به گزارش تجارت امروز؛ آخرین آمار رسیده از این کشور 42 هزار و 310 کشته را گزارش می کند. این آمار ترکیه را در ردیف دوم مرگبارترین زلزله های دهه ی اخیر قرار می دهد. رتبه ی نخست به زلزله ی هاییتی در سال 2010 با قدرت 7 ریشتر تعلق می گیرد.
زلزله و سونامی سولاوسی، 2018
جدیدترین زلزله مرگبار قرن اخیر در 28 سپتامبر 2018 و در جزیره سولاوسیِ اندونزی رخ داد. نزدیک به 330 هزار نفر در این جزیره زندگی میکردند که قربانی زلزله و به دنبال آن سونامی شدند. ارتفاع موجهای شکل گرفته در نتیجه این زلزله، به 3 متر میرسید. این امواج به پالو و دونگالا با بیش از 275 هزار نفر جمعیت رسید. آخرین آمار از کشتهشدگان، رقمی برابر با 4340 نفر بود و 60 هزار نفر هم بیخانمان شدند.
زلزله نپال، 2015
نپال کشور کوچکی است که بین چین و هند قرار گرفته. در 25 آوریل سال 2015، زمینلرزهای به قدرت 7.8 ریشتر کاتماندو را لرزاند. مرکز زلزله اطراف شهر کاتماندو بود که پایتخت نپال است. بیش از 8900 نفر در این زلزله قربانی شدند. همچنین، زلزله باعث به وجود آمدن بهمن در ارتفاعات اورست شد که 19 کوهنورد را کشت و صدها کوهنورد دیگر را زخمی کرد. بیش از 600 هزار سازه در پایتخت به شدت آسیب دیدند و نابود شدند. در برآوردها، خسارت وارده را بین 5 تا 10 میلیارد دلار تخمین زدند. این بدترین زلزله نپال از سال 1934 بود، وقتی زمینلرزهای به بزرگی 8 ریشتر جان بیش از 10 هزار نفر را گرفت.
زلزله و سونامی توهوکو، 2011
در کل تاریخ ژاپن، هرگز زلزلهای با چنین قدرتی ثبت نشده است. 11 مارچ سال 2011، زلزلهای به قدرت 9 ریشتر ژاپن را لرزاند. مرکز زلزله نه در خاک ژاپن که جایی در دل اقیانوس آرام بود که 130 کیلومتر با شهر ساحلی سندای، در شمال هونشو فاصله داشت. زمینلرزه منجر به سونامی شد و امواجی به ارتفاع 40 متر، به سمت ژاپن یورش بردند. در نهایت، بیش از 20 هزار نفر جان خود را از دست دادند و450 هزار نفر بیخانمان شدند. سونامی به سایت هستهای فوکوشیما دایچی آسیب زد و منطقه تحت تأثیر مواد سمی رادیواکتیو قرار گرفت. هزاران نفر مجبور شدند که خانه و تجارتشان را رها و منطقه را تخلیه کنند.
زلزله هاییتی، 2010
یکی دیگر از مرگبارترین زلزلههای جهان، در 12 ژانویه سال 2010، زلزلهای 7 ریشتری هاییتی را لرزاند. کشوری که فقیرترین کشور منطقه خود به حساب میآید. مرکز زلزله در 25 کیلومتری پایتخت و بزرگترین شهر هاییتی یعنی پورتوپرنس بود. هاییتی از قرن هجدهم زلزلهای به این شدت را تجربه نکرده بود. حتی پسلرزههای این زمینلرزه هم شدید بودند. وقتی بالاخره، زمین زیر پای مردم هاییتی از لرزش ایستاد، 160 هزار نفر مرده بودند. آماری که به گفته برخی، بسیار پایینتر از حقیقتی است که مردم با آن مواجه بودند. بعد از زلزله مردگان با عجله دفن شدند تا پاکسازی و بازسازیها سریعتر آغاز شود و به همین دلیل، آمار درستی از تعداد قربانیان به دست نیامد.
هاییتی قبل از زلزله هم منابع مالی زیادی نداشت و زمینلرزه باعث شد که کشور به ویرانهای تبدیل شود. رعایت نکردن استاندارهای ساخت و ساز باعث شد بسیاری از ساختمانها فرو بریزند و نداشتن برنامهریزی برای مواجهه با بلایایی مانند زلزله، باعث شد کمکرسانی به موقع انجام نشود. در زمان زلزله، پورتوپرنس هنوز با تبعات طوفانی که 2 سال پیش شهر را خراب کرده بود درگیر بود. کارشناسان تخمین زدند که زندگی 3 میلیون نفر تحت تأثیر این زمینلرزه قرار گرفت و 1 میلیون نفر بیخانمان شدند. به علاوه، ورود و توزیع کمکهای بینالمللی به کشور به شدت سخت بود. در نهایت به دلیل سوء مدیریت، اکثر کمکها هدر رفته و مردم هاییتی تاوان آن را پس دادند.
انتهای مطلب/م.ع