مدیریت منابع انسانی

تکنیک های مصاحبه استخدامی که همه باید بدانند

ممکن است در مصاحبه استخدامی با مشکلات جدیدی رو به رو شوید. یا دچار استترس شوید در ادامه با ما همرا باشید تا تکنیک های مصاحبه استخدامی را در اختیارتان بگذاریم تا در فرآیند استخدام شدنتان موفق باشید.

به گزارش تجارت امروز؛ در مصاحبه استخدامی شما باید خود را خوشحال و با نشاط نشان دهید و سعی کنید استرس نداشته باشید زیرا که باعث می شود نتوانید خود واقعیتان را نشان دهید.

تکنیک های مصاحبه استخدامی

در ادامه به شما تکنیک های آموزش می دهیم تا استرس شما هنگام مصاحبه استخدامی کمتر باشد و یک مصاحبه موفق را تجرب کنید.

تمرین و آماده سازی

سوالات مصاحبه ها را مرور کنید و پاسخ آن ها را تمرین کنید. پاسخ های خوب پاسخ هایی هستند که بسیار واضح و در عین حال کوتاه باشد.

پاسخ های شما به سوالات همچنین باید آن دسته از مهارت هایی که کارفرما به دنبال آن است باشد. حتما مهارت هایی که برای آن موفقیت شغلی نیاز است را مطالعه کنید.

البته توجه کنید پاسخ های شما باید مفید و کوتاه باشد و با اطلاعاتی که مصاحبه کننده دنبال آن است مطابقت دارد.

ایجاد ارتباط صمیمی با مصاحبه کننده

ایجاد ارتباط صمیمی با مصاحبه کننده

هنگام مصاحبه حتما نام مصاحبه کننده را بپرسید و با او سعی کنید ارتباط صمیمانه برقرار کنید. و از نامه مصاحبه کننده هنگام مصاحبه حتما استفاده کنید.

در نتیجه ایجاد رابطه گرم با مصاحبه کننده می تواند شانس شما را افزایش دهد افراد کسانی را دوست دارند استخدام کنند تا حس کنند که او فرد می تواند روح تازه ای به سازمانش ببخشد.

در مورد شرکت تحقیق کنید و آنچه را می‌دانید نشان دهید

قبل از اینکه به مصاحبه کاری بروید حتما درباره شرکت مورد نظر تحقیق کنید و اطلاعات کافی از آنجا در بیاورید. در شبکه اجتماعی بگردید و اطلاعات لازم را به دست بیاورید.

زیرا با این کار شما تا حدودی می توانید ببینید که شرکت مورد نظر به چه کسی و با چه مهارتی نیاز دارد.

مصاحبه‌های ساختگی انجام دهید

مصاحبه ساختگی

مسلماً حضور در یک جلسه مصاحبه که قرار است شما را بر‌اساس تنها توانایی‌ها و برخوردی که از خود در آن جلسه نشان می‌دهید، می‌تواند بسیار استرس‌آور باشد. از این رو باید راهی برای تسکین اضطراب و افزایش اعتماد به نفس خود پیدا کنید.

پیشنهاد ما به شما این است که درست مانند سخنرانی در جمع، مصاحبه را بلند با خود تمرین کنید. در ابتدا ممکن است این تمرین خسته‌کننده به نظر برسد اما تجربه‌ی مکرر فرآیند مصاحبه به شما کمک بسیاری می‌کند و به مسلط شدن شما بر احساسات و پاسخ‌هایتان در مصاحبه کمک می‌کند.

خود را از قبل آماده کنید

زمانی که به مصاحبه می روید یک لباس مناسب بپوشید که حتما با استایل شرکت مورد نظر در خور باشد. هنگامی که مصاحبه دارید حتما از شب قبل تمام وسیایل خود را از شب قبل آماده کنید.

برای همه چیزتان برنامه ریزی کنید بلکه می تواند به شما کمک کند اضطراب را کم کنید و بدانید چگنه خود را با مصاحبه شغلی آماده کنید.

آن تایم باشید

سر تایم به محل مصاحبه رفتن

حتما سر وقت به محل مصاحبه برسید. به موقع رسیدن یعنی حداقل ۵ الی ۱۰ دقیقه زودتر برسید. هنگام مصاحبه زودتر بروید تا شرکت را به خوبی بررسی کنید و با محیط آن کمی آشنا شوید.

در زمان بندی خود، ترافیک و دیگر مسائل را در نظر داشته باشید. چند دقیقه زودتر آماده شوید تا بتوانید خود را بررسی کنید، در صورت نیاز سرویس بهداشتی بروید و در نهایت اعصاب خود را آرام کنید.

سعی کنید آرام باشید

در طول مصاحبه شغلی سعی کنید آرام باشید و به این توجه داشته باشید که زبان بدن اهمیت زیادی در مصاحبه شغلی دارد. حتما

  • همان‌طور که به سوالات پاسخ می‌دهید، تماس چشمی خود با مصاحبه کننده را حفظ کنید.
  • حتماً به سوال توجه کنید تا آن را فراموش نکنید و قبل از پاسخ دادن، به کل سوال با دقت گوش دهید تا بدانید به چه مواردی باید پاسخ دهید.
  • زمانی که مصاحبه کننده سوال می‌پرسد، از قطع کردن حرف‌های او پرهیز کنید.
  • اگر لازم است لحظه‌ای به پاسخ خود فکر کنید، چرا که می‌توانید بهتر و با اندیشه‌ی کامل‌تری جواب خود را ارائه دهید.

پیگیری بعد از مصاحبه

یک یادداشت تشکر با تکرار علاقه خود به این شغل حتما برای مصاحبه کننده ارسال کنید تا بتوانید نتیجه مصاحبه شغلی خود را پیگیری کنید.

تمام این نکات مصاحبه شغلی را قبل از رسیدن روز مصاحبه انجام دهید، آن وقت است که متوجه آرامش ذهن و آمادگی بالای خود خواهید شد. در مصاحبه‌های شغلی‌تون موفق باشید.

نمونه ای از سوالات رایج که در اکثر مصاحبه‌ها پرسیده می‌شوند:

۱. خودتان را معرفی کنید.

۲. بزرگترین نقاط قوت شما چیست؟

۳. نقطه ضعف خود را در چه می‌دانید؟

۴. چرا می‌خواهید در شرکت ما کار کنید؟

۵. چرا شغل قبلی خود را ترک کردید؟

۶. خودتان را یک سال آینده در کجا می‌بینید؟

۷. حقوق مورد نظر شما چیست؟

اگر دیر رسیدیم به مصاحبه شغلی چه‌کار کنیم؟

هرگاه مشکلی ایجاد شد و شما می‌دانید که قرار است دیر برسید، حتماً با کارفرما/مصاحبه‌ کننده خود تماس بگیرید و آنها را مطلع سازید و ساعت مصاحبه را با آنها هماهنگ کنید. بدترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که بدون هیچ‌گونه اطلاع قبلی، در جلسه دیر حاضر شوید و خود را توجیه کنید.

سخن آخر

در این مقاله به طور کامل تکنیک های مصاحبه استخدامی را برای شما شرح دادیم. اگر سوالی در خصوص مصاحبه شغلی دارید می توانید در قسمت نظرات کاربران بپرسید.

انتهای مطلب/ ی.ر

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا