کد خبر: ۵۱۴۴۸
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰

برنامه‌ریزی تولید در بخش کشاورزی وجود ندارد

وزارت کشاورزی در ابتدای سال زراعی بداند که کشاورزان باید چه میزان کشت کند و چه حجم از تولید برای مصرف داخلی و چه حجم از آن صادر شود.

به گزارش تجارت امروز؛ تولید باید به گونه‌ای باشد که در بازار داخلی و برنامه صادرات چالشی ایجاد نشود؛ ۴۰ سال است مسئولان نمی‌توانند برای میزان تولید و مصرف محصولات کشاورزی برنامه‌ریزی انجام بدهند. باید وزارت کشاورزی در ابتدای سال زراعی بداند که کشاورزان باید چه میزان کشت کند و چه حجم از تولید برای مصرف داخلی و چه حجم از آن صادر شود.

میزان تقاضا برای خرید گوجه فرنگی از سوی پاکستان، عراق و کشور‌های حوزه خلیج فارس افزایش پیدا کرد از این‌رو تجار و بازرگانان داخلی با طرف‌های خارجی قرارداد منعقد کردند و اگر نتوانند به تعهدات خود عمل کنند علاوه بر پرداخت ضرر و زیان، اعتماد تجار خارجی به طرف‌های ایرانی از بین می‌رود و در آینده از امضای قرارداد با تجار ایرانی اجتناب می‌کنند.

نبود برنامه‌ریزی و تصویب قوانین یک شبه نباید مانع صادرات شود؛ مصوبات این چنینی غیرقانونی است از این رو مجلس در این داستان ورود و بخشنامه ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و بادنجان را لغو کرد.

 ایران کشور چهار فصل است و ما در زمینه کشت این اقلام به جز بادنجان گلخانه‌ای کمبودی نداریم در روز‌های آینده محصولات شهر‌های مختلف برداشت و عرضه خواهند شد و شاهد شکسته شدن قیمت‌ها خواهیم بود.

گوجه فرنگی میناب، جیرفت، بهبهان و کارزون برداشت شده‌اند و از ۵ اردیبهشت قیمت گوجه در میدان اصلی زیر ۱۰ هزار تومان خواهد شد. همین روند برای سیب‌زمینی نیز تکرار خواهد شد و در روز‌های آینده محصول سیب زمینی دزفول، گرگان. وارد بازار خواهد شد و افزایش عرضه تب این محصولات فروکش می‌کند.

تولید باید به گونه‌ای باشد که در بازار داخلی و برنامه صادرات چالشی ایجاد نشود؛

مصرف آب در کشاورزی خارج استاندارد‌های جهانی است؛ سال جاری خشکسالی تکرار خواهد شد از این رو بهتر است که وزارت کشاورزی جایگزین کشت به کشاورزان بدهد و به جای کشت هندوانه که محصول آب بری است اقلام دیگر کشت می‌شود؛ می‌توان هندوانه را در افغانستان کشت و کیلویی ۳ هزار تومان وارد کرد.

انتهای مطلب// ا.م

عضویت درکانال تلگرام
نظر شما