کد خبر: ۵۵۸۲۸
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲

دیابتی ها بخوانند / داروهای گیاهی خطرناک برای انسولینی ها

گرچه داروهای گیاهی ممکن است به عنوان درمان‌های مکمل به درمان دیابت کمک کنند، هیچ چیز نمی‌تواند جایگزین انسولین برای دیابتی‌هایی شود که بر اساس تشخیص پزشک متخصص بیماری‌شان در مرحله‌ای است که باید انسولین بزنند.

به گزارش تجارت امروز؛ هیچ داروی گیاهی نمی‌تواند جایگزین هورمون انسولین بدن شود که قند خون را تنظیم می‌کند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و برخی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ برای زنده ماندن نیاز به تزریق انسولین دارند.
قطع انسولین در بیماران دیابتی با خطر مرگ همراه است

اگر بیمار دیابتی تزریق انسولین را متوقف کند، با افزایش قند خون یا هیپرگلیسمی مواجه خواهد شد. بدون انسولین، سلول‌های بدن نمی‌توانند به قند خون به عنوان منبع انرژی دسترسی داشته باشند و عملکرد آن‌ها مختل می‌شود. در چنین شرایطی، کبد برای حفظ حیات انسان، مقداری از چربی را به مواد اسیدی به نام کتون تبدیل می‌کند که سلول‌ها می‌توانند از آن به عنوان منبع انرژی استفاده کنند. تجمع کتون‌ها در خون منجر به ورود آن‌ها به ادرار می‌شود.

اگر این وضعیت ادامه یابد، پاسخ سلول‌ها به انسولین شروع به کاهش می‌کند و لوزالمعده (غده‌ای که انسولین تولید می‌کند) در یک دیابتی نمی‌تواند سطح تولید انسولین را به همان میزان افزایش دهد و در نتیجه سطح قند خون دوباره افزایش می‌یابد.
قطع انسولین، به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ که بدن آن‌ها قادر به تولید انسولین نیست، می‌تواند منجر به عارضه خطرناک و حاد "کتواسیدوز دیابتی" شود که باعث ایجاد کتون‌های اسیدی در خون از طریق مکانیسم ذکر شده در طبقه بالا و در نهایت می‌شود. کار بیمار او را به اورژانس بیمارستان رساند. بیماران مبتلا به این بیماری دارای قند خون بالا، احساس تشنگی شدید، نیاز به تکرر ادرار، خستگی و خواب آلودگی، گیجی، تاری دید، درد شکم و ضعف هستند. این عارضه جدی در صورت عدم درمان به موقع در بیمارستان می‌تواند منجر به کما و مرگ شود.

قطع انسولین، به ویژه در دیابت نوع ۲، همچنین می‌تواند باعث عارضه کشنده دیگری به نام «علائم هیپرگلیسمی هیپراسمولار» شود که در آن قند خون به شدت افزایش می‌یابد، در این شرایط اسمولالیته خون بدون ایجاد کتون بالا می‌رود. در این حالت قند خون بالا منجر به علائمی مانند کم آبی، خستگی، گرفتگی عضلات، تاری دید، گیجی، کاهش سطح هوشیاری و کما می‌شود. این عارضه شروع نرم تری نسبت به کتواسیدوز دیابتی دارد، اما حتی در این حالت نیز می‌تواند عواقب کشنده‌ای داشته باشد.

دارو‌های گیاهی نمی‌توانند جایگزین انسولین شوند

هیچ دارو یا مکمل گیاهی نمی‌تواند جایگزین انسولین درمانی در بیماران دیابتی شود. هیچ مکمل یا داروی گیاهی نمی‌تواند پانکراس یک بیمار دیابتی نوع ۱ را که تولید انسولین را متوقف کرده و چنین فردی بدون تزریق انسولین قادر به ادامه زندگی نیست، دوباره فعال کند. برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که مشکل آن‌ها عمدتاً مقاومت سلول‌ها در برابر انسولین است، این بیماری را می‌توان به ویژه در مراحل اولیه با تغییر سبک زندگی، از جمله ورزش و کاهش وزن، و همچنین دارو‌های خوراکی کاهش دهنده فشار خون، درمان کرد. البته گروهی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است در نهایت نیاز به درمان با تزریق انسولین داشته باشند؛ بنابراین قطع انسولین به امید درمان با دارو‌های گیاهی می‌تواند به قیمت جان فرد مبتلا به دیابت تمام شود. از سوی دیگر، دارو‌های گیاهی می‌توانند با دارو‌های دیگری که فرد مصرف می‌کند تداخل داشته باشند و منجر به عوارض جانبی خطرناکی شوند. بنابراین، حتی اگر دیابتی هستید و می‌خواهید از دارو‌های گیاهی به عنوان درمان مکمل استفاده کنید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

دیابت یک بیماری پیچیده است که تمام اعضای بدن را درگیر می‌کند. برنامه درمانی یک بیمار دیابتی باید توسط یک متخصص پزشکی واجد شرایط و دارای مجوز تهیه شود تا مسئولیت اقدامات درمانی خود را بر عهده بگیرد یا تغییرات لازم را در آن ایجاد کند.

بنابراین، اگر دیابت دارید، اگر با موادی برخورد کردید که به شما نوید درمان طبیعی یا گیاهی را می‌دهند، بهتر است توصیه‌هایی که ممکن است به قیمت جانتان تمام شود گمراه نشوید.

انتهای مطلب

 
 

 

 

عضویت درکانال تلگرام
نظر شما