کد خبر: ۵۶۷۷۷
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۸

نقت در سربالایی قیمت

با بروز برخی نگرانی‌ها حول محور کمبود عرضه، اما شاخص‌های نفتی رشد قیمت را در روز جمعه تجربه کردند.
نقت در سربالایی قیمت

به گزارش تجارت امروز؛ بهای نفت در روز جمعه به دلیل افزایش قیمت‌های آتی گازوئیل آمریکا و نگرانی‌ها در مورد کاهش عرضه، در حدود 1 درصد افزایش یافت و به بالاترین حد در 9 ماه گذشته رسید.
در همین راستا، بهای معاملات آتی برنت 73 سنت یا 0.8 درصد افزایش یافت و به 90.65 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با 64 سنت یا 0.7 درصد افزایش به 87.51 دلار رسید
هر دو شاخص نفت خام برای ششمین روز متوالی در مناطقی که از نظر تکنیکال، اشباع خرید شده بودند، باقی ماندند و البته برنت در بالاترین رقم از 16 نوامبر بود.
به دنبال سودهای حدود 5 درصدی برای برنت و حدود 7 درصدی برای WTI در هفته‌ی گذشته، هر دو معیار در مقیاس هفتگی، حدود 2 درصد افزایش یافتند.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت داده و تجزیه و تحلیل اوآندا OANDA در یادداشتی، با اشاره به اینکه معاملات نفت خام بر اساس محرک‌های طرف عرضه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: «هیچ کس شک ندارد که سازمان کشورهای صادرکننده‌ی نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه که در مجموع به عنوان اوپک پلاس شناخته می‌شوند، این بازار را تا زمستان فشرده نگه خواهد داشت.»
این هفته، عربستان سعودی و روسیه، اعضای اوپک، از تمدید کاهش تولید داوطلبانه‌ی خود به میزان 1.3 میلیون بشکه در روز تا پایان سال خبر دادند..
تحلیلگران کامرزبانک، نیز در یادداشتی، توقف افزایش نرخ بهره تا پایان سال توسط عربستان سعودی را بدون ایجاد افت قیمت، امری دشوار دانستند.
از طرفی، به گفته‌ی شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز، شرکت‌های انرژی این هفته یک دکل نفتی اضافه کردند که اولین افزایش هفتگی از ماه ژوئن بوده است.
علاوه بر آن، افزایش قیمت گازوئیل در ایالات متحده نیز با افزایش حدود 3 درصدی بهای قراردادهای آتی، از بهای نفت خام حمایت کرد.
معامله‌گران انرژی خاطرنشان کردند که تعمیر و نگهداری فصلی پالایشگاه در روسیه در ماه سپتامبر، نه‌تنها منجر به کاهش صادرات دیزل می‌شود، بلکه می تواند قدمی در مسیر افزایش صادرات نفت نیز بردارد.
افزون بر آن، پرسش معامله‌گران نفت همچنان مطرح است که آیا بانک‌های مرکزی در ایالات متحده و اروپا به منظور مبارزه با تورم به افزایش نرخ بهره ادامه می‌دهند یا خیر. بدیهی است که افزایش نرخ بهره می‌تواند علاوه بر رشد اقتصادی، تقاضای نفت را نیز کاهش دهد.
از سوی دیگر، از آنجا که رشد اقتصادی پس از همه‌گیری، بهبودی ضعیفی داشته و وعده‌های محرک نیز کمتر از انتظارات بوده، بازار نفت همچنان نگران چشم‌انداز تقاضا در چین است.
داده‌های روز پنج‌شنبه حاکی از کاهش صادرات و واردات چین در ماه آگوست بوده است، علاوه بر آن، کاهش تقاضای خارج از کشور و مخارج ضعیف مصرف‌کننده کسب‌وکارها را تحت فشار قرار داده است.
و اما در آلمان، براساس لایحه‌ی مصوب مجلس سفلی پارلمان، تقاضای سوخت فسیلی در آینده با حذف تدریجی سیستم‌های گرمایش نفت و گاز طبیعی کاهش می‌یابد.

پایان مطلب/س.آ

عضویت درکانال تلگرام
نظر شما