کد خبر: ۵۶۱۱۸
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳

10 برترین اقتصاد های دنیا در سال 2023 کدام کشورها هستند؟

شاحص های زیادی را باید بررسی کنید تا بتوانید برترین کشورهای اقتصادی دنیا را بشناسید. در ادامه این مطلب بر آن شدیم تا 10 اقتصاد اول دنیا را به شما معرفی کنیم.
10 برترین اقتصاد های دنیا در سال 2023 کدام کشورها هستند؟

به گزارش تجارت امروز؛ بیش از ۲۰۰ کشور روی کره زمین وجود دارد و تنها تعداد انگشت شماری از آن‌ها به عنوان کشور‌های ثروتمند شناخته می‌شوند. عوامل مختلفی مانند تولید ناخالص داخلی، آزادی اقتصادی و میزان منابع طبیعی و بهره وری آن‌ها در تعیین ثروتمندترین اقتصاد‌های جهان نقش دارند.

تولید ناخالص داخلی از تقسیم کل تولید ناخالص داخلی کشور بر جمعیت محاسبه می‌شود. از این محاسبه، تولید ناخالص داخلی سرانه یک کشور را بدست می‌آوریم.

برترین کشورهای جهان از بعد اقتصادی در سال 2023

بر اساس تحیقیقاتی که یک رسانه معتبر انجام داده است و در آن معیارهایی نظیر تولید ناخالص داخلی از تقسیم کل تولید ناخالص داخلی کشور بر جمعیت را مد نظر قرار داده برترین اقتصادهای جهان به شرح زیر می باشند.

۱- ایالات متحده آمریکا

بزرگترین و پیشرفته‌ترین اقتصاد جهان متعلق به ایالات متحده است. تولید ناخالص داخلی سرانه این کشور در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد و رقم آن در سال ۲۰۲۲ حدود ۷۸ هزار و ۴۲۰ دلار است.

۲- سوئیس

سوئیس در سه شاخص از چهار شاخص ما - تولید ناخالص داخلی سرانه، آزادی اقتصادی و پیشرفت تکنولوژیک - در سه رتبه اول قرار دارد. فرانک سوئیس هشتمین ارز پرمعامله در جهان است. این کشور به عنوان پناهگاه مالی امن برای سرمایه گذاران در نظر گرفته می‌شود.

۳- سوئد

سوئد چهارمین کشور پیشرفته دنیاست. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول، از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی، اقتصاد سوئد بیست و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است و با تولید ۵۸۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، باید در رتبه سوم نیز قرار گیرد. سوئد با سرانه تولید ناخالص داخلی بیش از ۶۰۰۰۰ دلار، سومین اقتصاد بزرگ جهان است.

۴- هلند

هلند در شاخص آزادی اقتصادی ۲۰۲۳ از ۱۰۰ امتیاز قابل توجه ۷۸ امتیاز را به دست آورد. تولید ناخالص داخلی سرانه این کشور ۵۷۶۳۰ دلار است.

۵- بریتانیای کبیر

بریتانیا پنجمین اقتصاد بزرگ جهان است. در سال ۲۰۲۲، تولید ناخالص داخلی اسمی آن ۳.۱ تریلیون دلار بود که آن را به ششمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کرد. بریتانیا در فهرست ۲۰۲۳ آزادی اقتصادی منتشر شده توسط بنیاد هریتیج در رتبه ۲۸ قرار دارد.

۶- آلمان

آلمان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی است که در سال ۲۰۲۲، ۴ تریلیون دلار تولید کرد.

۷- کانادا

کانادا به سرعت در حال ظهور به عنوان یکی از بزرگترین قطب‌های فناوری جهان است. شرکت‌های تاثیرگذاری مانند اپل، مایکروسافت و آمازون در این کشور مستقر هستند. دولت کانادا از طریق برنامه‌های مهاجرتی خود بهترین استعداد‌های جهان را جذب می‌کند. از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی، کانادا با ۲.۲۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۲ جزو ده کشور برتر جهان بود.۸- سنگاپور
سنگاپور آزادترین اقتصاد جهان را دارد. بالاترین تولید ناخالص داخلی سرانه جهان به نام سنگاپور با رقم ۸۴ هزار و ۵۰۰ دلار ثبت شده است. تولید ناخالص داخلی اسمی این کشور در سال ۲۰۲۲ معادل ۴۶۷ میلیارد دلار بوده است. سنگاپور یک مرکز مالی مهم است و ارز آن ۱.۸ درصد از تجارت روزانه جهان را تشکیل می‌دهد. شرکت معروف استات اویل نیز در سنگاپور مستقر است.

۹- استرالیا

در سال ۲۰۲۲، صندوق بین المللی پول تولید ناخالص داخلی اسمی این کشور را ۱.۷ تریلیون دلار برآورد کرد. استرالیا همچنین از نظر آزادی اقتصادی و پیشرفت تکنولوژی در رتبه بالایی قرار دارد. دلار استرالیا با حجم مبادلات روزانه ۴۷۹ میلیارد دلار یکی از پرمعامله‌ترین ارز‌های جهان است.

۱۰- کره جنوبی

کره جنوبی پیشرفته‌ترین کشور آسیاست و در فهرست ۲۵ کشور پیشرفته دنیا در زمینه فناوری در سال ۲۰۲۲ رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. کره جنوبی و سنگاپور نمونه‌های موفقی از کشور‌های در حال توسعه هستند که اکنون به کشور‌های توسعه یافته تبدیل شده اند. کره جنوبی همچنین سیزدهمین اقتصاد بزرگ جهان با تولید ناخالص داخلی اسمی ۱.۶۵ تریلیون دلار است. کره جنوبی به دلیل صنعت الکترونیک و رباتیک خود بسیار مورد توجه است.

انتهای مطلب

عضویت درکانال تلگرام
نظر شما