واقعیت آن است که کارفرما میتواند بر اساس اقتضای کار خود تصمیم به محدودسازی برخی موارد یا آزادسازی برخی مسائل کند که این مهم نباید قانون یا عرف جامعه را نقض کند.
مسئله محوری یادداشت امروز من در خصوص ضوابط پوشش در محیط اداری نیست و دیدن این آئیننامه صرفاً بنده را مجاب کرده تا در خصوص توجهها و عدم توجهها در سازمانها به نکات مختلف بپردازم.
چند ماهی بیشتر از اختلاس بزرگی که در شرکت فولاد مبارکه رک داد نمیگذرد! ماجرایی که مدیران زیادی در آن دست داشتند. مدیرانی که احتمالاً هم در صف اول نماز جماعت بودند و هم در کمیتهها و شوراهایی نظیر همین شورای امربهمعروف و نهی از منکر در زمان تصویب آئیننامه صلوات میفرستادند و به تصویب آن افتخار میکردند. اما امروز آن کارمندانی که باید این قوانین را رعایت کنند هستند و قانون نویسان از کار برکنار شدند. چراکه توجه در محیطهای کاری بیشتر بهظاهر است تا باطن!
آقایان ملاکشان نماز اول وقت خواندن و شرکت در دعا است تا سلامت کاری و شخصیتی! در گزارشهای انضباطی، حضور منظم در نماز جماعت ملاک بالاتری از شفافیت مالی افراد دارد!
شورای امربهمعروف و نه از منکر این شرکت ۱۱ بند در خصوص رعایت پوشش آورده است، اما من ندیدم واکنشی به اختلاس به وجود آمده در شرکتش نشان دهد! گویی این شورا امربهمعروف را فقط در لباس و نماز میبیند و نهی از منکر را به مشکی پوشیدن وجب گرفتن لباس!
این آئیننامه برای کسانی که قصد کار در این شرکت را دارند لازمالاجرا است؛ اما بهتر نبود این شورا یکبار هم آئیننامهای در خصوص شفافیت مالی و اقتصادی فعالیتهای شرکت ارائه میکرد؟ کمی هم به امر اصلی کشور که همان اقتصاد است و رهبر انقلاب نامگذاری سالهای گذشته و امسال را به آن اختصاص دادند و نهی از اختلاس و دزدی اختصاص میداد و کلاس احکام را به کلاس اخلاق تبدیل میکرد؟ آنهم نه برای کارمندان جزء بلکه برای مدیران؟
برادر من راهی که میروید به ترکستان است! کارمند و کارگر وقتی میبیند کسی برای بیتالمال اهمیتی قائل نیست و پیشرفت شغلی به مدرک و توان علمی نیست بلکه عضویت درون نهادهای درون و برون سازمان و وابسته به این گروه و آن گروه بودن و البته شرکت در مناسک مذهبی سازمانی بهصورت فعال است خوب نتیجهاش هم همین است که کشور روزبهروز روی به ویرانی میرود و وضعیت اینچنین خراب است.
در کنار این موضوع بهعنوان نکته اخلاقی و اسلامی خدمتتان عرض میکنم استفاده از رنگ سیاه یا مشکی در دین اسلام مکروه است! گفتم شاید این را فراموش کرده باشید!
و من الله توفیق