
اکنون رئیس جمهوری وارد عرصه خدمت به مردم شده که داعیه دارد کاری خواهد کرد کارستان؟! معمولا فصل پاییز؛ هنگامه جنب و جوشهای بودجهریزی سال بعد است و آقای رئیسی چنانچه نتواند در سال اول خدمت خود؛ خودی نشان دهد؛ دیگر نخواهد توانست که کاری انجام دهد و به همین منظور دور دوم ریاست جمهوری را تجربه نخواهد کرد.
قبلا هم گفتهام که بعداز رحلت حضرت امام خمینی(ره) بدلایل مختلفی؛سرمایه داران تقریبا همگی همواره در مقابل دولتها قرار داشته اند و از این رو دولتهای بعد از سال 1368 هیچگاه نتوانستند در ساماندهی؛ مدیریت و راهبری اقتصاد و فرهنگ و... توفیق جدی قابل وصفی داشته باشند. بنابراین به آقای رئیسی به شدت توصیه میشود که باسرمایه دار جماعت در نیفتد.؟!؟ این دقیقا نقطه توفیق کشورهایی نظیر امارات؛ ترکیه؛ مالزی؛ اندونزی؛ قطر و... بوده است.
جناب رئیس جمهور اگر چه به ظاهر عزم جدی برای خدمت بی منت دارند اما قطعا ایشان نیز نه چاپخانه پول و ارز دارند و نه میتوانند با دستور و بخشنامه و تنبیه؛ چرخ اقتصاد به گل نشسته را به حرکتی قابل توجه درآورند.
برای سال 1401 قرار است بودجه ریزی انجام گیرد و این درحالی است که برنامه پنج ساله هفتم توسعه شکل و شمایل قانونی و مصوبی به خود نگرفته و برجام و مذاکرات هم قطعا در این چند ماه باقیمانده از سال معجزه آفرین نخواهند بود و لذا کار رئیس جمهور هم با توجه به انتصاب مدیران جدید که طبیعتا مدتی طول میکشد تا بخوبی بر اوضاع کاری مسلط شوند؛ بسیار سخت خواهد بود.
اوضاع نابسامان خصوصی سازی؛ بورس؛ ارز ؛ سکه و طلا ؛ گمرک؛ بانکها؛ مالیات؛ نقدینگی؛ فروش نفت؛ بیمه ها؛ صندوقهای بازنشستگی؛ بدهی ها به بانک مرکزی؛ قیمت حاملهای انرژی ؛ یارانه ها ؛ مسکن ملی؛ اشتغال؛ ازدواج؛ مسائل جمعیتی؛ بلایای طبیعی؛ ورزش؛ خشکسالی و در یک کلام؛ وضع درآمد سرانه و تولید ناخالص ملی به همراه توجه اکید به ضریب جینی حاکی از آن است که اوضاع و شرایط بسیار حساس و شکننده ای داریم که کوچکترین اشتباه در چند ماه پیش رو ؛ بزرگترین ضربه و فشار و سختی را بر مردم مظلوم؛ بیش از پیش تحمیل خواهد کرد که دیگر معلوم نیست چه خواهد شد؟!؟!
و چند توصیه
* به سرعت؛ ایرانیان دلسوز خارج از کشور که سرمایه بسیار عظیم و پرقدرتی دارند؛ با عزت و احترام دعوت به وطن شوند تا کمک حال اقتصاد ملی گردند.
*به سرعت؛ تشکیلات و ساختار دولت میبایست مورد بازنگری؛ مهندسی مجدد و بروز رسانی قرار گیرد.
*به سرعت؛ باید سازمانها و نهادهای موازی و مشابه کاری در یکدیگر ادغام یا حذف گردند.
* به سرعت ؛ باید سیاستهای تشویقی و انگیزشی مناسبی را برای توسعه صنعت توریسم و گردشگری تدوین؛ ابلاغ و عملیاتی کرد.
بیشتر بخوانید:
انتهای یادداشت