
به گزارش تجارت امروز؛ در هفته گذشته تنشها میان ایران و آمریکا افزایش یافت، کشورهای عربی بیانیههای گستردهای دادند و روسیه نیز بر ادعای دروغ خود ایستاد و دیدگاهها درباره برجام بدبینانهتر شد. چنین اتفاقاتی در گذشته باعث افزایش نرخ دلار شده است، اما نرخ دلار در تهران نه تنها افزایشی نداشته، بلکه نسبت به هفته گذشته کاهش یافته و روی حمایت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومانی متوقف شده است. بررسیها از اندازه حباب درهم و حباب سکه نیز موید انتظارات نزولی در بازار ارز است.
حباب درهم و حباب سکه امامی روند نزولی آهستهای دارند و کاهش جزئی حباب درهم و سکه موید این مشکل است. گفته میشود کنترل بازار ارز بر بازار ارز و افزایش عرضه باعث کاهش قیمت دلار شده است. روند نزولی حباب سکه و دلار موید نزولی بودن انتظارات از بازار ارز و سکه است.
بازار ارز که چندی پیش در واکنش به شورش واگنر در روسیه اوج گرفت، این روزها هیچ واکنشی به رفتار روسیه نشان نمیدهد، حتی اگر بازارساز با افزایش عرضه و کمبود خریدار، بازار ارز را کنترل کند، این سوال مطرح میشود. بازارساز چه امیدی به این کار دارد، او کار را انجام داده است و از چه چیزی مطمئن است؟ بررسی قیمت دلار در مذاکرات قبلی نشان میدهد که دلار در جریان مذاکرات کنترل شده و نتوانسته به اوج خاصی برسد. بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که قیمت نفت اورال روسیه به بالاتر از سقف قیمت تعیین شده توسط اتحادیه اروپا رسیده است. اتفاقی که میتواند کشورهای هند و اتحادیه اروپا را نگران کند و شرایط را به نفع کشورهایی مانند ایران و ونزوئلا تغییر دهد و عرضه نفت از کشورهای تحریم شده را افزایش دهد.
قیمتها و حبابها در بازار ارز و سکه آرام آرام در حال کاهش است. این نشان میدهد که کنترل در دست بازارساز است و اگر صندوق خرسی به آن برسد، قیمت را به حمایتهای جدیدتر کاهش میدهد. در چنین شرایطی که خریدار در بازار نیست و بازارساز با اطمینان قیمتها را کنترل میکند و آنها را در یک روند نزولی جزئی قرار میدهد، این سوال پیش میآید که آیا خبری مبنی بر اینکه بازارساز با اطمینان نرخ ارز را کنترل کرده است؟ اخباری که مطابق با انتظارات معامله گران، میتواند دلار را به سمت حمایتهای اصلی کاهش دهد.
حباب درهم دلار کاهش یافت و میانگین هفتگی آن به کانال ۸۰۰ تومان رسید که نشان میدهد انتظارات و روند قیمتی در بازار ارز همچنان نزولی است.
در هفته گذشته دلار با حمایت از خط روند صعودی خود متوقف شد و به حمایت رسید، اما تحلیل نمودار دلار نشان میدهد که دلار حمایت ابر کومو را از دست داده است، اکنون باید دید که دلار حمایت شده است. خط روند صعودی آن آیا بازخواهد گشت یا از دست دادن حمایت ابر کومو به دلار و کاهش قیمت دلار کمک خواهد کرد؟ به نظر میرسد اگر بازار پایینتر شود، محدوده حمایتی ۴۸۵۰۰ میتواند توقف بعدی دلار باشد.
تابوی حباب سکه شکسته شد و حباب سکه از میانگین ۲۲ درصد برای دوره شش ماهه به ۱۹ درصد برای دوره هفتگی افزایش یافت؛ که انتظارات نزولی بازار را تایید میکند.
سکه در هفته گذشته حمایت مهم ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را از دست داد و تا کانال ۲۷ میلیون تومان کاهش یافت، اما در پایان هفته به لطف افزایش ارزش اونس به سطح قیمت بازگشت. بالای کانال ۲۸ میلیون تومان. در حال حاضر مهمترین مقاومتی که سکه امامی با آن مواجه است همین است. محدوده است.
بازار سهام در هفته گذشته رکورد پایینی را تجربه کرد و بیشترین افت را به خود دید، اما تحلیل نمودار شاخص کل نشان میدهد که این شاخص نزدیک به حمایت ۳۸ درصدی فیبوناچی در محدوده ۲.۵ میلیون واحدی است. مقاومت ابر کومو در محدوده ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار واحد مهمترین مقاومت در برابر شاخص کل است.
حتی پس از اصلاح از سقف خود در سال جاری، شاخص کل هم وزن در حال شکل گیری روند نزولی جزئی است، شاخص کل هم وزن در محدوده ۷۲۳ هزار واحد قرار دارد و حمایت این خط روند را برآورده میکند که ممکن است از این محدوده به سمت بالا حرکت کند.. مقاومت ۷۴۷ هزار واحدی نیز مقاومت مهمی در برابر شاخص هم وزن عمومی است.
انتهای مطلب