به گزارش تجارت امروز؛ یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس در رابطه با سرنوشت اقدام جبرانی دولت برای حمایت معیشت خانوارها پس از اجرای طرح حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: وقتی دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف میکند نمیشود انتظار داشت که تنها ۴ قلم کالا گران شود، مثلاً آرد یک کالای پایه است، روغن و شکر هم کالاهای پایه هستند وقتی نرخ آرد تغییر میکند تا شیرینی و بیسکوییت و ماکارونی هم تغییر میکند یا روغن و شکر هم همینطور؛ بنابراین این انتظاری که بعضی افراد از دولت دارند که فقط نرخ ۴ قلم کالا تغییر کند، حتماً غلط است. همینطور این انتظار که دولت بتواند قیمت را برم بنای ۱۴۰۰ نگه دارد هم انتظار نادرستی است.
راه این است که دولت بیاید مابهالتفاوت را بهصورت نقدی یا کالایی به شهروندان بدهد. خب برخی معتقدند که نقدی تورم ایجاد کرده و باعث افزایش میزان نقدینگی در اقتصاد کشور میشود و همچنین از سوی دیگر ممکن است که برخی سرپرستان خانوار مبلغ پرداختی را برای خانواده هزینه نکنند.
بعضیها هم به کالابرگ اعتقاددارند که هم تورم را دامن نمیزند هم خانوار مجبور است که کالا بگیرد و مصرف کند این به بعضی از خانوادههایی که ممکن است سرپرستش کمتوجهی کند، کمک میکند. من هم بهشخصه با کالابرگ موافق هستم و فکر میکنم که این کار خوبی است و دولت برای اینکه مردم در این جابهجایی قیمت مواد غذایی دچار بحران نشوند و خانوار دچار سوءتغذیه نشود، حتماً باید به جبران هزینهها و گرانیها کمک کند و اگر بهصورت کالا کمک کند بهتر است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پاسخ به اینکه انتظار گرانی فقط ۴ قلم کالا توسط دولتمردان مطرح شد و وعده داده شد، عنوان کرد: به نظر من اشتباه کردند، هرکسی که این حرف را گفته اشتباه کرده است، این اتفاق نمیتواند منطقی باشد و سایر کالاها متأثر از افزایش قیمت این کالاها خواهند بود. نباید این مسئله گفته میشد که انتظار ایجاد کند آنهم در شرایطی که چنین امری اصلاً منطقی نیست. شرط مجلس این بود که خانوار به قیمت ۱۴۰۰ بخرند و مابهالتفاوت را دولت بدهد، البته من هنوز لایحه اخیر دولت را مطالعه نکردم، اما حتماً دولت پیشنهادی میآورد که مابهالتفاوت را پرداخت کند.
اگر پیشنهاد به این صورت باشد که بخواهد این مسئله را کاملاً حذف کند، مجلس قطعاً با این مخالفت خواهد کرد.
انتهای مطلب