
به گزارش تجارت امروز؛ طبق آمار به دست آمده، ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار در سال کالای قاچاق به کشور وارد می شود که با فروش نفت برابری میکند. اگر از صنایع کوچک و تولید ملی حمایت صورت نگیرد، کالای قاچاق خسارات قابل توجهی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.
کالای قاچاق یکی از رقبای محصولات تولید داخل است اما برای جلوگیری از ورود آن اقدامی صورت نگرفته؛ همچنین لطمهای که به بازار کالا داخلی میزند نظارتی نیست.
عباس هاشمی گفت: علت اینکه برخی کالاهای قاچاق ارزانتر از تولید داخل شده این است که مسئولیتی پای آن نیست.
دبیر کل انجمن صنایع لوازمخانگی ایران گفت: علت اینکه برخی کالاهای قاچاق ارزانتر از کالاهای تولید داخل شده این است که مسئولیتی پای آن نیست؛ برای مثال مدتی که ارز دولتی به برخی کالاها اختصاص پیدا میکرد، کالاهای اساسی قاچاق و ارزانفروشی میشد و بعد بهجای آن برخی کالاهای قاچاق به کشور وارد و زیر قیمت تولید داخل فروخته میشد.
عباس هاشمی بابیان اینکه هر روش مقابله با قاچاق روش خوبی است و تولیدکنندگان با آن همراهی میکنند، اظهار کرد: بحثهای مربوط به شناسه کالا، کد رهگیری، سامانه جامع گارانتی و سامانه جامع تجارت برای شفافسازی در دستور کار است. نماد شفافیت را نیز انجمن پیشنهاد داده که باید با سامانههای موجود ارتباط پیدا کند.
وی با بیان اینکه برای مقابله با قاچاق باید هزینه قاچاق افزایش پیدا کند، تصریح کرد: علت اینکه برخی کالاهای قاچاق ارزانتر از تولید داخل شده این است که مسئولیتی پای آن نیست. برای مثال مدتی که ارز دولتی به برخی کالاها اختصاص پیدا میکرد، کالاهای اساسی قاچاق و ارزانفروشی میشد و بعد بهجای آن برخی کالاهای قاچاق به کشور وارد میشد و قاچاقچی از هر دو سود میبرد؛ بنابراین کالا را زیر قیمت تولید داخل که با موانع زیادی مواجه است میفروختند.
آشنایی بااینکه کالای قاچاق یکی از رقبای تولید داخل است، گفت: حتی برخی کالاهای قاچاق با بیمه و خدمات فروخته میشود؛ بنابراین باید عزم جدی برای مقابله با آنها وجود داشته باشد.
انتهای مطلب