به گزارش تجارت امروز، زمان پاکسازی مینها معمولا انفجار رخ میداد و تلفاتی نیز به همراه داشت. بنابراین فرماندهان نظامی به فکر افتادند تا به جای استفاده از سربازان با خودروهای مخصوص مین زدایی کنند.
معاون سابق مهندسی و پدافند غیر عامل وزارت دفاع در این خصوص گفت: پاکسازی اراضی آلوده به مین میتواند کمک کند تا دولت به اهداف توسعه پایدار دست پیداکند. از آثار مهم رفع مین در کشور کاهش تلفات انسانی ناشی از برخورد با مین و مواد منفجره به جامانده از جنگ و احیای صدها هزار هکتار از اراضی کشاورزی و هزاران هکتار از اراضی نفتی و توسعه اقتصادی و اجتماعی است.
علی اکبر سلیمانی افزود: مینزدایی در رسیدن به برخی از اهداف توسعه پایدار مانند مهاجرت معکوس، پاکسازی اراضی کشاورزی و برداشت میلیونها تن انواع نباتات، پاکسازی اراضی صنعتی، توسعه گردشگری، توسعه زیرساختها و ایجاد شبکههای برق، گاز و آب، پاکسازی مناطق حفاظت شده زیست محیطی و حمایت از انواع گونههای جانوری، نقش مهمی داشته باشد.
مینکوبها از طبقه خودروهای زرهی هستند و از غلطکها و زنجیرهایی که در قسمت جلو قرار دارد، پس از حرکت باعث انفجار مینها میشود.
فعالیت مینکوبها، با شروع حرکت محورهای جلویی فعال شده و با گردش این محورها، زنجیرها نیز حرکت میکنند و به زمین ضربه میزنند. این ضربات باعث انفجار و خنثی سازی مینهای مدفون در زمین میشوند. زنجیرها از آلیاژ خاصی تولید شده و در مقابله مینهای ضد نفر آسیبی به آنها وارد نمیشود.
کشورهای مختلفی در دنیا از جمله روسیه، سوئد، ترکیه و ... این خودروهای مینکوب را طراحی کرده و ساختند. صنایع دفاعی ایران نیز تاکنون دستاوردهای مختلفی در این حوزه داشته که مینکوبهای تفتان از مشهورترین آنها هستند.