
به گزارش تجارت امروز؛ مقامات اروپایی به دنبال حذف روسیه از سبد انرژی قاره سبز هستند ولی به این نکته توجه نمیکنند که بحران امنیت غذایی به وجود آمده در جهان به سبب جنگ بین دو کشور خطری بهمراتب بزرگتر از تحمل یک دوره سرما طی 6 ماه تا یک سال آینده برای اروپا و دنیا خواهد بود.
روسیه با داشتن 18.4 درصد از بازار صادراتی گندم و دانههای روغنی در دنیا، بزرگترین صادرکننده این محصولات به جهان است. اوکراین نیز در این زمینه جایگاه پنجم در دنیا ازنظر میزان صادرات با 7.03 درصد دارد.
با توجه وضعیت فعلی جنگ روسیه و اوکراین؛ عملاً کشاورزان این دو کشور در فصل کاشت امکان بهرهبرداری از زمینهای خود را نخواهند داشت. این مهم بدان معنی است که ذخایر دانههای روغنی و گندم در کشورهای اروپایی و مقاصد این دو کشور تولیدکننده که مجموعاً یکچهارم گندم و دانههای روغنی دنیا را تأمین میکردند رو به پایان است.
این موضوع باعث افزایش قیمت پایه دانههای روغنی و گندم در جهان شده و تأمین روغن و گندم را با یک بحران جهانی مواجه میکند.
آخرین وضعیت قیمت گندم و ذرت در جهان
قیمت گندم از آغاز جنگ روسیه و اوکراین تاکنون بیش از ۷۰ درصد رشد داشته بهطوریکه قیمت هر واحد گندم به بیش از ۱۳ دلار رسیده است. این عدد بالاترین قیمت این محصول از سال ۲۰۰۸ است.
ذرت هم در بازارهای جهانی با رشد قیمت ۳۰ درصدی همراه شده است. این محصول استراتژیک نیز به بالاترین سطح قیمتی خود که در سال ۲۰۱۳ مشاهدهشده بود رسیده است.
در کنار این دو محصول قیمت دانه سویا بیش از ۲۵ درصد افزایشیافته و به بیش از ۱۷ دلار در هر بشکه رسیده است؛ سطحی که از سال ۲۰۱۲ تاکنون مشاهده نشده است.
این موارد نشان میدهد که با تمام شدن ذخایر کشورهای هدف صادراتی اوکراین و روسیه و در رأس آن اروپا و کشورهای خاورمیانه با بحران جدی و نایابی محصولاتی نظیر روغن و گندم مواجه میشوند.
ایران نیز از جمله بزرگترین وارد کنندگان دانههای روغنی در دنیا است که به طور حتم تاثیر زیادی از تغییرات قیمتهای جهانی در این خصوص خواهد گرفت.
در لیست کشورهای صادرکننده گندم و دانههای روغنی؛ کشورهای ایالاتمتحده امریکا، کانادا و فرانسه به ترتیب جایگاههای دوم تا چهارم را دارا هستند.
انتهای گزارش