
به گزارش تجارت امروز، امیرحسین زارعیان، رئیس تعاوتی لوستر سازان، با بیان این مسئله که واردات به صورت قطعه انجام میشود؛ ازحرکت عجیب ترکیه مبنی بر اینکه، ترکیه کالای ایرانی بدون برند را میخرد و با نام تولید داخلی خود به اروپا صادر می کند گفت.
سختگیریها برای واردات، باعث بهبود کیفیت محصولات داخلی شده است و با افزایش نرخ ارز، صادرات به صرفهتر از واردات است. واردات قطعه با کاهش عوارض برای واردکننده همراه است و تفاوت زیادی با کالای مونتاژ ندارد.
زارعیان ترکیه، کشورهای اوراسیا، عراق، عمان و مالزی را مقصد صادراتی لوستر اعلام کرد و ترکیه را واسطه در این عمل معرفی کرد و با توجه به کیفیت و تنوع لوسترهای ایرانی، با قیمتی کم کالای بدون برند ایران را به نام خود صادر می کند. سود اصلی در این فرآیند برای واسطه، یعنی ترکیه است.
او افزود: کاهش قدرت خرید در بازارهای مختلف اثر گذار بود، اما برای برخی تولیدکنندگان، صادرات این کاهش تقاضا را تا حدودی جبران کرده است.
سهم ایران از گردش مالی روشنایی دنیا، کمتر از یک درصد است. چین به دلیل تنوع، ایتالیا و فرانسه بخاطر مدلهای خاص بالاتر از ایران قرار دارند و سایر کشورها مصرف کننده هستند. اگر ایران در دسته سه کشور برتر صادرات لوستر بود، حداقل ۳۳ درصد از این بازار را به خود اختصاص میداد. در صورت تامین زیرساختها، ایران هم میتواند به سهم ۳۰ درصد برسد.
زارعیان راهکار افزایش تولیدات و صادرات را مشوقهای مالیاتی برای افزایش تعداد کارگران و تولید دانست.