به گزارش تجارت امروز؛ هر ساله ما شاهد تکرار مشکل صنایع پر مصرف و نوسانات برقی هستیم، برای حل این مشکل راه کارهایی وجود دارد تا بتوانیم در مصرف صنایع پر مصرف صرفه جویی کنیم. با ما همراه باشید تا راه کار ها و دلایل نوسانات برقی و صنایع پر مصرف را بدانیم.
انواع صنایع پر مصرف در تابستان
۱-صنایع تولید فولاد و ریخته گری
به یکی از عوامل پر مصرف در تابستان می توان به فولاد و ریخته گری اشاره کرد، کارخانجات تولید فولاد و فرآوردههای فلزی امروزه می توان به کورهای الکتریکی که جایگزین کورههای سوختی هستند اشاره کرد.
کوره های الکتریکی قابلیت این را دارند تا آلودگی هوا را به اندازه زیادی کاهش بدهند. اما متخصصان برای راه اندازی این کورههای الکتریکی کارخانجات تولید فولاد و ریختهگری، نیاز به برق زیادی دارند. اما خوشبختانه کورههای پیشرفته و مدرن الکتریکی امروزی ، مصرف برق بسیار پایینی نسبت به مدل های قدیمی خود دارند.
۲-شرکت نفت
صنایع پر مصرف بعدی در تابستان به شرکت نفت و فرآورده های نفتی اشاره دارد. که در فصل تابستان به علت افزایش دما در پالایشگاهها، متخصصان مجبور به فعالسازی سیستمهای خنککننده به صورت شبانه روزی هستند.
به همین علتمصرف برق در این پالایشگاه های نفتی افزایش چندین برابری دارد. البته که با استفاده از سیستم های خنک کننده های جدید و پیشرفته باعث کاهش زیاد دمای محیط در زمان کمتر با مصرف برق می شود.
۳- صنایع پتروشیمی
این صنعت نیز جزوی از صنایع پر مصرف در تابستان شناخته می شود. در کارخانجات پتروشیمی از سیستم های سرد کننده و خنک کننده مواد همیشگی وجود دارد و از طرفی دیگر، دستگاه های پتروشیمی تمامی از برق نیرو می گیرد و استفاده می شود.
به علت وجود دستگاهها و سیستمهای خنککننده قدیمی ای که در صنعت پتروشیمی وجود دارد ، سبب افزایش چندین برابری مصرف برق در تابستان میشود.
۴-صنایع خودروسازی
ما در صنعت خودروسازی، بسیاری از دستگاههای عظیم و پر مصرف شامل: کورههای رنگ کاری می باشد که از نیروی برق کار استفاده می کنند. علاوه بر آن، متخصصان برای کاهش دمای محیط کارخانه در تابستان از سیستمهای خنککننده قوی استفاده می کنند. به همین دلیل، با افزایش ۳۰ درصدی مصرف برق صنایع خودروسازی در فصل تابستان مواجه میشود. البته راه و روشهای فراوانی برای کاهش مصرف برق صنعت خودروسازی در فصل تابستان وجود دارند.
۵-کارخانجات تولید مصالح ساختمانی
صنایع پر مصرف بعدی کارخانجات تولید مصالح ساختمانی هستند که در فصل تابستان مصرف برق بسیار بالایی را به همراه دارند. بسیاری از دستگاهها در کاخانجات مصالح ساختمانی با استفاده از نیروی برق کار میکنند. در فصل تابستان نیز سیستمهای خنککننده کارخانجات تولید مصالح ساختمانی در اکثر ساعات شبانه روز بخصوص ساعات اوج مصرف در حال کار هستند.
۶-سایر صنایع
بسیاری از صنایع پر مصرف از دستگاهها و تجهیزات برقی همراه هستند. از جهتی دیگر، روشن بودن مداوم دستگاههای خنککننده در کارخانجات در فصل تابستان باعث می شود سرانه مصرف برق کشور را تا ۲۰ درصد افزایش دهد. اما برخی از کارخانجات مجهز به دستگاههای قدیمی، مصرف برق بسیار بالایی در فصل تابستان دارند.
اکنون چگونه می توانیم مصرف را کاهش دهیم ؟
به لطف پیشرفت علم و فناوری می دانیم که، با به کارگیری دستگاهها و تجهیزات مدرن و پیشرفته، مصرف برق کارخانجات و صنایع را در فصل تابستان به پایینترین حد ممکن می رساند و اینگونه گامی بلند در عرصه کاهش مصرف انرژی بردارید. برخی از روشهای کاهش مصرف برق صنایع در تابستان به شرح زیر می باشد؛
۱-استفاده از تجهیزات و دستگاههای مدرن
دستگاه های قدیمی به علت کهنه بودن اجزا، مصرف برق بسیار بالایی دارد و زبان های مالی فراوانی برای کارخانجات همراه داشته، دستگاه های مدرن و پیشرفته توسط شرکت های برتر از جمله الکتروکارینا ارائه می شوند.اما به دلیل دارا بودن سیستمهای جدید و بهینه، مصرف برق بسیار مناسبی دارند. از سیستمهای کنترلر جدید که قادر به کاهش ۲۰ درصدی مصرف برق صنایع و کارخانجات میباشند استفاده می شود.
۲-کنترل بهینه سیستمهای خنک کننده
سیستم های خنک کننده یکی از روش های موثر برای کاهش مصرف انرژی صنایع در تابستان است که با استفاده از سیستمهای خنککننده باعث بهینه می شود. سیستمهای خنککننده بهینه و مدرن، دارای کنترلرهای هوشمند هستند و در مواقعی که دمای محیط در حالت مطلوب قرار دارد، خاموش میشوند.
با استفاده از سیستمهای خنککننده بهینه، مصرف برق کارخانه را تا ۱۵ درصد کاهش دهید.
۳-خرید و نصب تجهیزات الکتریکی جدید و مدرن
برخی از دستگاههای صنعتی برای عملکرد بهتر نیاز به کنترلر و تجهیزات الکتریکی مدرن دارد. شما میتوانید با تهیه تجهیزات الکتریکی و کنترلرهای پیشرفته، مصرف برق کارخانجات را به حداقل می رسانید.
با مصرف انرژی بالا در تابستان چه خطراتی به همراه دارد؟
متاسفانه ماغ امروزه کشورمان با چالش کمبود انرژی و تامین دشوار آن مواجه هستیم که مصرف برق بالای کارخانجات بخصوص در فصل تابستان، میتواند مشکلات زیادی از قطعی مداوم، افزایش قیمت قبوض و … را به همراه دارد. از طرفی دیگر، تامین برق کارخانجات، هزینههای سنگینی را برای دولت دارد.
مطلب آخر
ما در تجارت امروز مطلبی برای آشنایی با صنایع پر مصرف و راه های مقابله با آن گفته ایم. ممنونیم که تا انتهای مطلب با ما همراه بوده اید، خوشحال می شویم که اگر نظر و یا پیشنهاداتی دارید با ما و دیگر کاربران اشتراک بگذارید.
انتهای مطلب/ م.د