کد خبر: ۵۱۴۵۰
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰

راهکار عجیب وزارت نیرو برای جلوگیری از قطعی برق

دستور‌العمل جدید وزارت نیرو برای جلوگیری از قطعی برق؛ گران کردن برق‌بهای مشترکان در فصل گرم سال است. راهکاری که به نظر می‌رسد بیشتر برای پر شدن حساب خزانه است تا قطع نشدن برق.

به گزارش تجارت امروز؛ همانطور که تمام شهروندان می‌دانند؛ وزارت نیرو از چندی پیش اقدام به افزایش بهای برق، آب، و گاز کرده است. این وزارخانه اخیرا نیز با پیشنهاد دستورلعملی عجیب خواهان افزایش قیمت برق مشترکان پرمصرف شده است.

به‌موجب دستورالعمل اجرایی پیشنهادی وزارت نیرو، به‌منظور حفظ پایداری شبکه سراسری برق کشور در ایام گرم سال، دستورات مرکز دیسپاچینگ ملی برق (شرکت مدیریت شبکه برق ایران) برای کلیه مدیران برق و مشترکان بزرگ برق لازم‌الاجراست و استانداران و مدیران استانی موظف‌اند از بروز هرگونه اختلال در بهره‌برداری از شبکه برق به تشخیص مرکز فوق جلوگیری نمایند.

همچنین بر اساس دستورالعمل پیشنهادی، کلیه دستگاه‌های اجرایی، ادارات، بانک‌ها، شهرداری‌ها، نیرو‌های مسلح و نهاد‌های عمومی غیردولتی موظف‌اند نسبت به کاهش مصرف برق در ساعات اداری به میزان ۵۰ درصد مصرف جاری و در ساعات غیر اداری به میزان ۹۰ درصد مصرف جاری با اولویت خاموش کردن روشنایی غیرضروری و سامانه‌های سرمایشی اقدام نمایند.

وزارت نیرو نیز مجاز خواهد بود تا با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به تعیین سهمیه برق مصرفی صنایع در دوره محدودیت شبکه برق اقدام نماید. شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیروی برق هم موظف به نظارت بر رعایت سهمیه تعیین‌شده بوده و در صورت عدم رعایت سهمیه‌های ابلاغی توسط مشترکان، علاوه برافزایش بهای برق تا ۱۰ برابر تعرفه موجود برای میزان مصرف مازاد بر سهمیه تعیین‌شده، با اعلام قبلی نسبت به قطع برق آن‌ها اقدام خواهند کرد.

به شرکت‌های توزیع نیروی برق اجازه داده می‌شود برق مشترکان خانگی پرمصرف را از طریق کنتور‌های هوشمند یا سایر روش‌ها محدود و در صورت عدم رعایت اخطار‌ها با اخطار قبلی نسبت قطع برق آن‌ها اقدام کنند.

لازم به ذکر است دستورالعمل پیشنهادی وزارت نیرو در حال حاضر در کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط‌زیست کشور در حال بررسی است.

 

پیش‎‌بینی درآمد برق در بودجه 1401 چقدر است؟

با در نظر گرفتن متوسط رشد مصرف انرژی برق معادل ۷ درصد، انتظار می‌رود مجموع فروش برق در سال ۱۴۰۱ به ۳۲۳۶۰۱، کیلووات ساعت برسد. فروش برق معادل ۲۷۲۴۴۶ میلیون کیلووات ساعت با فرض متوسط نرخ فروش برق داخلی ۱۳۰۰ ریال، درآمد حاصل از فروش برق حدود ۳۵۴,۸۱۱ میلیارد ریال پیش‌بینی‌شده است.

با این شرایط به نظر می‌رسد افزایش هزینه مشترکان پرمصرف در پوشش جلوگیری از قطعی برق؛ به دلیل کسری بودجه و مشکلات وزارت نیرو در بخش مالی صنعت برق است. 

انتهای گزارش// ا.م

نظر شما