فرهنگی

زندگینامه محمدرضا عارف معاون اول به همراه همسر و فرزندان + سوابق کاری

محمدرضا عارف در انتخابات 1403 به دستور مسعود پزشکیان به عنوان معاون اول ریاست جمهوری منصوب شد. 

به گزارش تجارت امروز؛ محمدرضا عارف در دوران خاتمی به عنوان معاون اول روی کار آمد و حالا بعد از چندین سال باز هم وارد بدنه دولت می شود. در ادامه به بیوگرافی وی می پردازیم.

زندگینامه محمدرضا عارف

محمدرضا عارف متولد یزد در ۲۷ آذر سال ۱۳۳۰ در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد. عارف فارغ التحصیل لیسانس مهندسی برق دانشگاه تهران، فوق لیسانس و دکترای برق مخابرات از دانشگاه استنفورد آمریکا است.

عارف در خانواده بزرگ مذهبی متولد شد و پدر او حاج میرزااحمد عارف می باشد. زمانی ک عارف مدرک دیپلم خود را گرفت. در رشته مهندسی برق قبول شد و به دانشگاه تهران رفت. تقریبا اواسط دهه ۵۰ بود که بورسیه شد و به آمریکا رفت تا ادامه تحصیل بدهد.

عارف در سال ۱۳۵۹ بعد از اخذ دکترای خود از دانشگاه استنفورد به ایران بازگشت. ازجمله فعالیت های سیاسی وی در این دوره را می توان حضور در انجمن اسلامی دانشجویان خارج از کشور دانست.

کسب رتبه در کنکور

محمدرضا عارف در سال ۱۳۴۹ موفق شد با رتبه ۲ کشوری در کنکور و رشته برق در دانشگاه تهران قوبل شود و در سال ۱۳۵۴ با استفاده از بورس تحصیلی دانشگاه صنعتی اصفهان راهی امریکا شد. او در سال ۱۳۵۵ فوق لیسانس را گرفت و در سال ۱۳۵۹ در سن ۲۹ سالگی دکترای برق مخابرات را با معدل ۴ از ۴ اخذ کرد و به ایران بازگشت.

تحصیلات محمدرضا عارف

محمدرضا عارف فارغ التحصیل لیسانس مهندسی برق دانشگاه تهران و فوق لیسانس دکترای برق مخابرات از دانشگاه استنفورد امریکا است.

ازدواج محمدرضا عارف

محمد رضا عارف در زمانی که پیش از انقلاب به عنوان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ایران در آمریکا فعال بود، از طریق انجمن‌های اسلامی دانشجویان در ایران به همسر خود حمیده مروج آشنا می‌شود. حمیده مروج در آن زمان دانشجوی رشته پزشکی و عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز بود. حاصل ازدواج محمدرضا عارف و حمیده مروج سه فرزند پسر است

سوابق کاری محمدرضا عارف

  • محمد رضا عارف پس از بازگشت به ایران از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ به عنوان معاون شرکت
  • مخابرات مشغول به فعالیت شد و از ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۲ سرپرست شرکت مخابرات بود
  • از سال ۶۲ تا ۶۳ قائم مقام وزارت فرهنگ و آموزش عالی و معاون آموزشی آن را برعهده گرفت.
  • از ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۳ استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان بود
  • در سال ۷۳ و برای مدت ۳ سال به ریاست دانشگاه تهران منصوب شد.
  • از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ و در دولت اول خاتمی، سمت وزارت پست و تلگراف و تلفن را عهده‌دار بود
  • بین سال‌های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۰ پس از ادغام سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی، اولین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بود
  • عارف در دولت دوم اصلاحات به سمت معاون اولی رئیس جمهور انتخاب شد و از آن زمان تاکنون نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شده است.
  • همچنین از ۲۵ اسفند ۱۳۸۱ عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.

انتهای مطلب/آ.ع

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا