به گزارش تجارت امروز؛ اینکه بخواهیم زعفران مورد نیازمان را به طور طبیعی و با کیفیت بالا تولید کنیم دلیلی کافی برای کاشت زعفران در منزل است اما نمیتوان از سود حاصل از کشت زعفران در منزل نیز به راحتی چشم پوشی کرد.
زعفران با نام مستعار طلای سرخ به علت داشتن خواص بیشمار طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد. البته این موضوع باعث گران بودن هر مثقال از این ادویه دوست داشتنی نیز شده است. در این مقاله ما قصد داریم تا شما را با کشت زعفران در خانه و مزایا و معایب آن آشنا کنیم.
من علاقه خاصی به کاشت مواد غذایی مورد نیازم داشتم و هر بار سعی میکردم برای یکبار هم که شده محصول مورد نیازم را خودم کشت کرده و مصرف کنم(لذتی دارد وصف نشدنی). یک روز به سرم زد که زعفران را نیز به همین نحو کشت کنم.
اطرافیان در مواجهه با این قضیه میگفتند: زعفران؟ مگر میشود تو خونه زعفران کاشت. اما من تسلیم نشدم و با تمام مشکلاتی که پیش آمد مقداری پیاز زعفران تهیه کردم. اما پس از کاشت پیازها حتی یکعدد از آنها هم رشد نکرد.(حال خیلی بدی بود)
بعدها بواسطه یک مشاور کاشت زعفران متوجه شدم که به دلیل تاخیر من در کاشت پیازها در خاک و نگهداری نامناسب، پیازها خراب شدهاند. به کمک همان مشاور راه را پیدا کردم و پیازهای زعفران مرغوب را تهیه و کشت کردم. حالا من ماندهام و لذتی بی پایان از کاشت زعفران در منزل و زعفرانی که سر سفره خانواده آمده است.
میزان دقیق درآمد کاشت زعفران در منزل به صدها فاکتور و عامل بستگی دارد که بررسی آنها در حوصله این متن نیست. پس با در نظر گرفتن شرایط معمولی و عملکرد نیمه حرفهای شما اقدام به محاسبه میکنیم.
با توجه به سطح زیر کشتی که شما در نظر دارید نحوه کشت شما، منطقه زندگی شما و عملکرد شما در رسیدگی به پیازهای کاشته شده به ازای هر ۱۰۰ کیلوگرم پیاز زعفران در سال دوم به بعد ۱۰۰ تا ۴۰۰ گرم زعفران خشک برداشت خواهید کرد.
قیمت هر کیلو پیاز زعفران بستگی به نوع زعفران دارد ولی در بازار بین ۸ تا ۲۰ هزار تومان در نوسان است. برای خرید میتوانید به صفحه خرید پیاز زعفران بروید و قیمت ها را بررسی کنید.
پیازهای شما پس از کاشت تا هفت سال بار میدهد و در همین حال خودش نیز تکثیر میشود و در زیر خاک چند برابر میشود. پس شما با کاشت زعفران با یک تیر دو نشان زدهاید. هم زعفران برداشت خواهید کرد و هم پیازتان تکتیر خواهد شد و در سال هفتم با جابهجایی پیازها به محل جدید تا هفت سال دیگر نیز میتوانید زعفران برداشت کنید البته این بار چند برابر بیشتر میتوانید برداشت کنید.
بنابرین کشت پیاز زعفران با حجم زیر ۵۰ کیلو گرم پیاز زعفران چندان درآمد خاصی ندارد و فقط در حد مصرف یک خانواده و اطرافیان میتوان زعفران برداشت کرد.
گام اول
در اولین قدم برای برای انجام این فعالیت باید با توجه به شرایطی که دارید نحوه کشت خود را مشخص کنید. به طور کلی با دو روش میتوان زعفران را در منزل کاشت. برای کشت زعفران در خانه قصد داریم تا به شما دو راه را آموزش دهیم. در ادامه با سایت تجارت امروز همراه باشید.
گام دوم
پس از این که مکان مناسب کشت زعفران در خانه خود را مشخص کردید نوبت خریدن پیاز مرغوب متناسب با آبوهوای محل زندگی شماست. اگر در منطقه شما زعفران کشت میشود میتوانید به کشاورزان سری بزنید و از آنها درخواست پیاز کنید و در غیر اینصورت ماهچین پیازی که متناسب با با شرایط آبوهوایی و نوع کشت مورد نظرتان را با بهترین کیفیت تامین خواهد کرد.
اگر قصد کاشت آزمایشی زعفران را دارید، پیشنهاد میکنیم از پیاز زعفران درشت استفاده کنید، ولی اگر قصد کشت زعفران در متراژ بالای هزار متر را دارید از پیاز زعفران سایز متوسط استفاده کنید.
گام سوم
پس از تهیه پیاز سعی کنید در اولین فرصت مناسب اقدام به کشت زعفران در خانه آنها در زمین کنید. شما میتوانید پیازتان را از اواخر خرداد تا اواخر شهریور تهیه کرده و بکارید. برای کاشت پیازها در زمین شیاری به عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر حفر کرده و پیازهارا به سمت بالا در آن قرار دهید. سعی کنید پیازها را دانه دانه و به طور مناسب در خاک قرار دهید.
نکته مهمی که باید حواستان باشد میزان مواد آلی خاک است که باید به میزان متعادلی برای گیاه تامین گردد. شما میتوانید خاک را با گیاهخاک یا کودهای موجود در بازار غنی کنید فقط حواستان باشد که با زیاده روی در مصرف کود منجر به مسمومیت گیاه نشوید.
آبیاری زعفران با توجه به شرایط آب و هوایی محل زندگی شما در ۲ تا ۴ نوبت انجام میشود و در غالب مناطق همان دو نوبت کافی است.
آبیاری اول در فاصله ۱۰ تا ۱۵ مهرماه و عمیق، آبیاری دوم پس از پایان برداشت گلهای زعفران در اواسط آبانماه و آبیاری سوم در مناطقی که باران زمستانه نمیبارد و در اواخر اسفندماه انجام میشود.
نکته مهم در باب آبیاری این است که هرگز نباید زعفران را در تابستان آبیاری کنید چرا که با این کار دو عامل رطوبت و دمای بالا که از عوامل آسیب به پیاز زعفران هستند را کنار هم قرار میدهید.
گام چهارم
نوبت میرسد به رسیدگی و برداشت زعفران، گلهای زعفران در آبانماه و به مدت ۲۰ روز آماده برداشت هستند. در سال اول کاشت زعفران با توجه نوع پیاز ممکن است زعفران چندانی برداشت نکنید و باید برای پیک زعفران حاصل از پیاز یک سال دیگر صبر کنید. در آبانماه سال بعد شما میتوانید با توجه به میزان پیازی که آن را کشت زعفران در خانه کردهاید زعفران خوبی را برداشت کنید. و این روند تا سال هفتم ادامه دارد.
شما باید به زعفران مانند هر گیاه دیگری رسیدگی کنید و حواستان به علفهای هرز و موادآلی خاک و دیگر فاکتورهای آسیب زا باشد. زعفران در طی دورهی رشد به نور و گرمای کافی احتیاج دارد.
نگران سرمای زمستانه نباشید چرا که زعفران سرما را دوست دارد و اصلا همین کاهش دمای نسبی است که باعث بیدارشدن آن در پاییز میشود. وهمین سرمای زمستانه است که باعث افزایش کیفیت زعفران شما میشود.
پایان مطلب/س.آ