خواندنی

طرز تهیه انار پلو با گوشت چرخ کرده خوشمزه و مجلسی

اگر به دنبال غذایی خاص، خوش‌عطر و مجلسی هستید که طعم ترش و شیرین انار را با برنج زعفرانی و گوشت چرخ‌کرده ترکیب کند، انار پلو همان غذای دل‌بر و پاییزی شماست!

در این مطلب از تجارت امروز به آموزش طرز تهیه انار پلو با گوشت چرخ کرده می پردازیم. انار پلو با گوشت چرخ‌کرده یکی از غذاهای خوش‌عطر و مجلسی ایرانی است که با ترکیب بی‌نظیر دانه‌های یاقوتی انار، برنج سفید، گوشت چرخ‌کرده و زعفران دم‌کرده جلوه‌ای از طعم و رنگ را در کنار هم به سفره می‌آورد. این غذا نه‌تنها برای مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص گزینه‌ای شیک و متفاوت است، بلکه با عطر دل‌انگیز ادویه‌ها و شیرینی ملایم انار، اشتهای هر کسی را برمی‌انگیزد. پس در ادامه با ما همراه شوید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا شویم!

مواد لازم برای تهیه انار پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم مقدار
برنج ۴ پیمانه
گوشت چرخ‌کرده ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
انار قرمز بزرگ ۲ عدد
پودر پاپریکا به مقدار لازم
گشنیز تازه ۱۰۰ گرم
سیب‌زمینی متوسط ۱ عدد
روغن به مقدار لازم
خلال پسته به مقدار لازم
کره ۱ قاشق غذاخوری پر

طرز تهیه انار پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده

انار پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده

  1. ابتدا برانج را قبل از پخت دو الی سه بار با آب سرد به خوبی بشویید و آب آن را عوض کنید سپس درون ظرفی مقداری آب را به همراه ۱/۵ قاشق غذا خوری نمک بریزید و بعد برنج شسته شده را نیز به ظرف اضافه کنید و ۲ ساعت به برنج زمان دهید تا به خوبی خیس بخورد.
  2. انارها و پیازها را به همراه سیب زمینی و گشنیز تازه به خوبی با آب سرد بشویید و سپس انار شسته شده را کاملاً دان کنید و کنار بگذارید سپس پیاز ها را پوست بگیرید و پیاز متوسط را با رنده، ریز رنده کنید و یکی دیگر را به شکل خلالی و ریز خرد کنید. بعد پیاز ها و سیب زمینی را نیز پوست بگیرید و حلقه ای با ضخامتی که نه نازک باشد و نه خیلی ضخیم برش دهید و در آخر هم گشنیز را به شکل ساطوری شده و ریز و یکدست خرد کنید و تمامی مواد را کنار بگذارید.
  3. ظرفی را برداشته و گوشت چرخ کرده را درون آن بریزید و سپس پیاز رنده شده را به خوبی با دست آب آن را بگیرید و سپس آن را به گوشت به همراه مقداری نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و بعد گوشت را به همراه پیاز و ادویه ها به خوبی و با دست مقداری مخلوط کنید و ورز دهید و سپس روی ظرف را بپوشانید و آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کمی گوشت با مواد استراحت کند.
  4. ماهیتابه ای برداشته و کمی داخل آن روغن بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید تا روغن آن کمی گرم و داغ شود سپس پیاز دیگر را که خلال کرده بودید به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید تا پیاز به خوبی سرخ و طلایی شود سپس کمی به آن زردچوبه نیز اضافه کنید و آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
  5. درون ماهیتابه ای مقداری روغن بریزید و آن را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و کمی که گرم شد سپس مقداری از گوشت هایی که داخل مواد به آن ها استراحت داده بودید را برداشته و خوب با کف دست به آن شکل دایره مانند بدهید و داخل ماهیتابه بگذارید و زمان دهید تا گوشت های قلقلی شده به خوبی پخته شوند و تغییر رنگ بدهند. دقت داشته باشید که اگر حرارت گاز زیاد باشد تنها بیرون گوشت ها پخته شده و داخل آن ها خام باقی می ماند.
  6. برنجی که با آب و نمک خیس کرده بودید را برداشته و آب آن را خالی کنید و سپس قابلمه ای برداشته و مقداری داخل آن آب بریزید و روی گاز قرار دهید تا به جوش آید سپس برنج را به آب جوشیده شده اضافه کنید و ۱۰ دقیقه زمان دهید تا برنج فقط مقداری نرم شود. سپس آن را آبکش کنید و کمی با آب سرد آن را بشویید.
  7. ماهیتابه ای جدا برداشته و کره را به آن اضافه کنید و آن را روی شعله کم گاز قرار دهید و زمان دهید تا به آرامی کره درون ماهیتابه آب شود و سپس انار را به همراه گشنیز به ماهیتابه اضافه کنید و دو دقیقه به آن ها زمان دهید تا به مقدار کمی تفت بخورند و فقط کمی از حالت خامی خارج شوند. دقت داشته باشید اگر گشنیز خیلی تفت بخورد رنگ آن سیاه می شود و انار هم ممکن است له شود بنابراین فقط در حد ۲ دقیقه تفت دادن آن ها کافی است.
  8. قابلمه ای برداشته و کمی کف آن روغن و ۲ ق غذا خوری آب نیز بریزید سپس سیب زمینی هایی که حلقه ای کرده بودید را کف قابلمه قرار دهید و بعد مقداری از برنجی که آبکش کرده بودید را درون آن بریزید و کمی گوشت قلقلی شده را نیز به همراه کمی پیاز داغ و گشنیز و اناری که تفت داده بودید اضافه کنید و در آخر نیز مقداری از زعفران دم کرده را به همراه خلال پسته به برنج اضافه کنید و به همین صورت به شکل لایه لایه برنج را با مواد پر کنید و بعد قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید و به آن به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه زمان دهید تا به خوبی پخته شده و دم بکشد. و بعد از آن هم انار پلوی شما آماده سرو است میل کنید و لذت ببرید.

نوش جان!

نکات طلایی طرز تهیه انار پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه انار پلو با گوشت چرخ کرده خومشزه و مجلسی

  1. بهتر است که برای این غذا از انار قرمز استفاده کنید تا انار پلوی شما شکل مجلسی تر و بهتری بگیرد.
  2. در صورت منع مصرف گوشت می توانید از مرغ نیز برای تهیه این غذا استفاده کنید.
  3. می توانید از خلال بادام نیز در کنار خلال پسته در این غذا استفاده کنید.
  4. در صورت دلخواه می توانید به جای استفاده از گوشت چرخ کرده از گوشت تکه ای نیز برای تهیه این غذا استفاده کنید.
  5. ملس یا ترش و شیرین بودن اناری که در این غذا استفاده می کنید کاملاً سلیقه ای است.
  6. بهتر است برای این پلو از برنج ایرانی مصرف کنید که عطر و طعم بهتری به غذای شما بدهد.
امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا