
به گزارش تجارت امروز؛ سالی چند ماه اسم قانون هوای پاک بر سر زبان همه میافتد و دستگاههای مربوط به این بخش و حتی نامربوط در خصوص آن اظهارنظر کرده و گناه را گردن دیگری میاندازند.
در همین رابطه کمیسیون کشاورزی مجلس در گزارشی با عنوان «خودداری دستگاهها از اجرای قانون هوای پاک» مدعی شده است که دستگاههای مسئول از انجام وظایفشان در این حوزه خودداری میکنند.
قانون هوای پاک را مجلس دهم در خردادماه ۱۳۹۶ به تصویب رسانده که بر اساس آن، وزارت نیرو باید حداقل ۳۰ درصد افزایش سالانه ظرفیت موردنیاز برق کشور را از انرژیهای تجدید پذیر (انرژی زمینگرمایی، بادی، خورشیدی و...) تأمین کند.
دستگاههای مختلف نظیر وزارت نفت، سازمان محیطزیست، شهرداریها و اداره راه و شهرسازی در این خصوص بهصورت مستقیم درگیر هستند. تولید بنزین نامرغوب، کاهش کاشت درخت، تأمین برق از طریق سوزاندن انرژیهای تجدید ناپذیر در نیروگاههای سیکل ترکیبی، طراحی غلط بافت شهری و بادشکن شدن بسیاری از برجها مخصوصاً در تهران و از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده از علل مهم آلودگی هوا هستند. مواردی که هرساله گفته میشود و بعد از پایان فصل سرما و روزهای آلوده به فراموشی سپرده میشود.
ارتباط آلودگی هوا و حالت تهوع یکی از سؤالات پرتکرار در روزهای آلوده کلانشهرها است. البته که سؤالات دیگری مانند ارتباط آلودگی هوا و غلظت خون، ارتباط آلودگی هوا و گلودرد و حتی این سؤال که در آلودگی هوا جی بخوریم؟ در سراسر وب دیده میشود. از همه مهمتر علائمی که آلودگی هوا ایجاد میکند مانند سرفه، گلودرد و سردرد باعث میشود بسیاری از افراد آنها را با علائم بیماری کرونا اشتباه بگیرند. البته که باید بیان کنیم آلودگی هوا و کرونا بیارتباط با یکدیگر نیستند. آلایندهها با تأثیر بر سیستم ایمنی و سیستم تنفسی میتوانند شدت بروز علائم کرونا را نیز افزایش دهند؛ بنابراین توصیه میشود افراد مستعد به بیماری یا افرادی که بیماری زمینهای دارند، در زمان آلودگی هوا تا حد امکان از خانه خارج نشوند.
در تمام زمانی که بحث آلودگی هوا وجود دارد؛ همه درگیر انداختن مشکل گردن دیگری هستند؛ درحالیکه اگر در طول سال هر یک از دستگاهها به وظایف قانونی خود در این خصوص عمل کنند؛ مشکلات حل خواهد شد.
انتهای مطلب