طرز تهیه دمی گوجه؛ غذای کم هزینه، سبک و خوشمزه
طرز تهیه دمی گوجه را بلد باشید تا در کمترین زمان، یک غذای خوشعطر و نوستالژیک روی سفرهتان باشد. این خوراک ساده اما لذیذ، ترکیبی از طعم گوجه تازه و برنج ایرانی است که همه را دور سفره جمع میکند.

مواد لازم طرز تهیه دمی گوجه برای ۲ نفر
دمی گوجه که با نام دمپختک هم شناخته می شود از چند مواد ساده آماده می شود که در ادامه به آن می پردازیم.
| مواد لازم | مقدار |
|---|---|
| برنج | ۲ پیمانه |
| گوجه فرنگی | ۴ عدد درشت |
| پیاز | ۲ عدد متوسط |
| رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| سیبزمینی | ۱ عدد درشت |
| کره | ۲۵ گرم |
| نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
| زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
مراحل طرز تهیه دمی گوجه
در ادامه به مراحل پخت دمی گوجه می پردازیم.
مرحله اول: خیس کردن برنج

برای درست کردن این پلو باید ابتدا برنج را بشویید و ۲ تا ۳ ساعت قبل خیس کنید. آب برنج باید به صورتی باشد که حدود نصف یک بند انگشت آب بالای برنج ایستاده باشد. کمی هم نمک به آن اضافه کنید.حتما برنج را بچشید تا میزان نمک زیاد نشود.
نکته: این پلو بهتر است بهصورت کته درست شود تا هم خوشمزه تر شود و هم مواد مغذی برنج از بین نرود.
مرحله دوم: سرخ کردن پیازها

پیاز ها را خرد کنید. تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و بعد از داغ شدن روغن پیازها را داخل روغن تفت دهید. وقتی پیازها نرمو سبک شدند، به آن زرد چوبه و فلفل اضافه کنید و تفت دهید. بعد از یک دقیقه تفت ادویه ها رب گوجه فرنگی را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ دهد.
مرحله سوم: آماده کردن گوجه

گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس به همراه کره و مقداری نمک به مواد پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را ملایم کنید تا گوجه ها بپزند و آبشان کشیده شود.
مرحله چهارم: پخت برنج و مخلوط دمی گوجه به برنج

قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید و در آن را بگذارید تا آب برنج به جوش بیاید و بخار شود. قبل از اینکه آب برنج کاملا کشیده شود مایه دمی گوجه را به برنج اضافه کنید. خوب مخلوط کنید تا آب برنج کاملا کشیده شود. سپس حرارت را کم میکنیم و یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار می دهیم تا ته برنج نسوزد و ته دیگ خوشرنگی داشته باشید.
مرحله آخر: سرو
بعد از ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دم کشیدن پلو ، آن را در ظرف بکشید و در کنار ترشیجات مختلف و سبزی خوردن میل کنید.
طرز تهیه دمی گوجه با گوشت چرخ کرده
برای مقدار مواد بالا حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را پس از اینکه پیاز را به همراه ادویه ها تفت دادیم اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و باقی مراحل را مانند بالا ادامه می دهیم.
فقط قبل از اینکه بخواهیم سیب زمینی را به تابه اضافه کنیم، بعد از اضافه کردن رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی نصف فنجان آب به تابه اضافه می کنیم و درب تابه را ۳۰ دقیقه می گذاریم تا آب کشیده شود و گوشت به طور کامل بپزد.
نکاتی برای خوشمزه تر شدن و خوش رنگ تر شدن دمی گوجه

- در صورت دلخواه به دمی گوجه ،سیب زمینی هم میشود اضافه کرد.
- اگر یک عدد لیمو عمانی به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید دمی گوجه شما خوشمزه تر میشود.
- برای خوشرنگ تر شدن غذا می توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی به غذا اضافه کنید.
- با اضافه کردن ۲ تا ۶ قاشق شیر به برنج ته دیگ خوشرنگ تری داشته باشید.البته با این کار باید مقدار آب برنج را کم کنید.
- بعد از دم کشیدن غذا روی آن مقداری کره بریزید.






