینامیکی ناپایدار را افزایش می دهند. این مواد که در گروه فعال کننده های سطحی (سورفکتانت ها) قرار می گیرند، دارای ویژگی لیپوفیلیک و هیدروفیلیک بوده و از افزودنی های مهم مواد غذایی به شمار می روند. در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از امولسیفایرهای صنعت نان پرداخته و ویژگی ها و کاربردهای دیگر آن ها را بررسی نماییم.

گلیسیرین مونو استئارات (GMS90)

یکی از مواد شیمیایی آلی که امولسیون کننده (امولسیفایر) بوده و نقش مهمی در صنایع غذایی دارد، گلیسیرین مونو استئارات است که به نام تجاری GMS90 نیز شناخته می شود. گلیسیرین مونو استئارات در حقیقت استر گلیسیرین و اسید استئاریک بوده و به طور طبیعی در بدن انسان ها یافت می شود. آنزیم لیپاز پانکراس چربی ها را شکسته و گلیسیرین مونو استئارات تولید می شود. همنین می توان آن را در غذاهای پرچرب نیز پیدا کرد. این ماده پودری شکل و سفید رنگ بوده، بوی خاصی نداشته و طعم آن شیرین است و افزودن آن به مواد و محصولات مختلف سبب ایجاد قابلیت جذب و نگهداری رطوبت در آن ها می شود. از گلیسیرین مونو استئارات به عنوان نگهدارنده نیز استفاده می شود. این ماده در صنایع غذایی به عنوان غلظت ‌دهنده، امولیسیون‌ کننده، ضد انقباض، عامل نگهدارنده، امولسیون در بستنی سنتی، انواع خامه، انواع نان، انواع دسرها، نوشیدنی‌ های غیرگازدار و لبنیات استفاده می شود. همچنین در تولید کارامل ها، مارگارین و کره بادام زمینی به کار می رود. علاوه بر مواد غذایی، از گلیسیرین مونو استئارات در داروسازی، تولید محصولات آرایشی و بهداشتی (مانند محصولات مراقبت از مو)، حلال ها، بیزواکس، پوشش پودرهای هیدروکسیک (برای مراقبت از آن ها)، مهارکننده انتشار داروها، روان کننده ها و ... نیز استفاده می شود. کاربردهای متعدد و متفاوت این ماده سبب شده که خرید گلیسیرین مونو استئارات افزایش یابد و این ماده به عنوان یکی از امولسیون کننده های مهم مورد توجه صنعتگران و تولید کنندگان محصولات مختلف قرار گیرد. شرکت بازرگانی پیشگامان شیمی یکی از شرکت های وارد کننده مواد اولیه و تامین کننده محصولات شیمیایی متفاوت بوده که اقدام به فروش GMS کرده و شما می توانید جهت استعلام قیمت و خرید این محصول و کسب اطلاعات بیشتر به سایت این مجموعه مراجعه نمایید.

مونو دی گلیسیرید

یکی دیگر از امولسیون کننده های مهم و پرکاربرد در صنایع غذایی، مونو دی گلیسیرید نام دارد. این ماده یک اسید چرب است که از دی گلیسیریدها و مونوگلیسیریدها تشکیل می شود. هر مولکول مونو دی گلیسیرید از پیوند اسید استیک با گلیسیرید به وجود می آید. مونو دی گلیسیرید در صنعت تهیه و تولید نان نقش به سزایی داشته و سبب افزایش مقاومت خمیر، افزایش مدت نگهداری نان و بهبود نرمی مغز نان شده و در ترکیب بهبود دهنده‌ ها به کار می ‌روند. از دیگر کاربردهای این ماده می توان به استفاده به عنوان روکش محافظ برای محصولات گوشتی، آجیل و میوه ‌ها برای بهبود ظاهر، بافت و ماندگاری آن ها اشاره کرد. این ماده در مواد غذایی حاوی چربی ‌ها یا روغن ‌های گیاهی یا حیوانی دیده شده و همین طور در محصولات غذایی بسته ‌بندی شده و آماده مانند نان، مارگارین، سس مایونز، کره گردو، آب نبات، آدامس، بستنی، مواد غذایی یخ ‌زده، جایگزین ‌های گوشت، برخی از گوشت‌ های فرآوری ‌شده (به خصوص سوسیس و نان گوشتی)، کرم های قهوه یا سفید کننده ‌ها، کوکی ‌ها، کیک ‌ها، بیسکویت ‌ها، کروسانس ‌ها، کیک ‌ها و ... وجود دارد. این ماده همواره در نان پزی و شیرینی پزی بسیار کاربردی بوده و به همین دلیل فروش مونو دی گلیسیرید روند رو به رشد و افزایشی دارد.

لسیتین سویا

از دیگر مواد افزودنی غذایی که خاصیت امولسیون کنندگی، آنتی اکسیدان و محافظت از طعم و عطر دارد، لسیتین سویا می باشد. از این ماده به منظور جدا نگه داشتن آب و چربی ‌ها در شکلات و پوشش‌ های ترکیبی استفاده می شود؛ علاوه بر آن در تولید مارگارین، محصولات نان، بستنی و لبنیات، فرمول‌ های شیرخوار و غذاهای کودک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. سویا و تخم ‌مرغ دو منبع مهم برای تهیه این این ماده به شمار می روند. لسیتین سویا مانع از مخلوط شدن مواد با یکدیگر شده و چربی ‌ها و روغن ‌ها را تعلیق می ‌کند. همچنین یک مؤلفه تکنولوژیکی بوده که در صنایع شیمیایی و فنی، خوراک دام، محصولات آرایشی و بهداشتی، داروها و ... به کار می رود. لستین در درمان بیماری های گوناگونی چون اختلالات حافظه (مانند زوال عقل و بیماری آلزایمر)، بیماری‌ های کیسه صفرا، بیماری کبد، انواع خاص افسردگی، کلسترول بالا، اضطراب و اگزما (نوعی بیماری پوستی) نیز مفید و موثر است. همین طیف گسترده کاربرد سبب افزایش میزان خرید لسیتین شده است.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش تصویری