کد خبر: ۵۳۰۷۵
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۰

ایران بازار صادراتی عراق را از دست می‌دهد؟

در حالی دولت رئیسی طبق معمول این دو سال وعده تحقق صادرات و دیپیلماسی منطقه‌ای برای رشد اقتصاد را می‌دهد که عراق ورود حجم زیادی از کالاهای صادراتی کشورمان را ممنوع کرده است.
ایران بازار صادراتی عراق را از دست می‌دهد؟

به گزارش تجارت امروز؛  در حالی که دولت برنامه دارد با رایزنی و تکیه بر قدرت منطقه‌ای وضعیت صادرات و اقتصاد کشور را بهبود بخشد؛ صادرات با ممنوعیت‌های جدید کشورهای همسایه بر کالاهای ایرانی هر روز سخت‌تر می‌شود.

دبیر اتاق مشترک ایران و عراق می‌گوید: صادرات ایران به عراق در ماه‌های اخیر به لحاظ ارزشی و وزنی با کاهش مواجه شده؛ اما پیش‌بینی می‌شود که این افت در ماه‌های آتی جبران شود.

جهانبخش سنجابی با اشاره به دو عامل اصلی در افت صادرات ایران به عراق در ۷ماه منتهی به مهر امسال، گفت: امسال پروفرمای صادرات گاز در شهریور و مهر به گمرک اظهار نشد؛ بنابراین با توجه به اینکه میزان صادرات این کالا به صادرات غیرنفتی اضافه می‌شد و امسال این رقم در میزان صادرات لحاظ نشد در نتیجه با افت صادرات به لحاظ ارزش به عراق مواجه شدیم، لذا پیش‌بینی می‌شود که با اضافه شدن میزان صادرات این بخش به صادرات در ماه‌های آینده وضعیت صادرات جبران شود.

دبیر اتاق مشترک ایران و عراق بیان کرد: یکی دیگر از عوامل افت صادرات به عراق موانع تعرفه‌ای و سیاست‌گذاری‌ها مربوط به کردستان عراق است. وی اظهار کرد: در تجارت با عراق نسبت به پیش‌بینی عقب‌تر هستیم، اما خوش‌بین هم هستیم که بخشی از عقب‌ماندگی در نیمه دوم سال جبران شود. سنجابی در رابطه با عوامل تأثیرگذار داخلی بر افت صادرات ایران به عراق اظهار کرد: محدودیت‌هایی برای صادرات محصولات معدنی و فولادی در کشور ایجاد شده بود که خوشبختانه به علت ورود دیوان عدالت اداری، بخشنامه‌های محدودکننده ملغی شد بنابراین یکی از دلایلی که پیش‌بینی می‌شود افت تجارت به عراق در نیمه دوم سال جبران شود، لغو این قبیل محدودیت‌ها است.

دبیر اتاق ایران و عراق بیان با اشاره به برخی دیگر از محدودیت‌های صادراتی گفت: به دلیل سیاست تنظیم بازار و امنیت غذایی صادرات برخی از اقلام غذایی و حبوبات مانند لوبیا سفید و نخود ممنوع است؛ در حالیکه بازار هدف از کشش برخوردار است.  وی اظهار کرد: مواد شیمیایی، فولادی، کود‌های عالی و معدنی از اقلامی بود که صادرات این اقلام به عراق شامل محدودیت و ممنوعیت شده بود، اما در حدود سه هفته پیش بخشی از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها برداشته شد.

سنجابی گفت: بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی جهانی در صورت مشاهده آنفلوانزا مرغی تا یک سال واردات مرغ و تخم‌مرغ به کشور‌های عضو اتحادیه سازمان دامپزشکی بین‌المللی از منبعی که آنفلوانزا در آن مشاهده شده، ممنوع می‌شود، ممنوعیتی که در صادرات مرغ و تخم‌مرغ ما به عراق ایجاد شده بود تا یک ماه دیگر رفع می‌شود و بعد از آن امکان صادرات مرغ و تخم‌مرغ ما به عراق فراهم می‌شود.

دبیر اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه سال گذشته ارزش صادرات ایران به عراق ۸میلیارد و ۸۶۰میلیون دلار بود، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود صادرات ما تا پایان سال به عراق به ۹ تا ۱۰میلیارد دلار افزایش یابد.

انتهای مطلب

نظر شما