
به گزارش تجارت امروز، علی رهبری در مراسم رونمایی ازمنع سیستمی و هوشمندانه از مداخله کارمندان در معاملات دولتی افزود: از سالها قبل یکی از مسائل مهم نظارتی که در اقتصاد ایران مطرح بوده، بحث مدیریت معاملات دولت است.در این راستا برنامه ریزی شده معاملات دولت دربستر الکترونیک انجام شود تا امکان فساد در آنها به حداقل برسد.
وی بابیان اینکه برنامهریزی برای این موضوع ازدهه 80 و 90 آغاز شده است، افزود: برای جلوگیری از فساد قید شده که در هر معاملهای که دولت در آن به عنوان خریدار یا فروشنده حضور دارد، باید فرایند به شکل الکترونیک انجام شود. در همین راستا، سامانه ستاد (سامانه تدارکات الکترونیک دولت) کار خود را آغاز کرده و قواعد را مشخص میکند.
رئیس مرکز تجارت الکترونیکدرباره نحوه عملکرد سامانه ستادگفت: طبق برنامهریزیهای انجام گرفته، همه معاملات مشمول بایددربسترستادانجام شوند.تاکنون بیش از10 هزار دستگاهدولت دراینسامانه نام نویسی کردهاند که ازاین تعداد8850 دستگاه فعالهستند. همچنین 296 هزار فعال بخش خصوصی در ستاد ثبت اطلاعات وجود دارد.
رهبریدربارهجزئیات معاملات انجام گرفتهدرستاد نیزگفت:از سال91 تا دی امسال،تعداد معاملات انجام شده در این بستر بیش ازیک میلیون و 100 هزار فقره بوده است. البته بخش مهمی از این معاملات از سال 97 به بعد انجام شده است.
ویبابیان اینکه در بستر ستاد،اجازه ورودکارمندان دولتبه معاملات بادولتگرفتهمیشود،افزود: این کارمندان شامل وزرا،نمایندگان خانه ملت و کارمندان دولت در تمام ردهها میشود. با توجه به اینکه این افراد احتمال دستیابی به رانت و انجام تبانی را دارند طبق قانون نباید اجازه ورود به معامله را داشته باشند.
وی اعلام کرد:سامانه از دو هفته قبل،اجازه وروداین افرادرا به معامله با دولت مسدود کرده و دیگر امکان رخ دادن این اتفاق وجود ندارد. ما به دنبال آن هستیم که دریچه فساد را ببندیم. تا کنون سامانه از ورود 267 شخص حقیقی جلوگیری کرده و در آینده این نظارتها تشدید نیز خواهد شد.
انتهای خبر//ح.ع