
به گزارش تجارت امروز، آمارها نشان میدهد معاملات بازار سهام در روز دوشنبه با خروج پول حقیقی همراه بود و همچنان حقوقیها بخش عمده تقاضا در بازار را به خود اختصاص دادهاند. در روز دوشنبه، با خبرهای رسیده در بخش نفت مبنی بر افزایش قیمتها، سهام پالایشی بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند و خودروییها و فلزات اساسی با بیشترین تراکنش انجام گرفته در بازار بیشترین نقش منفی را بر شاخص کل گذاشتهاند. در بخش کانههای فلزی نماد «تجلی» برای چندمین روز متوالی بیشترین سرمایه را از سمت اشخاص حقیقی به خود جذب کرد و با قرار گرفتن در صف خرید به کار خود پایان داد. شاخص کل درمجموع کار خود را با ۷۵۶۱واحد کاهش، در عدد یک میلیون و ۲۷۴هزار واحد پایان داد.
با بررسی معاملات صورت گرفته در بازار مشخص میشود که حقوقیها همچنان در اکثر صنایع بیشترین تقاضا را به خود اختصاص دادهاند که با توجه به کاهش حجم معاملات در روزهای قبل، این موضوع میتواند به معنی عدم استقبال اشخاص حقیقی از بازار باشد. خروج حقیقیها که پس از ریزش بازار در سال ۱۳۹۹ همواره تشدید شده است، علیرغم حمایتهای صورت گرفته و اتخاذ سیاستهای متنوع، همچنان ادامه دارد. نمودارهای ارائه شده درگزارش، خالص خرید حقوقیها به تفکیک صنایع را نشان میدهد. طبق این نمودارها حقوقیهای بازار در مجموع صنایع در نقش خریدار عمل کردهاند و جهت انتقال مالکیت از سمت حقیقیها به حقوقیها بوده است.
در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر سرمایهگذاری ۱۷میلیارد دلاری در بخشهای بزرگ صنعتی و معدنی کشور منتشر شد. بخش عمده پروژههای انجام گرفته در حوزه زیرساخت و ایجاد نیروگاه، راهها و بنادر، پروژههای توسعهای در استخراج معادن و تولید در بخش فلزات بوده است. بر اساس خبرهای منتشر شده، ۴۸پروژه بزرگ صنعتی در کشور آغاز میشود که ۴ پروژه از آن مربوط به بخش انرژی و بخصوص تأمین برق مورد نیاز برای صنایع است. متعاقباً اجرا و تکمیل این پروژهها تغییرات چشمگیری در میزان تولید و فروش صنایع و کاهش هزینهها در بخش دسترسی به مواد اولیه و انرژی برای شرکتهای بزرگ صنعتی ایران اتفاق خواهد افتاد که میتواند در آینده بر سودآوری شرکتهای موجود در بازار سهام تأثیرگذار باشد. از این رو برخی از کارشناسان، رشد بازدهی در بازار سهام را مثبت ارزیابی میکنند و بر این باورند که با تحقق بازدهیهای بالاتر، بازار در بازه بلند مدت با رشد قابل قبولی روبهرو خواهد شد.
انتهای خبر