به گزارش تجارت امروز؛ بررسی روند تورم نشان میدهد تغییرات قیمتی در بازارها بهصورت پیوسته اعمال نمیشود، بلکه بهصورت پلکانی با افزایش در بازههای کوتاه زمانی و ثبات نسبی بعدازآن در بازار اعمال میشود.
درواقع قیمتها در بازههای زمانی از ثبات خارج میشوند و با سرعتی نسبتاً زیادی بالا میروند، این افزایش تا جایی صورت میگیرد که معاملات کاهش چشمگیر پیدا کند و سپس تصحیح منفی قیمتی رخ میدهد و قیمتها با شیب بسیار کم و کندی کاهش میشود تا حجم معاملات دوباره زیاد شود.
افزایش حجم معاملات با روند بعدی تورم همزمان میشود و تصحیح قیمتی بعدی رخ میدهد. این روند حتی در تورمهای شدید سالهای اخیر هم دیده میشود و مختص بازار خودرو نیست و متناسب نوع و گروه کالایی و عرضه آن، میزان ضرورت کالا و توان مشتری، دورههای چندماهه تا یکساله دارد.
در چند سال گذشته بازار خودرو رفتاری خارج از عرف فصلی خود نشان داده است و برخلاف روند سالیانه، رکود و تنفس قیمتی در تابستان و حتی شب عید اتفاق افتاده است.
هرچند نقش موضوعاتی مانند واردات خودرو و مسئله برجام در این جابهجایی را نمیتوان نادیده گرفت که در دورههای رونق فصلی باعث رکود در بازار و تعلل خریداران شد و لذا دورههای فصلی را جابجا کرده است.
به نظر میرسد ثبات قیمتها از انتهای تابستان و یا ابتدای پاییز دوباره از بین بروند و موج بعدی افزایش قیمتها در نیمه پاییز و ابتدای زمستان به بازار بازگردد، حال اگر دوباره اصرار بر سرکوب قیمتها و تکذیب تورم در دولت همواره صورت بگیرد، حتماً شدت آن افزایش میباید و اگر دولت به شناوری قیمتها در مبدأ تولید رسمیت بدهد، میتوان بهشدت پایینتر آن امید داشت، ولی به هر صورت از این موضوع نمیتوان فرار کرد.
انتهای مطلب