به گزارش تجارت امروز؛ وزیر راه و شهرسازی از در اقدامی شگرف رمز و راز کاهش قیمت اجارهبها و البته بدون آنکه اشاره کند قیمت خریدوفروش مسکن را اعلام کرد؛ ایشان فرمودند باید عرضه مسکن افزایش یابد تا قیمت اجارهبها کاهش بیابد!
خوب عزیز بزرگوار احیاناً نباید وزارتخانه زیرمجموعه خودتان هدفگذاری کند و برای رسیدن به اهداف برنامهریزی نماید؟ یا هنوز فکر میکنید وزیر نفت هستید و دیگری باید این کارها را انجام دهد؟ شاید هم در سفر فرنگ و با دیدن شگفتیهای دنیا به این مهم دستیافتید! هر چه آقای وزیر در مصاحبهای اینگونه فرمودند:
شرایط اجارهبهای امسال مردم را اذیت کرده، بنابراین باید عرضه را اضافه و مسکن را تولید تا اجارهها کاهش یابد؛ این اظهارنظر اخیر رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی است.
در حالی رستم قاسمی عنوان کرده که شرایط اجارهبها مردم را اذیت کرده که آخرین گزارش بانک مرکزی نشان میدهد که شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران حدود ۴۰.۹ درصد افزایشیافته است.
او که در آیین آغاز ساخت ۴۰ هزار و ۶۴ واحد نهضت ملی مسکن فارس، نسبت به شرایط اجاره در کشور گلهمند بوده، اشارهکرده؛ سیاست ما این است که در شهرهایی که زمینداریم، بهصورت ویلایی به مردم واگذار شود و به مردم هم وام میدهیم تا مسکن تدریجی بسازند.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، سیاست ما این است در هرجایی که باشد حداقل باید یک طبقه به مردم تحویل دهیم تا نیازهای خود را برطرف کنند.
قاسمی البته با اشاره به اینکه چهار میلیون مسکن در این دولت قرار است ساخته شود، گفته؛ تا امروز بر اساس برنامهریزی ۱.۵ میلیون واحد در دست اجرا داریم که امیدواریم تا پایان امسال به دو میلیون واحد برسد.
واقعاً رستم قاسمی اطلاعی از قیمت اجارهبهای مسکن دارد؟
اظهارات و راهحل رستم قاسمی درباره وضعیت اجارهبها در حالی است که گزارش اخیر بانک مرکزی نشان میدهد که شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و کل مناطق شهری در مهرماه سال ۱۴۰۱ رشد به ترتیب معادل ۴۰.۹ و ۴۶.۸ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
البته رشد ماهانه شاخص مزبور در مهرماه در شهر تهران و کل مناطق شهری یکسان و معادل ۷ درصد بوده است.
در این میان، گزارشهای میدانی بازار مسکن نشان میدهد که بسیاری به دلیل اجارههای بالا، مجبور به نقلمکان از مناطق شمالی به مناطق متوسط یا حتی مناطق جنوبی شدهاند.
بررسیها و اظهارات واسطههای معاملات ملکی نیز حاکی از آن است که پاییز امسال تقاضا برای اجاره واحدهای مسکونی با عمر بنای بالاتر میان جستوجوگرها و متقاضیان این بازار افزایشیافته است.
بنا به این گزارش، در حال حاضر سطح اجارهبهای واحدهای مسنتر (واحدهای با عمر بنای ۱۵ سال به بالا)، نسبت به کاشانههای نوساز و کمسنوسال بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کمتر است. علاوه بر بالاتر بودن عمر این بناها، ازآنجاکه بخش زیادی از این واحدها فاقد یک یا چند امکانات واحدهای با عمر بنای کمتر نظیر پارکینگ، آسانسور و... هستند، سطح اجارهبهای آنها با اجاره واحدهای دیگر فاصله دارد.
انتهای مطب