به گزارش تجارت امروز؛ احسان معراجی فر خبرنگار صداوسیما و شاعر، تهیه کننده و کارگردان بود که علاوه بر تهیه و تولید حدود ۲۰ هزار دقیقه انواع برنامه و کسب جوایز متعدد در جشنوارههای داخلی و بین المللی سابقه مدیریت در بخشهای مختلف صداوسیما را در کارنامه داشت. معاون سیمای یکی از شبکههای صداوسیما، مسئول خبرنگاران استانهای شبکه خبر و مدیریت تولید و تامین فضای مجازی استانها بخشی از سوابق مدیریتی اوست.
تالیف دو کتاب و چند پژوهش و مقاله از دیگر سوابق علمی احسان معراجی فر است. او تحصیل کرده رشته کارگردانی سیما و دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی است.
مرحوم احسان معراجیفر خبرنگار صدا و سیما در دومین جشنواره ملی جهادگران به عنوان خبرنگار برتر کشور با انتخاب هیئت داوران معرفی شده بود.
احسان معراجیفر (۷ شهریور ۱۳۵۶ – ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲) خبرنگار، شاعر، تهیهکننده و کارگردان ایرانی بود؛ که علاوهبر تهیه و تولید حدود ۲۰ هزار دقیقه انواع برنامه و کسب جوایز متعدد در جشنوارههای داخلی و بینالمللی سابقه مدیریت در بخشهای مختلف صداوسیما را در کارنامه داشت. معاون سیمای یکی از شبکههای صداوسیما، مسئول خبرنگاران استانهای شبکه خبر و مدیریت تولید و تاًمین فضای مجازی استانها بخشی از سوابق مدیریتی اوست.
تاًلیف دو کتاب و چند پژوهش و مقاله از دیگر سوابق علمی وی است. او تحصیل کرده رشتهٔ کارگردانی سیما و دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی است. احسان معراجیفر در دومین جشنوارهٔ ملی جهادگران بهعنوان خبرنگار برتر کشور با انتخاب هیئت داوران معرفی شده بود.
پیشینهاش در کارگردانی و تهیهکنندگی حدود ۲۰ هزار دقیقه تولید انواع آثار تلویزیونی در داخل و خارج از کشور ما را به سابقه غیر خبریاش میکشاند. حدود ۱۴ سال پیش از زمانی که در ۱۸ سالگی دانشجوی رشته کارگردانی سینما شد و مستند سیفالدوله را کلید زد تا مجموعه شعر و حدیث که اثر او در ۲۰ سالگی بود و سه سال پی در پی هرروز در ماه مبارک رمضان از شبکه یک سیما پخش میشد تا مستند مسافر عاشق و مستند داستانی شیخ شهابالدین و داستانی صدای پای سفر را از آخرین ساختههایش میتوان به مستند انقلاب نارنجی اوکراین، هفت روز، سیاسی، قمار وطن، فرح پهلوی، حق گمشده، شاعر معرکهها و تلنگر اشاره کرد که بسیاری از آنها در قالب مجموعههای چند قسمتی تولید شده است.
او بدلیل علاقه به شعر، کارشناسی ارشد را در رشته زبان و ادبیات فارسی گذرانده بود. کتاب شعر او هم زیر چاپ است و بزودی وارد بازار خواهد شد. در سال ۱۳۷۷ کتاب دانش زندگی را به چاپ رساند و اثری دیگر از او در جشنواره کشوری حماسه هنر مقام برتر پژوهش را به دست آورد. و، اما حالا مردم حدود بیش از دوسال است که او را بهعنوان خبرنگار سیما میشناسند. خبرنگاری با سوژههایی متفاوت و ساختاری مستند که تجارب هنری سالها کارگردانی به خوبی در آثارش دیده میشود.
آثاری مخاطبپسند که با استقبال مدیران شبکههای سیما و تکرار پخش از شبکههای سراسری مواجه شده است و همه اینها دلیل گفتوگوی اختصاصی خبرگزاریها با او بود؛ که وقتی از سابقه خبری وی پرسیدیم گفت: ۱۰ سال پیش به عنوان مسئول دفتر خبری یکی از شهرستانها حدود یک سال مشغول خدمت شده که با عنایت خداوند در ارزیابی اداره کل استانها به عنوان دفتر خبری برتر شناخته شدیم که تقدیر مکتوب مدیرکل محترم وقت اخباراستانها را در پی داشت از او درباره خاطرات تلخ و شیرین دو سال اخیر حضورش در خبر پرسیدیم که دلچسبترین سوژههایش را پیگیری مشکلات مناطق محروم و آسیبدیده عنوان کرد و از تلخترین خاطرههایش چیزی نگفت. میگفت قابل گفتن نیست، بگذارید همچنان ناگفتنیها ناگفته بماند. او در ادامه با اشاره به خطرهای احتمالی برخی از گزارشهای چالشی، چون سرزده گفت: بارها تهدید شدهام، اما با توکل به خدا مسیرم را ادامه دادهام.
احسان معراجیفر درباره شیوه انتخاب سوژههایش از پیگیریهای مستمر و روزانه سوژههایش گفت و خاطرنشان کرد که مردم هم لطف کرده و سوژههای خاصی را گاهی پیشنهاد میدهند. معراجیفر درباره سفرش به کربلا در ایام اربعین سال ۱۴۰۰ و ساخت ۱۰ مستند طی شش روز گفت: اگر عنایت اهل بیت علیهمالسلام و همت تیم سهنفره ما نبود هرگز این مهم محقق نمیشد. تصویربرداری ما حتی تا درب ورودی فرودگاه هم ادامه داشت. یعنی حدود یک ساعت و نیم قبل از پرواز. مستندهای تولیدشده خوبیهایش از عنایت سیدالشهدا و قمر منیر بنیهاشم علیهمالسلام است.
وی با اشاره به اینکه تا بهحال بیشتر سوژههای مورد علاقهاش را مقابل دوربین برده، خاطرنشان کرد که همچنان چند سوژه ذهنش را مشغول کرده که شاید هیچوقت امکان تصویری شدن آن محقق نشود. احسان معراجیفر که او را با آثار تولیدی حمایت از محرومین و مستضعفین و تکریم شهدا و جانبازان میشناسیم معاون سیمای مرکز همدان شد. او بهخاطر پرداختن به سوژه جانبازان قطع نخاع مورد تقدیر شورای نگهبان قرار گرفت. احسان معراجیفر به علت توجه به جهادگران کمکرسان به محرومین چندی پیش تندیس جشنواره ملی جهادگران کشور را دریافت کرد. درخشش در جشنوارههای مخلف ملی و حتی جهانی مثل مونت کارلوی فرانسه آن هم با تولید آثاری معنوی از دیگر خدمات رسانهای وی محسوب میشود.
فیلمساز برتر جشنواره ملی قرآنی صداوسیما و دهها و چند جشنواره دیگر از وی مستندسازی با رویکرد معنویت و توجه به سیره اهل بیت ساخته است. از دیگر آثار او حدود ۱۱۲ مستند کوتاه تولیدی برای ستاداقامه نماز و زکات سازمان صداوسیما بوده که با عنوان طلیعه از شبکه یک سیما نیز بارها پخش شده است.
دو اثر نجوای عاشقانه و کارولین را که اولی روایت زندگی تنها مناجات خوان سحرحرم مطهر رضوی است و کارولین که بانوی مسیحی محب امام رضا است را به رسم نذر زندگیاش بدون دستمزد برای حرم مطهر رضوی ساخته است که بارها و بارها از شبکههای یک، دو و پنج و بیشتر شبکه استانی پخششده است. مردم ایران آثار تولیدیاش در کربلا را از کلیددار سابق حرم حضرت ابوالفضل و جاسم دستفروش که پسانداز یکسالهاش را خرج زائران اربعین میکرد هرگز فراموش نمیکنند.
از دیگر آثار ملی وی مجموعه مستند ۳۰ قسمتی باعنوان زکات و برکت زندگیست که آنهم بارها از شبکههای ملی و استانی پخش شده. بیشتر آثار او با اقبال خبرگزاریها و گروههای مجازی سراسر کشور در همه این سالها توزیع شده است و گاه در حمایت از محرومین و جانبازان و معلولین، مخاطبان و مسئولان را به فکر فرو برده است.
او سابقه تدریس در دانشگاه را در پرونده خود دارد. تاًلیف دو کتاب و انتخاب بهعنوان پژوهشگر برتر جشنواره ملی حماسه هنر بخش دیگری از رزومه وی میباشد. معراجیفر خبرنگار سازنده این مستند جوایز خود که سکههای طلا بود را به مردم مناطق محروم اهدا کرد.
گفتنی است از میان هزار اثر رسیده به برنامه ماه عسل جز ۷ اثر برگزیده بود.
انتهای مطلب/ی.ن