
به گزارش تجارت امروز؛ بروز مشکلات جدی در حوزههای اقتصادی، تولیدی و رفاهی کشور، دولت سیزدهم را مجبور به تغییر عبدالملکی کرد تا دولت با اولین چالش خود در خصوص شرکای سیاسی روبرو شود.
به گمان عدهای از کارشناسان؛ ایستگاه بعد وزارت صمت است جایی که دیگر عضو هیئتوزیران احتمالاً پیاده شود؛ برخی خبرهای دیگر وزارتخانههای اقتصادی شنیده میشود.
من معتقدم که مشکلات کشور با رفتن این وزیر و آمدن دیگری حل نخواهد شد. چراکه وزرا صرفاً سیاستهای کلی نظام و دولت در حوزههای مرتبط با وزارتخانه را دنبال میکنند.
تا زمانی که اقتصاد کشور از دنیا جدا باشد یک پای اقتصاد ما میلنگد؛ امید بود که دولت کاسبان تحریم را حذف و یا کنترل کند و فساد سیستماتیک درون دولت را ریشهکن کند سپس به fatf بپردازد. موضوع خیلی پیچیده نیست؛ محل اصلی تزریق دلار به بازار پول نفت است و تا وقتی تحریمها برداشته نشود خیلی مهم نیست چه کسی مدیریت بحران کند؛ چراکه بحران با بازماندن این موضوعات و یا بسته شدن غلط به شکل فزایندهای رشد میکند.
مهمترین مشکل اقتصاد ایران که براثر تحریمها ایجادشده، معضل رشد نرخ ارز است. حال که تیغ جراحی را رئیسجمهور برداشته است پیشنهاد میکنم آن را سمت بانک مرکزی بچرخاند که عملکرد بسیار نامطلوبی از خود بهجای گذاشته است. در شرایطی که کارشناسان از مدتها قبل اعلام کرده بودند، بهتر است دولت بروکراسی خریدوفروش نرخ ارز را تسهیل کند، بازهم آنقدر دست نگه داشتند تا نرخ ارز رکوردهای بالای ۳۳ هزارتومانی را ثبت کرد، بعد واکنش صورت دهند. این در حالی است زمانی که نرخ ارز بالا میرود، قیمت انواع محصولات و کالاها نیز بالا میکشند. حتی بعد از کاهش مقطعی نرخ دلار نیز، قیمت اقلام مصرفی و خدمات کاهش پیدا نمیکنند، چراکه برای تعدیل قیمتها بازار به ثبات مستمر نیاز دارد.
به نظرم امروز دولتمردان کاملاً به این موضوع پی بردهاند که وضعیت اقتصادی کشور کاملاً به بحث تحریمها و روابط اقتصادی با دنیا گرهخورده است؛ پس اگر غرور خود را کنار گذاشته و دست از انکار بردارند؛ ضمن پذیرش اشتباهات خود در این زمینه درگذشته راه پیشرو را روشن میسازند.
زمانی که دولت ترس را کنار بگذارد و بپذیرد تحریمها اقتصاد کشور را گروگان گرفته است؛ به دنبال حلوفصل موضوع میرود. آن زمان میتوان به آینده امیدوار بود، اما متأسفانه ایدولوژیستهایی نظیر عبدالملکی که تحریم را نعمت میدانند در اطراف دولت زیاد هستند و این اتفاق باعث پیچیده شدن وضعیت اقتصاد و معیشت مردم میشود.
انتهای مطلب/