
به گزارش تجارت امروز؛ حجتالله عبدالمالکی؛ وزیر پیشین کار و رفاه اجتماعی از تئوریسینهای اقتصادی جریان انقلابی بود که درنتیجه ایدههای ناب و خاصش به کمیته امداد امام خمینی راه پیدا کرد و پسازآن نیز سکاندار یک وزارتخانه کلیدی شد! او همچنین عضو هیئتعلمی دانشگاه امام صادق و معاون سابق اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی است. او بین سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ عضو هیئتمدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور و از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ مشاور وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده است.
حجتالله عبدالملکی از افراد نزدیک به جبهه پایداری است که در انتخابات ۱۳۹۵–۱۳۹۴ مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس از نامزدهای فهرست اصولگرایان بود و با ۶۶۷٬۱۷۸ رأی در رتبه ۵۶ام قرار گرفت.
حجتالله عبدالملکی گزینهٔ پیشنهادی سید ابراهیم رئیسی برای وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بود. در همان زمان نیز انتقاد زیادی از این گزینه میشد و خیلیها معتقد بودند که این وزارتخانه برای او لباس گشادی است؛ او، اما با ۱۹۱ رأی موافق، ۵ ممتنع و ۷۷ مخالف به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی رفت.
او در بدو ورود به وزارتخانه مدعی شایسته گزینی شد و اعلام کرد اگر مدیری پس از انتصاب خطا کند؛ فساد کند یا ناکارآمدی او ثابت شود، بلافاصله برکنار خواهد شد. اما در عمل افرادی را در پستهای مهم گذاشت که باعث ایجاد بحرانهای فعلی در حوزههای مختلف شدند. ازجمله سوء مدیریت در مجموعه تحت نظر وی حضور وزیر با تیم همراه برای شرکت در کنفرانسی بود که بهصورت آنلاین برگزار میشد.
در اواخر سال ۱۴۰۰ تاکنون بازنشستگان تأمین اجتماعی به دلیل آنچه ناعدالتی در پرداخت مستمری مینامیدند دست به تجمع و اعتصاب زدند؛ او بارها در این اعتراضات موردانتقاد قرار گرفت. بازنشستگان با برگزاری اعتراضات سراسری خواستار استعفای او شدند و شعارهای تندی نیز علیه او و دولت رئیسی سر دادند. افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان باوجود تصمیم شورای عالی کار مبنی برافزایش ۳۸ درصدی، باعث اعتراض نهادهای مستقل کارگری و اتحادیههای صنفی شد.
درنهایت چند روز پیش حجتالله عبدالملکی از سمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استعفا داد و سید ابراهیم رئیسی با استعفای او موافقت کرد؛ محمدهادی زاهدی وفا سرپرست این وزارتخانه شد. او اولین وزیری است که ظرف کمتر از یک سال از زمان آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی استعفا میدهد. عبدالملکی علت استعفای خود را «افزایش هماهنگی» در دولت عنوان کرد.
از نظرات عجیب عبدالملکی ادعای ایجاد شغل با یکمیلیون تومان بوده که آن را در توییتر مطرح کرد: «با یکمیلیون تومن هم میشود کار تولیدی کرد. حتماً میپرسید چگونه؟! حقدارید! آموزش ندادهایم!»؛ او همچنین در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اقتصاد ایران را ازلحاظ «باز بودن بازتر از چین» خواند، اظهاراتی که از سوی سایت راستی سنجی فکتنامه خلاف واقع و شاخدار دانسته شده است.
او همچنین مدعی این شده که صنعت خودروسازی کره جنوبی به دلیل «ابعاد درب پارکینگها» در این کشور رشد کرده است. عبدالملکی همچنین پیشنهاد کرده تحت عنوان «انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰» تغییر کاربری زمینهای کشاورزی آزاد شود و مالک آن زمینها اختیار داشته در آنها هر فعالیت دامی، صنعتی و … انجام دهد. عباس آخوندی، وزیر پیشین راه و شهرسازی نسبت به غارت منابع طبیعی بر اساس این ایده هشدار داد.
در دهمین ماه فعالیت دولت یک عضو تیم اقتصادی دولت برکنار و عضو دیگر به خاطر قانع نشدن نمایندگان همسو، کارت زرد گرفت.
رئیسکل اسبق بانک مرکزی در نوشتاری کوتاه در صفحهای شخصی خود نسبت به استعفای عبدالملکی واکنش نشان داد.
وی تأکید کرده است: در دهمین ماه فعالیت دولت یک عضو تیم اقتصادی دولت برکنار و عضو دیگر به خاطر قانع نشدن نمایندگان همسو، کارت زرد گرفت.
حال که بر اساس شاخصهای اقتصادی کارآمدی تیم اقتصادی کابینه در مقابله با پیچیدگیهای اقتصادی، محک خورده است، چارهجویی سریعتر در این بخشها میتواند مانع زیانهای بیشتر بشود.
حرف آخر
به قول آقای رائفیپور از تئوریسینهای انقلابی اگر ایدههای آقای عبدالملکی را ترجمه و به کشورهای جهان اعلام کنید وزیر کار کشور من مدعی این کارها بوده است؛ قطعاً به شما پناهندگی میدهند!
پایان مطلب