به گزارش تجارت امروز؛ سفر هوایی برای ۹۰ درصد ایرانیان آرزو شده است. این آرزو در حالی شکل گرفته است که مسئولان کشوری، چندین سال است، ازدواج و فرزندآوری را سر لوحه تمام سخنرانیها و شعارهای خود قرار داده اند.
برای روشنتر شدن علت اینکه چرا سفر هوایی را برای ایرانیان آرزو شده است به طور مثال یک خانواده چهارنفره ایرانی (زن و شوهر شاغل، یک دختر و پسر خردسال) را متصور میشویم که برای تعطیلات نوروز قصد سفر از تهران به بندرعباس را دارند.
اولین گام خرید بلیت هواپیما، برای رفت و برگشت از تهران به بندرعباس حداقل باید ۲۸ میلیون تومان هزینه کنند. سوال اول از مسئولان این است که چند درصد قشر متوسط و کم توان جامعه میتوانند این هزینه را فقط برای رفت و برگشت یک سفر نوروزی هوایی پرداخت کنند؟
برای کمک به پاسخگویی مسئولان این موضوع را نیز اعلام میکنیم که برای پرداخت این حداقل هزینه جهت خرید بلیت این زوج باید در کمترین حالت، حقوق دو ماه خود را تماما برای خرید بلیت پس انداز کنند. (با در نظر گرفتن حداقل حقوق)
تاکید میکنیم که جمعیت جوان قشر متوسط و کم توان مالی ایران، اکثرا مستاجر هستند.
در این بخش هم نگاهی به هتلها و هم مراکز بوم گردی در حد متوسط منطقه را داریم. با توجه به اینکه خانوادهای متوسط را مدنظر قرار دادیم، جستجو را در هتلهای سه ستاره انجام میدهیم.
این خانواده برای یک هتل سه ستاره و اقامت دو شب باید حداقل ۶ میلیون تومان پرداخت کنند.
خانواده چهارنفره ما اگر از هتل صرفنظر کنند و به سراغ بوم گردیهای منطقه برای اقامت بروند نیز باید برای دو شب اقامت حداقل سه میلیون تومان هزینه کنند.
حال اگر تمایل داشته باشند که کمی به کودکانشان خوش بگذرد و از فضایی متفاوت بهره ببرند و بوم گردیهای خاص استفاده کنند باید حداقل ۸ میلیون تومان هزینه کنند. البته این هزینهها منحی ناهار و شام و تنقلاتی است که به حتم کودکان خواهان خوردن آن هستند.
در ادامه این سفر، خانواده مورد نظر ما به حتم باید هزینه ناهار و شام و حمل و نقل و تردد را هم داشته باشند.
اگر تمایل داشته باشند که فقط ساندویچ به طور مثال (همبرگر و کالباس) میل کنند که با در نظر گرفتن ارزانترین ساندویچ باید برای هر وعده حداقل یک میلیون تومان هزینه کنند.
و، اما اگر این خانواده قصد داشته باشند از غذای محلی شهری که به آن سفر کرده اند نیز مزه کنند باید حداقل در یک وعده به طور مثال (قلیه ماهی) یک میلیون خرج کنند.
به طور کلی این خانواده برای چهار وعده غذایی در سفر باید حداقل ۳ میلیون خرج کنند.
این خانواده برای تردد در شهر باید حداقل ۲۰۰ تومان هزینه کنند. به هر حال این زوج جوان با دو فرزند خود وقتی از تهران به بندرعباس سفر میکنند، شاید دلشان بخواهد جزیرههای منطقه را هم ببینند. اگر قصد داشته باشند به یکی از جزیرههای هرمز بروند باید برای رفت و برگشت حداقل ۳۰۰ تومان هزینه کنند.
یعنی این خانواده بدون هیچ خرج اضافه (خرید سوغاتی، تنقلات برای کودکان، تفریحات منطقه، ...) باید برای یک سفر دو روزه از تهران به بندرعباس و برگشت به پایتخت حداقل ۴۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرج کنند.
دقت داشته باشید که خانواده مدنظر ما، مستاجر بودند، جوان بودند، هر دو شاغل بودند اگر حقوق این زوج را ماهانه سر جمع بیست میلیون تومان نیز در نظر بگیریم باز هم حتی قادر نیستند با هزینههای زندگی در تهران با داشتن دو فرزند، اینچنین پس اندازی برای سفر نوروزی داشته باشند.
در پایان تاکید میکنیم، برای گذر از وضعیت جمعیتی کشور و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری اول باید سرعت پیشرفت قطار اقتصاد را تنظیم کنیم تا با این شتاب خود را به باتالاق ابر تورم نیاندازد.
انتهای مطلب/ی.ن