
به گزارش تجارت امروز؛ آمارهای ارائهشده از سوی گمرک نشاندهنده کاهش صادرات زعفران در ماه گذشته نسبت به مشابه سال قبل 63 درصد است.در حال حاضر حدود 90 درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود اما این بهمثابه اعمال سلیقه ما به خریداران در بازارهای جهانی نیست و ما نمیتوانیم محصول را با نرخی که در نظر داریم بفروش برسانیم.
دولت اگر میخواهد محصول صادراتی جهش داشته باشد باید اقدامات زیربنایی انجام دهد تا زعفران را در بازارهای جهانی حفظ کند. در صنایع تبدیلی زعفران هیچ اقدامی صورت نگرفته است و ما سهمی از صنایع تبدیلی زعفران در دنیا نداریم و به حرف زدن بسنده کردیم.
فروش زعفران کیلویی 1000 دلار پایدار نیست و ما توانایی حفظ این شرایط را نداریم؛ با افزایش چند برابری قیمت زعفران خریداران خارجی تمایلی برای خرید از خود نشان نمیدهند خریداران خارجی حاشیه سود و هزینههای صادرات را حساب میکند اما ما میخواهیم زعفران را به همان قیمتی که این محصول در بازارهای جهانی عرضه میشود به خریدار خارجی بفروشیم.
باید بتوانیم جایگاه فعلی خود در دنیا بهعنوان برترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران حفظ کنیم اما متأسفانه در این بخش هیچ اقدامی انجام ندادیم و افرادی که تخصص لازم را ندارند در این بخش ورود کردهاند.
30 سال پیش رتبه نخست تولید زعفران در دست اسپانیا بود اما ما توانستیم زعفرانی باکیفیت جهانی و باقیمت پایینتر از آنها در بازارهای جهانی عرضه کنیم ، این اتفاق ممکن است برای ما نیز تکرار شود. چراکه کشاورز نمیتواند باقیمت ارزان زعفران تولید کند و ممکن است که ما بازارهای خود را از دست بدهیم.
انتهای گزارش