به گزارش تجارت امروز؛ مهدی هدایت، رئیس سازمان نوسازی شهر تهران درباره معضل بافت های فرسوده شهری در پایتخت گفت: در تهران همیشه سه موضوع ترافیک، آلودگی هوا و بافت فرسوده مطرح است. ترافیک و آلودگی هوا با شیب ملایم رو به افزایش است اما یک شبه نمیتوانند تهران را دچار مشکل کنند. ولی بافت فرسوده در همین لحظه که من با شما صحبت میکنم میتواند در صورت وقوع زلزله کلی خرابی به بار آورد ما در برخی نقاط بافت فرسوده در صورت بروز بحران امکان ارائه خدمات نداریم. نوسازی بافت فرسوده از اهمیت ویژهای برخوردار است. در شهرداری تهران نوسازی بافت فرسوده دغدغه است و اقداماتی برای آن صورت گرفته است و امیدواریم در دولت هم این موضوع به یک دغدغه جدی تبدیل شود.
هدایت در رابطه با احیای شهر گفت: اگر بخواهیم بافت فرسوده احیا شود؛ سه مؤلفه داریم شهرداری، مردم و دولت؛ تا این سه مؤلفه با هم همراهی نکنند بافت فرسوده احیا نمیشود.ما به عنوان شهرداری تراکم را میدهیم عوارض هم نمیگیریم و به وظیفه خود عمل کردهایم. مردم هم پای کار هستند؛ اما ببینید ما افزایش قیمتها را در ساخت و ساز داریم. اگر دولت بافت فرسوده را یک فرصت بداند به جای اینکه ساخت و سازها در حاشیه شهر باشد در خود شهر صورت گیرد بسیاری از مشکلات برطرف میشود. اگر ما بخواهیم خارج از محدودهها مسکن بسازیم باید هزینه زیادی را ظرف زیرساختها و روبناها کنیم اما در بافت فرسوده مشکل زیرساخت نداریم و تمام زیرساختها فراهم است.
بافت فرسوده که در حال حاضر تهدید است چرا که میتواند یک شبه با یک زلزله چالش بزرگی ایجاد کند. میتوانیم با نوسازی ، بافت فرسوده را به یک فرصت تبدیل کنیم. 4300 هکتار بافت فرسوده در تهران داریم که اگر زلزله رخ دهد فاجعه عظیمی به وجود میآید. این مقدار بافت فرسوده به معنای 7 درصد شهر تهران است. در واقع 20 درصد پلاکهای تهران در این 7 درصد است و حدود 30 درصد جمعیت در بافت فرسوده زندگی میکنند.
وی افزود: البته بگذارید همین جا موضوعی را هم بگویم که توافقات خوبی با برخی ارگانها صورت گرفته و حدودا 96 هکتار به سرانه خدماتی اضافه میشود؛ بخشی از کارها عملیاتی شده و بخشی هم به زودی عملیاتی میشود و با این کار اتفاقات خوبی در شهر رخ میدهد.
رئیس سازمان نوسازی شهر تهران گفت: مردم در بافت فرسوده زمین نمیخواهند اگر دولت وامهای خوبی بدهد بخشی از مشکل حل میشود و این تهدید تبدیل به فرصت میشود. ببینید بگذارید یک مثال بزنم در زمینه مسکن مهر قرار شد 4 میلیون مسکن ساخته شود ما دو میلیون مسکن روستایی داشتیم که وام دادیم و مردم ساخت و ساز کردند؛ وام هم کم بهره بود و همه ساخت و سازها صورت گرفت. یک میلیون و 100 هزار مسکن هم خودمالکی بود؛ یعنی وام دادیم و مردم ساختند .کلا 900 هزار واحد باقی ماند که دولت باید آن را میساخت اما هنوز در 17 سال کامل نشده است. خب سرعت کار پایین بود و هزینهها بالا
ما هر چقدر کار را به مردم واگذار کنیم با کیفیتتر اقدامات انجام میشود و سرعت بالاتر است. اگر دولت بخواهد در خارج محدوده ساخت و ساز کند هزینههای زیادی را باید برای زیرساخت بدهد اگر دولت وام بیبهره هم به بازسازی بافت فرسوده بدهد باز هم برایش سودآور است چرا که ما در بافت فرسوده تمام زیر ساخت ها مانند مسجد، درمانگاه، مدرسه،آب و برق و ... داریم که دیگر نیاز نیست برای ایجاد آنها هزینهای صرف کنیم همچنین در بافت فرسوده هویت هم وجود دارد.
پایان مطلب