به گزارش تجارت امروز؛ در سایر رشتهها نیز اوضاع همینطور ات و در رشتههای تخصصی پزشکی نیز کار و فعالیت از سودمندی خارجشده و هیچگونه توجیه اقتصادی و انتفاعی ندارد.
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به درآمدهای چند دهمیلیونی پزشکان که توسط برخی رسانهها منتشرشده بیان کرد: این ارقام را به نقل از من منتشر کردهاند که درست نیست. وی افزود: موضوع موردبحث مهاجرت پزشکان بود؛ نه سطوح درآمدی پزشکان و من در آن مطلب به یکی از مدلهای فعالیت پزشکان اشاره کردم. پزشکانی که استخدام رسمی هستند؛ عضو هیئتعلمی هستند و پس از سالها کار و تحصیل در مناطق محروم و کم برخوردار میتوانند بهعنوان عضو هیئتعلمی فعالیت کنند. حتی در این شرایط نیز میزان درآمد این پزشکان هیچ تناسب و سنخیتی با هزینهی عمر و سرمایهگذاری برای رسیدن به جایگاه فعلی را ندارد. نحوه محاسبه و پرداخت کارانه مبتنی بر عملکرد پزشکان در مراکز دولتی در چند سال گذشته بر مبنای کسورات پلکانی در قالب طرح قاصدک انجام میشود. بر این مبنا، مبالغ دریافتی پزشکان بسیار کمتر از میزان کارکردشان پرداخت میشود که این امر مشکلات فراوانی را برای پزشکان بهویژه در شهرستانهای محروم فراهم آورده بهطوریکه به دلایل معیشتی ماندگاری پزشکان در مراکز دولتی و شهرستانهای کوچک را نیز به مخاطره انداخته است.
دکتر صداقت افزود: در قالب طرح قاصدک و اعمال مالیات ۳۵ درصدی (در مورد پزشکان تماموقت) و همچنین اعمال کسورات بسیار قابلتوجه بیمههای پایه ؛ در حال حاضر کارانههای پزشکان تماموقت و پارهوقت، چه هیات علمی و چه درمانی و قراردادی با محاسبات فوق در اکثر موارد حتی به یکچهارم میزان سقف پرداختی موجود نیز نمیرسد که اسناد محاسبات و مبالغ پرداختی به پزشکان در واحدهای اقتصاد درمان و حسابداری دانشگاهها و شبکههای بهداشت، موجود و قابل استناد است. جالب اینکه با مصوبهی جدیدی که بنا است اجرایی شود؛ کارانه پرداختی به یکششم سقف هم نخواهد رسید.
وی ادامه داد: همانطور که اشاره کردم طبق آمار نظام پزشکی مشهد، پزشکان عمومی ما با توجه به هزینههای مطب داری عطای کار کردن را به لقای آن بخشیدهاند. بخش دولتی هم که اشاره کردم؛ وضعیت بهتری ندارد. بسیاری از متخصصان ما هم وضعیت مشابه پزشکان عمومی دارند. متأسفانه ملاک قضاوت مردم راجع به پزشکان مشاهدات عینی از چند مطب شلوغ است. تعداد پزشکانی که در مشهد مطبهای شلوغ دارند و درآمد قابلقبول دارند به ۱۰۰ نفر هم نمیرسد. در تمام مشاغل و رشتههای دیگر کاری هم شرایط همینطور است. در سطح شهر چند شیرینی فروشی سراغ دارید؟! درآمد همهی آنها یکسان است؟! قطعاً تعداد معدودی درآمد بالاتری از سایرین دارند آیا باید با همهی این صنف یکسان برخورد کرد و اگر در صف یک مغازه ایستادیم بگوییم همهی قنادها پردرآمد هستند؟!
وی با انتقاد از جو رسانهای ایجادشده علیه پزشکان بیان کرد: جامعه پزشکی به صورت دورهای و موسمی مورد هجمه عمومی بهویژه از طرف رسانهها قرار میگیرد. در موسم تعیین تعرفه باوجوداینکه هیچ نقشی در تعیین بهای خدماتش ندارد به زیادهخواهی متهم میشود. در هنگامه مالیات علیرغم اینکه از خوشحسابترین اقشار صنفی جامعه است متهم به فرار مالیاتی میشود و اکنون نیز با اعلام این خبر و تیترهای بزرگ و داغ به حقوق نجومی نیز متهم میشود. پزشکی که پس از سالهای فراوان تحصیل دریکی از شهرهای کم برخوردار با شیفتهای شبانهروزی و سنگین منصفانه نیست اینطور مورد هجمه قرار گیرد.
دکتر صداقت ادامه داد: متأسفانه خیلی زود فداکاریهای پزشکان و کادر درمان ما در پاندمی کرونا فراموش شد. آنجا که باید جان خود و عزیزانمان را برای درمان هموطنانمان به مخاطره میانداختیم؛ بیهیچ منتی پایکار بودیم و هستیم.
انتهای مطلب