اقتصاد خرداخبارمسکن

مالیات میلیونی‌‌ برای خانه‌های لوکس + جزئیات مصوبه جدید مجلس

واحدهای بالای ۳۰ میلیارد تومان که عمدتاً در مناطق شمالی تهران قرار دارند، مجلس در طی یک مصوبه جدید، این املاک را در زمره املاکی قرار داده که از سال ۱۴۰۴ مشمول مالیات خواهند بود.

به گزارش تجارت امروز؛ بر اساس فایل های منتشر شده در خرید و فروش مسکن، واحدهای مسکونی با ارزش بیش از ۳۰ میلیارد تومان عمدتاً در مناطق ۱، ۲ و ۳ تهران واقع شده‌اند. این واحدها معمولاً متراژی بالاتر از ۱۰۰ مترمربع دارند، طراحی مدرن و معماری خاصی را ارائه می‌دهند و مشاعات و امکانات ویژه‌ای مانند استخر، سالن ورزشی و روف گاردن را در بر دارند.

با بودجه‌ای معادل ۳۰ میلیارد تومان، می‌توان در محله اختیاریه شمالی یک واحد نوساز ۱۷۳ متری خرید یا در شهرک غرب یک واحد ۱۴۵ متری با ۳۰ سال قدمت تهیه کرد. در مجموع، با این مبلغ می‌توان واحدی تا مساحت ۲۷۰ مترمربع در تهران خریداری کرد؛ به عنوان مثال در اطراف پارک ساعی، واحدی ۲۶۲ متری با ۳۰ سال ساخت یا در محله میرداماد، واحدی ۲۲۰ مترمربعی با ۲۲ سال قدمت به قیمت ۳۰ میلیارد تومان عرضه می‌شود.

مصوبه مالیات بر خانه‌های لوکس

در نشست علنی روز یکشنبه، ۱۱ آذر، نمایندگان مجلس با اصلاح بند مالیات بر خانه‌های لوکس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ موافقت کردند. این پیشنهاد که توسط احمد بیگلری نماینده خدابنده، ارائه شد، به تصویب رسید.

طبق این مصوبه، زمین‌های فاقد اعیانی با کاربری مسکونی و واحدهای مسکونی که ارزش آنها بیش از ۳۰ میلیارد تومان باشد، همچنین زمین‌های فاقد اعیانی با کاربری اداری و تجاری و باغ ویلاهایی که ارزش آنها از ۵۰ میلیارد تومان بیشتر باشد، مشمول مالیاتی معادل دو در هزار از مبلغ مازاد بر این ارقام خواهند شد.

واحدهای مسکونی که ارزش آنها دقیقاً ۳۰ میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات نخواهند شد. اما طبق مصوبه جدید، اگر یک خانه مسکونی ۴۰ میلیارد تومان ارزش داشته باشد، ۱۰ میلیارد تومان آن مشمول مالیات خواهد شد و مالک باید ۲۰ میلیون تومان مالیات پرداخت کند (۲ میلیون تومان به ازای هر میلیارد مازاد).

باغ ویلاهایی که ارزش آنها بیش از ۵۰ میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات دو در هزار از مبلغ مازاد خواهند شد. به طور مثال، برای یک باغ ویلا به ارزش ۷۰ میلیارد تومان، ۲۰ میلیارد تومان آن مازاد است و مالک باید ۴۰ میلیون تومان مالیات بپردازد. این مالیات برای مالکانی در نظر گرفته شده است که در ابتدای سال ۱۴۰۴ صاحب این املاک باشند.

مالیات میلیونی‌‌ برای خانه‌های لوکس + جزئیات مصوبه جدید مجلس

انتهای مطلب/ ن.پ

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا