به گزارش تجارت امروز، سرهنگ علی محمد رجبی، گفت: افرادی با عنوان پرداخت قبوض برق اقدام به راه اندازی اپلیکیشنهای جعلی پرداخت قبض کردند و در کنار آن با توجه به فرآیند پرداخت، کاربران را به صفحات فیشینگ هدایت میکنند.
به گفته رئیس مرکز تشخیص پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، هموطنان برای پرداخت قبوض خود از درگاههای مطمئن بانکی و نرم افزارهای پرداخت رسمی و شناخته شده استفاده کنند. هیچ برنامه ای را از شبکههای اجتماعی و پیامکها دریافت نکنند و بر تلفن های همراه خود آنتی ویروس نصب کنند.
هیچ پیامکی با مضمون پرداخت قبض برق از طرف وزارت نیرو با سرشماره عددی برای کاربران ارسال نمی شود. پیامک ها با عنوان نام شرکت ها، سازمان ها، اداره ها و ... برای مشترکین ارسال میشود.
مجرمان تحت عناوین و به بهانه های مختلف، ثبت در سامانه ثنا، دریافت سهمیه سوخت، پرداخت قبوض، خرید های اینترنتی و ... سعی در کلاهبرداری از هموطنان دارند.
پیشتر سرهنگ پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا از کلاهبرداری مجرمان از سامانه ثنا قوه قضاییه خبر داد که در این روش با فعال شدن سامانه ابلاغیات قضایی قوه قضائیه موسوم به سامانه ثنا، مجرمان سایبری با سوءاستفاده از مردم کلاهبرداریهای زیادی را انجام میدهند.