تجارت

رایج ترین دستگاه ها در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی + کاربردها

دستگاه ها و مواد در محیط آزمایشگاه در حکم دو روی یک سکه هستند. در حالی که مواد و نمونه ها با از سر گذراندن تست ها و فرآیندهای آزمایشی از بین می روند و بنابراین همیشه تأمین جایگزین آنها یکی از برنامه های روتین پرسنل است، تجهیزات آزمایشگاهی باید به گونه ای استفاده شوند که عمر عملیاتی آنها به حداکثر رسیده و حتی الامکان تلاش شود تا بدون نیاز به تعمیرات از آنها بهره برداری شود. این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا می کند که دستگاه مورد نظر هزینه تعمیر بالایی داشته یا به صورت مستمر مورد استفاده قرار بگیرد.

در این مطلب بررسی می کنیم که چه ادواتی به صورت گسترده در این محیط های تحقیقاتی به کار رفته و هر کدام از آنها چه کاربردی دارد. خوشحال می شویم که با ما تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

دستگاه ها در محیط آزمایشگاه

در حالی که برخی تجهیزات آزمایشگاهی تنها در آزمایشگاه های مشخص و با اهداف بسیار محدود استفاده می شوند، تعداد قابل توجهی از آنها وجود دارد که به صورت عمومی تقریبا در تمام محیط های علمی با حوزه های فعالیت گوناگون به کار می روند. این دستگاه ها می توانند از ساده ترین هود تا پیچیده ترین اسپکتروفتومتر را در بر بگیرند و به دلیل رواج کاربردشان، تلاش می شود همیشه از بهترین برندها تهیه شوند.

تجهیزات رایج به عنوان زیربنای فعالیت های تحقیقاتی محسوب می شوند و بدون آنها، عملا بسیاری از فرآیندهای روتین در فضای آزمایشگاه با مشکل جدی روبرو می شود. این موضوع ارتباطی هم با پیچیدگی یا سادگی ساختار آنها پیدا نمی کند. فرض کنید قرار باشد از نمونه های تست در دمای پایین نگهداری کنید. یک فریزر آزمایشگاهی (به عنوان یک دستگاه بسیار پرکاربرد اما ساده) باید برای این منظور استفاده شود و بدون آن، پرسنل با مشکلات عدیده ای برای حفظ نمونه برخورد می کنند. پس استفاده از این ادوات رواج یافته است چون حضور آنها در حوزه های مختلف کاملا ضروری است.

در ادامه در دسته های مختلف به بررسی این ادوات می پردازیم و رایج ترین آنها را به شما معرفی می کنیم.

  1. تجهیزات اندازه گیری

تجهیزات اندازه گیری شامل تمام وسایلی هستند که برای سنجش و بررسی نمونه ها و شرایط آنها به کار می روند. این ادوات می توانند شامل ابزارهای ساده ای مانند پیپت و دماسنج جیوه ای باشند یا دستگاه هایی مانند ترازوهای دقیق، بورت و pH متر را در بر بگیرند. اما یک امر مسلم این است که حتما طیفی از آنها را فارغ از حوزه فعالیت آزمایشگاه مشاهده خواهید کرد.

پیچیدگی این تجهیزات به حوزه فعالیت مرکز مرتبط می شود. برای مثال، آزمایشگاه های ویروس شناسی و میکروبیولوژی با دماسنج ها و ترازوهای به مراتب دقیق تری نسبت به آزمایشگاه های متالورژی و صنایع وابسته به آنها کار می کنند. همچنین، برخی تجهیزات هم تنها در آزمایشگاه های مشخصی کاربرد گسترده دارند و در مراکز دیگر استفاده کمتری دارند، بنابراین به طور خلاصه مهمترین تجهیزات اندازه گیری رایج را می توان به شرح زیر نام برد:

  1. پیپت: برای انتقال حجم مشخصی از مایع از ظرفی به ظرف دیگر استفاده دارد.
  2. ترازو: برای تعیین میزان وزن به کار می رود.
  3. بورت: برای تیتراسیون و اندازه گیری دقیق حجم سیالات استفاده می شود.
  4. دستگاه pH متر: برای مشخص کردن میزان اسیدی یا بازی بودن یک ماده کاربرد دارد.
  5. تجهیزات گرمایش و سرمایش

گرمایش و سرمایش بخش مهمی از فرآیندهای تحقیق و بررسی مراکز علمی است. هر ماده در یک دمای مشخص می تواند خواص فیزیکی متفاوتی از خود به نمایش بگذارد و رفتار بافت های زنده و مواد آلی در دماهای گوناگون باید به صورت دقیق بررسی شود. در کنار این دو، بسیاری از داروها هم در شرایط دمایی گوناگون تست می شوند تا واکنش آنها نسبت به دمای محیط مشخص باشد. همه این موارد در کنار هم باعث می شود که در هر آزمایشگاهی با تجهیزات گرمایش و سرمایش روبرو شوید، گرچه فرم و ابعاد آنها می تواند متفاوت باشد.

دقت داشته باشید تجهیزاتی مانند کوره ها گرچه استفاده گسترده ای در برخی حوزه های خاص دارند، اما در تعریف ما به عنوان دستگاه های رایج قرار نمی گیرند. اما چهار دستگاهی که انتخاب کرده ایم بیشترین کاربرد را در سطح گسترده ای از مراکز تحقیقاتی دارند و بنابراین می توانند در این استاندارد به راحتی جا بگیرند. این تجهیزات عبارتند از:

  1. بن ماری: برای گرم کردن نمونه ها در حمام آب استفاده می شود.
  2. آون: برای خشک کردن و استریل نمودن شیشه آلات و مواد به کار می رود.
  3. انکوباتور: برای کشت دادن میکروارگانیسم ها کاربرد دارد.
  4. فریزر: برای افزایش عمر مواد و نمونه ها و در برخی موارد در آزمایش ها به کار می رود.

رایج ترین دستگاه ها در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی + کاربردها

  1. تجهیزات آنالیز

تست هایی که در محیط علمی انجام می شوند، با هدف مشخص کردن اثر انجام یک فرآیند معین روی یک نمونه ماده آلی یا معدنی صورت می گیرند. برای اینکه مشخص شود یک تست مشخص چه خروجی قابل قبولی داشته است باید ماده قبل و بعد از فرآیند مورد بررسی و آنالیز دقیق قرار بگیرد و این همان کاری است که تجهیزات آنالیز بر عهده می گیرند.

این تجهیزات به لحاظ فنی می توانند شامل طیف وسیعی از ابزارها و وسایل باشند و بعضاً با برخی تجهیزات دیگر، مانند تجهیزات اندازه گیری نقاط اشتراک هم داشته باشند. به همین دلیل مواردی که در ادامه می آوریم ادواتی هستند که بدون شک فقط به دسته آنالیز تعلق دارند. این موارد عبارتند از:

  1. میکروسکوپ: یک ابزار عمومی برای بررسی و بزرگنمایی نمونه ها به منظور اطلاع پیدا کردن از شرایط و واکنش های فعال در داخل آنهاست.
  2. اسپکتروفتومتر: با بررسی نحوه عبور نور از یک سیال، میزان کدورت آن را سنجیده و به این ترتیب طیف وسیعی از اطلاعات را در خصوص آن بدست می آورد.
  3. فلیم فوتومتر: مشخص می کند که آیا فلزات قلیایی و قلیایی خاکی در یک محلول حضور دارند یا خیر و اگر حضور دارند، مقدار حضور آنها چقدر است.
  4. طیف سنج جرمی: برای تعیین جرم مولکولی و ساختار مولکولی ترکیب ها به کمک یونیزه کردن آنها استفاده می شود.

رایج ترین دستگاه ها در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی + کاربردها

  1. تجهیزات جداسازی

همان طور که بررسی به هم پیوستگی مواد و نقشی که چند ماده در مجاورت یکدیگر بازی می کنند برای تحقیقات اهمیت دارد، باید بتوان ترکیب ها، مخلوط ها، محلول ها و بافت ها را به اجزای اولیه تشکیل دهنده آنها تفکیک کرد. به این ترتیب بررسی و تحلیل ویژگی های آنها تسهیل می شود و می توان اطلاعات متعددی را در خصوص یک نمونه آلی یا معدنی مشخص بدست آورد.

بیشترین مصرف کنندگان تجهیزات جداسازی برای این منظور، مراکز تحقیقات شیمی، داروسازی و مواد پیشرفته هستند. با این وجود حضور ادواتی مانند فیلترها در اکثر آزمایشگاه ها امری کاملا طبیعی است. بنابراین مهمترین تجهیزات جداسازی را می توان به شرح زیر مطرح کرد:

  1. فیلتر: برای جداسازی ذرات با ابعاد مختلف در یک محلول به کار می رود.
  2. سانتریفیوژ: برای جدا کردن اجزای مختلف محلول ها از یکدیگر استفاده دارد.
  3. کروماتوگراف: یک ابزار نیرومند برای جداسازی اجزای محلول های گوناگون به حساب می آید.

 

  1. تجهیزات عمومی

تجهیزات عمومی و ایمنی شاید پایین ترین رتبه را در دسته بندی تجهیزات رایج در اختیار داشته باشند، اما در عمل حضور آنها در تمام مراکز تحقیقاتی مشاهده می شود. این ادوات بیشتر با عنوان تجهیزات الزامی محیط آزمایشگاهی شناخته می شوند و مهمترین آنها انواع شیشه آلات است که بیشتر از اینکه دستگاه باشند، در حکم ابزار خواهند بود. به همین دلیل است که می توانید حضور آنها را در این لیست، بیشتر یک حضور افتخاری در نظر بگیرید.

این تجهیزات عبارتند از:

  1. هود: بیشتر در مدل های شیمیایی و لامینار یافت می شوند و برای تخلیه هوای آلوده از محیط و حفظ ایمنی پرسنل کاربرد دارند.
  2. شیشه آلات: برای طیف وسیعی از کاربردها با امکان رصد وضعیت محتویات استفاده می شوند.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی برخی از رایج ترین دستگاه ها و تجهیزاتی پرداختیم که برای مصارف گوناگون در محیط مراکز تحقیقاتی متعدد به کار می آیند. همان طور که از متن مشخص است، بسیاری از این ادوات عملاً اجزای جدایی ناپذیر حوزه فعالیت خود به حساب می آیند و بدون آنها بخش قابل توجهی از فعالیت یک مجموعه تحقیقاتی با مشکل روبرو می شود، بنابراین امیدواریم معرفی آنها به افزایش سطح آگاهی عمومی کمک کند.

اگر قصد دارید برای خرید این محصولات اقدام نمایید و برای مشاوره در این زمینه یا تأمین محصولاتی مانند هود، اسکروبر، کجلدال ، سوکسله  از یک تأمین کننده مطمئن به کمک نیاز دارید، مجموعه تجهیزات آزمایشگاهی بخشی مفتخر است که خدمات خود را در اختیار شما عزیزان قرار بدهد. تنها کافی است با ما تماس بگیرید تا از این خدمات به نحو احسن استفاده نموده و در اولین فرصت تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز خود را با بهترین قیمت خریداری کنید.

منبع : bakhshilab.co

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا