
به گزارش تجارت امروز؛ بررسی آخرین متغیرهای خارجی و دلار نشان از مثبت شدن شاخص بورس دارد اما ادامه حاکمیت رفتارهای محتاطانه فعالان اقدامی منطقی است.
بازار سهام همچنان درگیر بیاعتمادی فعالان به آینده کوتاهمدت و نتیجه مبهم مذاکرات و نوسان شاخص در کانال 1.3 و 1.2 میلیون واحدی بوده و در این میان کارگزاری آبان درباره اوضاع روزهای قبل و بعد اعلام کرد: بازار هفته گذشته با نوسانات زیادی همراه بود و افت قیمت دلار به دلیل خوشبینیهای ناشی از احتمال پایان نتیجهبخش ماراتن مذاکرات احیای برجام که با رفع بخشی از تحریمهای غیراقتصادی توسط امریکا نیز تشدید شد، مهمترین دلیل افت قیمتها در میانه هفته بود اما پایان هفته با بهبود روند قیمتها در عموم گروهها همراه شد.
بازارهای جهانی هم تلاطم معناداری را تجربه کرده و قبل از انتشار آمار تورمی آمریکا، رشد تورمی کردند و بعد از انتشار و تائید رشد مجدد تورم با رویکرد نزولی ناشی از افزایش احتمال تشدید رفتار انقباضی فدرال رزرو همراه شدند. تشکیل جلسه اضطراری فدرال رزرو نیز بازارها را محتاطتر کرده و احتمال رشد نیم درصدی در پله اول در ماه مارس را افزایش داده است.
به نظر میرسد فراتر از رویه انقباضی فدرال رزرو، رشد تورم میتواند روند صعودی بازارهای کالایی را تقویت کند. بازار کامودیتی هم بیشتر از رشد تقاضا از طرف عرضه با محدودیت روبرو است.
بازار ارز هم پس از موج خوشبینیها و افت اخیر، شاهد تعدیل نسبی در اظهارنظرها بود و تناقض نسبی مواضع، توقف روند نزولی قیمتها را در پی داشت و به نظر میرسد همچنان پیچیدگیهای حلنشده درروند مذاکرات وجود دارد. با توجه به سکوت نسبی رسانهها در رابطه با جزییات مذاکرات، تحلیل گران صرفاً به حدس و گمانهای پیرامون این موضوع ادامه میدهند و البته بازار ارز نیز در صورت عدم حصول نتیجه به این موضوع عکسالعمل نشان خواهد داد و احتمالاً بخشی از خوشبینیها را نیز پس خواهد گرفت.
با توجه به افتهای اخیر و نرخهای رسمی در بودجه سال آینده و همینطور سامانه نیما، احتمالاً در صورت نتیجه مثبت مذاکرات، نرخهای تعادلی در همین محدوده کنونی قرار خواهد داشت.
با این اوصاف، بازار سهام با ایجاد خوشبینیها، دارای گرایش به گروههای خودرویی و بانکی بود. هرچند در روزهای افت بازار که عمدتاً به دلیل افت نرخ ارز بود این گروهها از عرضهها در امان نبودند.
به نظر میرسد با توجه به این موضوع که برآیند روند اخیر جهانیها، رشد و افت زیادی را نشان نمیدهد و نرخ ارز نیز همچنان با ابهام تعیین روند همراه است بازار امروز با گرایش مثبت همراه شود اما همچنان جو احتیاط بر بازار حاکم باشد. اخبار مثبت از مرجع قانونگذار در رابطه با طرحهای حمایتی میتواند بخشی از ریسکهای بازار را کاهش دهد و آمار جدید از وضعیت نرخها در بازار بدهی نیز میتواند بر بازار تأثیرگذار باشد اما با توجه به عدم رفع ابهام در متغیرهای اصلی، نمیتوان انتظار بیپروایی در خرید داشت.
انتهای گزارش// ا.م