طرز تهیه شکر پلو شیرازی؛ غذای شیرین و خوشعطر با طعمی بینظیر
شکر پلو شیرازی با طعم بینظیر زعفران و عطر خوش خلال پوست پرتقال، یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی شیراز است.

طرز تهیه شکر پلو شیرازی، یکی از هنرهای خوشمزه و اصیل آشپزی ایرانی است که با ترکیب بینظیر زعفران و خلال پوست پرتقال، طعمی دلنشین و عطر فوقالعادهای به سفرهتان میبخشد. اگر به دنبال یادگیری نکات طلایی و روش درست کردن این غذای خاص و محبوب هستید، همراه تجارت امروز باشید تا مرحله به مرحله با طرز تهیه شکر پلو شیرازی حرفهای آشنا شوید و لذت یک غذای خوشمزه را در خانه تجربه کنید!
مواد لازم برای طرز تهیه شکر پلو
برای شروع تهیه شکر پلو شیرازی، ابتدا باید مواد اولیه با کیفیت و تازه را آماده کنید. استفاده از مواد مناسب، پایه و اساس یک شکر پلوی خوشطعم و خوشرنگ است. در ادامه، فهرست مواد لازم برای طرز تهیه این غذای لذیذ را مشاهده میکنید تا با همه چیز برای شروع آماده باشید.
| مواد لازم | مقدار |
| برنج | ۱ کیلو |
| شکر | ۱ کیلو |
| روغن مایع یا کره | ۲ قاشق غذاخوری |
| زعفران ساییده | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک | به مقدار لازم |
| مغز پسته، بادام، خلال نارنگی برای تزیین | به مقدار لازم |
مواد لازم برای شیرین کردن خلال ها
- گلاب:۱ پیمانه
- شکر:۱۰۰ گرم
- آب:۱/۲پیمانه
نکات مهم در انتخاب و آماده سازی مواد
برای داشتن یک شکر پلوی خوشعطر و طعم، به نکات زیر توجه کنید:
- برنج: بهتر است از برنج ایرانی مرغوب و خوشعطر استفاده کنید. برنجهای دانه بلند ایرانی عطری خاص به شکر پلو میدهند.
- شکر: میزان شکر را میتوانید بسته به ذائقه خود کم یا زیاد کنید. برخی افراد شکر پلو را شیرینتر و برخی دیگر کمتر شیرین میپسندند.
- خلال پوست پرتقال: برای تهیه خلال پوست پرتقال، حتماً از پرتقال تازه استفاده کنید و قسمت سفید پوست را به خوبی جدا کنید تا تلخی آن گرفته شود. میتوانید از خلال پوست نارنج نیز استفاده کنید که عطر بینظیری به پلو میدهد.
مراحل طرز تهیه شکر پلو شیرازی
در ادامه، ۸ مرحله آمادهسازی، پخت و دم کردن شکر پلو شیرازی را به صورت کامل توضیح میدهیم تا بتوانید یک غذای رستورانی و حرفهای در خانه تهیه کنید.
مرحله اول: آمادهسازی برنج
- ابتدا برنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا آب آن شفاف شود.
- برنج را به مدت حداقل ۳ تا ۴ ساعت در آب و کمی نمک خیس کنید. این کار باعث میشود برنج قد بکشد و بهتر پخته شود.
مرحله دوم: آمادهسازی خلال پوست پرتقال

- پوست پرتقال را به صورت خلالی نازک برش دهید.
- خلالها را در یک قابلمه کوچک با آب سرد بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- پس از جوش آمدن آب، آب را دور بریزید و این کار را ۲ تا ۳ بار دیگر تکرار کنید (سه بار جوشاندن و آبکشی) تا تلخی خلالها به طور کامل گرفته شود.
- در مرحله آخر، خلالها را با کمی شکر و یک قاشق گلاب برای ۵ دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. این کار باعث براق شدن و خوشطعم شدن خلالها میشود.
مرحله سوم: آمادهسازی خلال بادام
- خلال بادام را در یک کاسه کوچک بریزید.
- گلاب را روی خلال بادام بریزید و اجازه دهید برای ۱۵-۲۰ دقیقه خیس بخورد. این کار باعث عطرآگین شدن خلال بادام میشود.
مرحله چهارم: دم کردن زعفران
زعفران را با کمی آب جوش یا روش بن ماری (قرار دادن ظرف زعفران داخل آب جوش) به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید تا رنگ و عطر آن به خوبی آزاد شود.
مرحله پنجم: پخت برنج
- در یک قابلمه بزرگ، آب و کمی نمک را به جوش بیاورید.
- برنج خیسخورده را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشد تا نیمپز شود.
- دانه برنج را بین دو انگشت له کنید؛ اگر اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام بود، زمان آبکش کردن است.
- برنج را آبکش کنید.
مرحله ششم: تهیه شهد شکر پلو شیرازی
- در یک قابلمه کوچک، شکر را با یک پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود و به جوش آید.
- زمانی که شهد کمی غلیظ شد، زعفران دمکرده و باقیمانده گلاب را به آن اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
مرحله هفتم: ترکیب مواد و دم کردن پلو
- کف قابلمه مورد نظر، کمی روغن یا کره بریزید. میتوانید برای ته دیگ از نان لواش یا سیبزمینی استفاده کنید.
- یک لایه از برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید.
- حالا مقداری از خلال پوست پرتقال، خلال بادام و چند قاشق از شهد شکر را روی برنج بریزید.
- این کار را لایه به لایه تکرار کنید تا برنج و مواد تمام شوند.
- در پایان، مقداری از شهد را روی سطح پلو بریزید.
- درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- اجازه دهید شکر پلو برای حداقل ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت دم بکشد تا برنج کاملاً پخته و عطر و طعم مواد به خوبی به خورد پلو برود.
مرحله هشتم: سرو شکر پلو شیرازی
پس از دم کشیدن شکر پلو، آن را در دیس بکشید و با خلال پسته یا کمی زعفران دمکرده تزیین کنید. شکر پلو شیرازی معمولاً با مرغ یا گوشت پخته شده سرو میشود. ترکیب شیرینی شکر پلو با طعم ملس مرغ یا گوشت، یک تجربه غذایی بینظیر را خلق میکند.
نکات طلایی برای طرز تهیه شکرپلو شیرازی

- زعفران: کیفیت زعفران در رنگ و عطر شکر پلو بسیار تاثیرگذار است. حتماً از زعفران اصل و مرغوب استفاده کنید و آن را به خوبی دم کنید.
- تلخی خلال پرتقال: طی مراحل جوشاندن و آبکشی، صبور باشید تا تلخی کاملاً گرفته شود.
- شیرینی شکر پلو: اگر شکر پلو را همراه با مرغ یا گوشت سرو میکنید، بهتر است شکر را کم کنید تا تعادل طعم حفظ شود.
- روغن حیوانی یا کره: استفاده از روغن حیوانی طعم و عطر پلو را بسیار خوشمزهتر میکند.
- گلاب: افزودن کمی گلاب باعث خوشعطری و طعم ماندگار شکر پلو میشود.
- دم کردن: دم کشیدن طولانی روی حرارت ملایم باعث میشود عطرها به خوبی در برنج نفوذ کند.
انتهای مطلب/ ن.پ






