به گزارش تجارت امروز؛ اتریوم (eth) یک سیستم آزاد و عمومی بر پایهی فناوری بلاکچین است. این سیستم مرورگر، زبان برنامهنویسی و سیستم پرداخت مخصوص به خود را دارا می باشد. جال اینجاست که این ارز هیچ کنترل کنندهی واحد و مرکزی ای ندارد. هزاران سیستم کامپیوتری به صورت داوطلبانه در گوشه و کنار دنیا این رمزارز را کنترل میکنند. این کاربران مهم و اساسی نود یا گره نام دارند و امنیت شبکه نیز به عهدهی آنها می باشد.
در این ارز دیجیتال ثبت دادهها بر روی یک سرور مرکزی و به صورت محرمانه وجود ندارد. تمامی اطلاعات موجود در شبکه به طور کامل میان نودها توزیع شده است. از طرفی هر گره یک کپی از تمامی دادههای بلاکچین در اختیار دارد.
ارز Ethereum شبکه ای کاملا خود مختار است. در نتیجه هیچ سازمان، شخص یا نهادی مدیریت و کنترل آنرا بر عهده ندارد. نحوه خرید ETH نیز پیچیدگی خاص ندارد و شما با افتتاح حساب در یک صرافی امن میتوانید این ارز را معامله کنید. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
بعد از اینکه به این سوال پاسخ دادیم که eth چیست بهتر است در مورد علت به وجود آمدن آن نیز صحبت کنیم. در دنیای امروز، اطلاعات شخصی ما، رمزها و اطلاعات مالیمان در کامپیوتر افراد دیگر ذخیره میشود.؛ آن هم به وسیلهی سرورهایی مثل آمازون، فیس بوک و گوگل. حتی اطلاعات این مقاله هم بر روی سرورهای یک شرکت دیگر ذخیره شده است.
این شرکتها تیمهای تخصصی خودشان را در جهت ذخیره و ایمنسازی اطلاعات گسترش دادهاند و هزینههای مرتبط با زمان کار و انجام آن را میپردازند؛ لذا استفاده از این شرکت ها فوایدی بسیاری دارد.
اما همراه با این تسهیلات، معایبی نیز وجود دارد؛ همانطور که میدانیم و یاد گرفتهایم، یک هکر یا دولتها میتوانند بدون اطلاع شما به فایلهایتان دسترسی داشته باشند که مطمئناً دلخواه شما نیست. این کار را از طریق اعمال نفوذ یا حمله به یک شخص ثالث (طرف سوم) انجام میدهند و به این معناست که میتوانند اطلاعات شما را بدزدند، افشا کنند یا تغییر دهند.
برایان بهلندورف (Brian Behlendorf)، سازندهی سرور اینترنتی apache، برای اینکه این نوع طراحی را در واقع «گناه اصلی اینترنت» بنامد، یک سری اقدامات انجام داده است. بهلندورف و امثال وی این عقیده را دارند که اینترنت همیشه باید غیر متمرکز باشد.
در راستای غیر متمرکز کردن اینترنت، جهشی در تکنولوژی به نام بلاکچین روی داده است و اتریوم در ساختار همین شبکه سعی در غیرمتمرکز کردن اینترنت دارد. در حالی که بیت کوین سعی میکند سیستم بانکداری آنلاین و پرداختی را تغییر دهد، این ارز این هدف را دنبال میکند که با استفاده از بلاکچین، طرف سوم (واسطهها) را حذف کند.
طرف سوم یا همان شخص ثالث اینترنتی، همانهایی هستند که کار ذخیرهسازی اطلاعات، انتقال پول و ثبت ابزارهای مالی پیچیده را انجام میدهند. جوزف لوبین یکی از توسعه دهندگان آن گفته است:
Ethereum ایجاد شده است تا برای حل نمودن امورات زندگیمان به بانک و نهادهای مشابه دیگر احتیاج نداشته باشیم.
به دلیل عدم حضور شخص ثالث برای مدیریت و نظارت بر روی آن، دادههای شبکه تحت هیچ شرایطی قابل تغییر و حذف نیستند. کوچکترین تغییر در این پلتفرم باید به تایید همهی اعضای آن برسد.
توزیع اطلاعات میان تمام کاربران یا همان گرهها و عمومی بودن دادهها، امکان هر گونه سانسور و تقلب را در این سیستم از بین میبرد. به دلیل نبود سرور و نهاد مرکزی اطلاعات افراد بر روی سیستم شخصی خودشان ذخیره شده میشود. این عدم تجمیع دادهها احتمال هک شدن و سرقت اطلاعات را بسیار پایین میآورد. برای هک کردن شبکهی آن باید به کامپیوتر نیمی از نودها دسترسی داشت که هزینهی این فرایند برای هکرها بسیار بالاست و عملاً غیرممکن است.
استفاده از سیستم رمزنگاری نیز سبب افزایش میزان امنیت شبکه شده و امکان جعل و تقلب را در این بستر از بین برده است. این ارز غیرقابل توقف است، همیشه فعال میماند و این همواره آنلاین بودن نیز از ویژگیهای مهم این شبکه است.
بسیاری از افراد تصور میکنند این توکن هم مانند بیت کوین یک ارز دیجیتال است. این دو شباهتهایی با هم دارند اما هدف و کاربردشان متفاوت است. در ادامه به بررسی تفاوت بیت کوین و اتریوم و شباهتهای آنها میپردازی.
هر دوی این سیستمها بر پایهی فناوری بلاکچین و بهصورت غیر متمرکز فعالیت میکنند.هر دو از سیستم پرداخت همتا به همتا (P2P) برای انتقال ارز و داده استفاده میکنند.هر دو کوین یک شبکهی عمومی هستند که کاربران بدون نیاز به اخذ مجوز میتوانند در بستر آنها فعالیت داشته باشند.رمزارزها در هر دو پلتفرم بر اساس فرایند ماینینگ یا استخراج به دست میآیند.هر کدام بلاکچین اختصاصی خود را دارند.تراکنشها، معاملات و قراردادها در بستر هر دو بلاکچین بدون واسطه و هزینههای واسطهگری انجام میشوند.به واسطهی رمزنگاری در هر دو شبکه امنیت بسیار بالاست.تراکنشها در هر دو شبکه بدون توقف و برگشت ناپذیرند.
بلاکچین اتریوم فقط یک سیستم ردیابی مالکیت رمزارز بیت کوین و یک سیستم پرداخت بیواسطهی جهانی است.Ethereum یک پلتفرم برای اجرای هزاران برنامه و قرارداد غیر متمرکز است.رمزارزی که برای تراکنشها در بستر Ethereum استفاده میشود؛ اتر نام دارد.
ایجاد بلاک در اتریوم هر ۱۴ ثانیه یکبار است؛ این فرایند در بلاکچین بیت کوین هر ۱۰ دقیقه یکبار صورت میگیرد.در شبکهی بیتکوین هر ثانیه ۷ تراکنش انجام میشود؛ این در حالی است که در بستر Ethereum در هر ثانیه ۱۶ تراکنش ثبت میشود.به دلیل ابتدایی بودن اسکریپتها، امکان انجام قرارداد هوشمند در شبکهی بیت کوین وجود ندارد (این امکان در اتریوم وجود دارد).ارزش سکههای بیت کوین و اترهای Ethereum با هم تفاوت دارد.بیت کوین با تعداد مشخص ۲۱ میلیون عرضه میشود؛ در حالی که رمزارز اتر محدودیت عرضه ندارد.
یکی دیگر از مباحثی که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت روش های استخراج اتریوم است. برای استخراج اتریوم ماینرها در یک فضای رقابتی برای ایجاد بلاک قرار میگیرند. آنها باید از طریق CPU سیستم خود و یا دستگاههای ماینینگ، معادلات ریاضی پیچیدهای را حل کنند و از این طریق یک بلاک جدید ایجاد کنند. ماینرها در ازای این فرآیند پاداش دریافت میکنند. پاداش در شبکه، رمزارز اتر است و در حال حاضر پاداش ایجاد هر بلاک ۲ اتر است.
این فرایند اثبات کار (Proof of work) نام دارد که قرار است برای مقیاسپذیری بیشتر (تراکنشهای سریعتر و ارزانتر) در بهروزرسانیهای تازهی بلاکچین، تبدیل به اثبات سهام (Proof of stake) شود.
هم اکنون هر ۱۴ ثانیه یکبار یک بلاک به بلاکچین آن اضافه میشود. اگر یک ماینر بتواند با سرعت بیشتری معادلات را حل کند؛ شبکه از روش سختی استخراج استفاده میکند تا زمان حل معادلات افزایش پیدا کرده و فرایند ماینینگ به روال عادی برگردد.
برای خرید و فروش اتریوم و شروع فعالیت های سرمایه گذاری بر روی این ارز دیجیتالی مشابه بیت کوین و دیگر انواع ارز دیجیتال موجود در این بازار بوده و برای این کار نیز لازم است تا مراحل زیر توسط افراد متقاضی شروع فعالیت بر روی این رمز ارز به ترتیب گفته شده طی شود.
انتخاب یک کیف پول مناسب
همانطور که در مورد ارز های فیات ( مانند دلار ، ریال و ... ) نیازمند مکانی برای نگهداری آن ها هستیم در ارز های دیجیتال نیز از آنجایی که وجود خارجی نداشته و تنها به صورت دیجیتالی موجود هستند لذا برای نگهداری امن این رمز ارز ها نیازمند انتخاب یک کیف پول مناسب به منظور قرار دادن کلید های خصوصی و عمومی ارز های اتریوم در آن می باشند .
لازم به ذکر است که انواع مختلف و بسیار متنوعی از کیف پول ارز دیجیتال برای اتریوم و سایر ارز های دیجیتال وجود دارد که تمامی آن ها در دو دسته کیف پول های گرم ( نرم افزاری ) و کیف پول های سرد ( سخت افزاری ) تقسیم بندی می شوند. سرمایه گذاران و فعالین بازار ارز دیجیتال می توانند با توجه به هدف سرمایه گذاری، نوع فعالیت های و میزان امنیتی که در نظر دارند هر کدام از این والت ها را انتخاب کنند.
پیدا کردن یک صرافی ارز دیجیتال معتبر و ثبت نام در آن
با توجه به اینکه بازار ارز دیجیتال مکان فیزیکی نداشته لذا برای خرید و فروش و انجام فعالیت های سرمایه گذاری در آن نیاز به وجود یک واسطه مناسب جهت برقراری ارتباط بین طرفین مختلف فعال در آن می باشد که در بازار دیجیتال صرافی های موجود در آن وظیفه مورد نظر را بر عهده دارند.
از این رو تمامی افرادی که قصد شروع فعالیت سرمایه گزاری و خرید و فروش اتریوم را دارند لازم است تا پس از تهیه یک کیف پول مناسب اقدام به انتخاب و ثبت نام در یک صرافی معتبر ارز دیجیتال جهت انجام معاملات مختلف سرمایه گذری اتریوم در آن کنند . برای انتخاب صرافی به ویژگی هایی مانند میزان اعتبار ، نوع خدمات دهی ، کارمزد پایین ، نحوه پشتیبانی ، رابط کاربری مناسب و ... توجه شود .
شارژ کردن حساب کاربری
در نهایت برای شروع فعالیت تنها کافیست تا حساب کاربری خود در صرافی مربوطه را شارژ کرده و سپس به وسیله انتخاب یکی از روش های ممکنه اقدام به خرید و فروش اتریوم کنند.
روش های مختلفی برای خرید و فروش اتریوم و یا سایر ارز های دیجیتال موجود در بازار وجود دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
در این روش سرمایه گذاران به سایت های محلی خرید و فروش ارز های دیجیتال مراجعه کرده و سفارش خرید یا فروش خود و همچنین مقدار مورد نظر را ثبت می کنند . پس از این کار افرادی که شرایط مورد نظر را برای یکدیگر دارا باشند در طی یک ملاقات حضوری روش پرداخت و نحوه انتقال را مشخص کرده و به این ترتیب به طور مستقیم و بدون واسطه اتریوم مورد نظر خود را خریداری کرده و یا به فروش می رسانند.
همانطور که گفته شد صرافی های ارز دیجیتال به عنوان واسطه بین عوامل این بازار عمل کرده و خریداران به فروشندگان وصل می کنند . از جمله روش های پرکاربرد برای خرید و فروش اتریوم و یا سایر ارز های دیجیتال موجود اقدام از طریق صرافی ها می باشد ، در این حالت فرد با مراجعه به سایت صرافی که در آن حساب کاربری ایجاد کرده اند مقدار ارز مورد نظر خود را با توجه به قیمت های پیشنهادی موجود خریداری کرده و یا به فروش می رساند.
بعضی از وب سایت های و یا کانال های تلگرامی اقدام به خرید و فروش ارز های دیجیتال می کنند که افراد با مراجعه به آن ها و انجام ثبت نام و احراز هویت شدن در این سایت ها می توانند اتریوم مورد نظر خود را از این طریق خریداری کرده و یا به فروش برسانند .
دقت شود که میزان ریسک در این معاملات بسیار بالا بوده و افراد سود جوی زیادی اقدام به طراحی سایت هایی اینچنینی جهت کلاهبری از سرمایه گذاران کرده اند لذا در هنگام انتخاب سایت مورد نظر از معتبر بودن آن اطمینان لازم را حاصل کنید .
انتهای مطلب/م.ع