خواندنی

 نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی) راهنمای جامع برای دانشجویان و پژوهشگران 

سابمیت مقاله در مجلات ISI  یکی از مراحل مهم در فرآیند انتشار پژوهش‌های علمی است. با توجه به اهمیت بالای این مجلات، آشنایی با مراحل و نکات مربوط به سابمیت مقاله بسیار ضروری است. در ادامه، به صورت گام به گام مراحل سابمیت مقاله در مجلات ISI را بررسی خواهیم کرد.

 انتشار مقاله در ژورنال های خارجی برای دانشجویان از اهمیت بالایی برخور دار است و باید نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI را به درستی یاد بگیرند و نکاتی همچون: انتخاب موضوع، انتخاب مجله مناسب جهت ارسال مقاله انگیلسی و غیره را رعایت کنند که در ادامه تمام این نکات را به طور کامل در تجارت امروز بیان می کنیم.

فهرست مطلب

سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی) به چه معناست؟

ارسال مقاله به یک مجله ISI (مؤسسه اطلاعات علمی) به معنای ارسال مقاله تحقیقاتی خود به یک مجله معتبر است که توسط Web of Science نمایه شده است. این یک گام مهم در دنیای آکادمیک است زیرا نشان می دهد که تحقیقات شما از کیفیت بالایی برخوردار است و پتانسیل استناد به سایر محققان را دارد.

چه زمانی مقاله آماده سابمیت به مجلات ISI می‌باشد؟

شما برای ارسال مقاله خود به مجلات ISI نباید سهل انگاری کنید، زیرا این مجلات جز معتبرترین ها در دنیا محسوب می شوند و هر ایرادی که داشته باشد بلافاصله مشخص می شود. مقاله شما باید صلاحیت انتشار را داشته باشد و در صورت داشتن اعتبار علمی و رعایت اصول فنی چاپ نشریه، در لیست نشریات این موسسه قرار می‌گیرد.

نکات اصولی که برای این مجلات ISI در نظر گرفته شده به صورت زیر است و شما باید تمام این فرایند را طی کنید:

۱. ترجمه تخصصی برای چاپ مقاله

شما بعد از استخراج مقاله نیاز دارید که آن را به صورت اختصاصی ترجمه کنید. دقت کنید که ترجمه اختصاصی با ترجمه عمومی و عادی کاملا متفاوت است و باید از لغات تخصصی استفاده شود.

همه می دانند که مجلات معتبر در انتخاب مقاله حساسیت های زیادی دارند، پس از مترجم خوب و قابلی کمک بگیرید. یعنی کسی باشد که با حوزه شما آشنایی دارد و تمام کلمات را درست و به جا انتخاب می کند.

۲. ویرایش تخصصی

برای سابمیت مقاله در مجلات ISI ویرایش تخصصی را جدی بگیرد که خیلی مهم است. ویرایش مقاله جنبه های متفاوتی دارد و با چیزی که شما در ذهن خود تجسم می کنید کاملا فرق دارد و  فقط به اصلاح غلط‌های املایی و یا گذاشتن علائم نگارشی مناسب بسنده نمی کند.

معنای درست و کامل ویرایش مقاله شامل: نوشته ای است که از تمام جهات مختلف همچون محتوا، زبان، دقت، نظم، آراستگی، رعایت علائم نگارشی، رعایت نکات دستوری و املائی و نگارشی مورد بازبینی قرار بگیرد.

ویرایش مقاله را شما به ۴ روش می توانید انجام دهید، که بستگی به مجله ارسالی شما دارد. اگر مجله مورد نظر شما انگلیسی باشد، بنابراین با توجه به نیاز مقاله خود می‌توانید ویرایش تطبیقی، ویرایش گرامری و یا ویرایش نیتیو را پیاده سازی کنید و اگر فایل فارسی می‌باشد حتماً ویرایش ادبی انجام شود تا اگر هرگونه ایرادی داشته باشد رفع شود.

۳. رفع سرقت ادبی

تشابه متنی در نوشتن مقاله امری کاملا عادی و طبیعی است که باعث می شود تا سرقت ادبی رخ بدهد. پارافریز یا Paraphrase جز فرایندهای مهم سابمیت مقاله در مجلات ISI محسوب می شود و در واقع توانایی و مهارت نویسنده را به نمایش می گذارد.

این اصطلاح در دنیای مقاله نویسی به معنای تغییر واژه ها و عبارت های یک متن می باشد. شما برای پارافریز یا بازنویسی کردن متن باید درکی که از متن دارید را بیان کنید بدون اینکخه تغییری در معنای اون متن ایجاد کنید. اگر درصد تشابهات مقاله شما کاهش نیابد مقاله‌تان بی برو برگشت ریجکت خواهد شد. پس به این امر مهم باید توجه ویژه‌ای داشت.

۴. انتخاب مجله مناسب برای سابمیت مقاله در مجلات ISI

زمانی که قصد دارید، مقاله خود را برای مجله ای ارسال کنید، ابتدا سطح مقاله خود را به طور کامل بررسی کنید که آیا با استاندارهای مجله تناسب دارد یا خیر. تصور کنید که شما یک مجله با ایمپکت فاکتور بالا را برای ارسال مقاله انتخاب می کنید اما مقاله شما کاملا ابتدایی است و در سطح مجله مورد نظر نیست، بنابراین شما وقت خود را هدر داده اید و در صورت ریجکت شدن علاوه بر زمان تمام وقت خود را از دست داده اید.

این موضوع برعکس هم می تواند اتفاق بیافتد و فکر کنید که سطح مقاله شما خیلی بالا باشد اما برای یک مجله سطح پایین ارسال کرده باشید و در صورت قبولی هم اعتبار مقاله خود را با چاپ در یک مجله نه‌چندان معتبر پایین آورده‌اید.

بنابراین در انتخاب مجله مناسب برای ارسال مقاله، باید به این نکته توجه داشت که مجله را با توجه به سطح کار تحقیقاتی که انجام داده‌اید، انتخاب کنید. شما با مقایسه فاکتورهای زیر می‌توانید بهترین مجله را انتخاب کنید:

۵. فرمت بندی مقاله

در این بخش به مهم ترین بخش سابمیت مقاله در مجلات ISI می رسیم که همان فرمت بندی است. بنابراین فرمت و قالب را جدی بگیرید.

ما دو نوع فرمت بندی داریم که شامل: فرمت محتوایی و فرمت ساختاری می باشد. فرمت محتوایی مقاله را باید خود پژوهشگر انجام دهد و مربوط است به قسمت‌های مختلف پژوهش و نتایج و محتوای مقاله اما فرمت ساختاری مربوط است به چارچوب‌های ظاهری مانند فونت، اندازه نگارش کلمات، شیوه منبع دهی و… در فرمت بندی ساختاری است.

فرم های مورد نیاز برای سابمیت مقاله در مجلات ISI

تقریبا تمام مجلات یک دستورالعمل کلی برای مقاله های خود دارند که شامل: صفحه عنوان، چکیده، واژگان کلیدی، مقدمه، مواد و روش‌ها، نتایج، بحث، نتیجه‌گیری و مراجع، می شود. علاوه براین موارد یک سری مجلات هستند که موارد دیگری مانند cover letter، copyright و tilte page را نیز از نویسنده مقاله می‌خواهند. محتویات این قابل ها را در زیر معرفی کردیم:

صفحه عنوان title page

در این بخش شما باید از راهنمای نویسندگان مجله کمک بگیرید. در واقع دستورالعمل کلی که برای صفحه عنوان وجود دارد شامل عنوان مقاله در بالا و اسامی نویسندگان در پایین می‌شود، نام و نام خانوادگی کامل نویسندگان، بالاترین درجه علمی، سِمت، موقعیت آکادمیک، آدرس و نام گروه یا مؤسسه‌ای که پژوهش در آنجا انجام‌شده است باید ذکر گردد.

قسمت پایین صفحه به مشخصات نویسنده مسئول مکاتبات، شامل نام و نام خانوادگی، درجه علمی، آدرس دقیق پستی، تلفن، فکس (با ذکر کد بین‌المللی کشور) و پست الکترونیک آکادمیک تعلق دارد.

نامه همراه مقاله cover letter برای سابمیت مقاله در مجلات ISI

شما زمانی که می خواهید مقاله را سابمیت کنید، باید یک نامه همراه آن ارسال کنید. در حقیقت اور لتر اولین نوشته ایست که ادیتور آن‌ها را مطالعه و بررسی می‌کند و با توجه به همین نامه ادیتور تصمیم می گیرد که داور شما کی باشد.

فکر می کنم تا اینجای کار متوجه شدید که کاور لتر در تایید مقاله شما بسیار تاثیرگذار است و بادی تمام نکات لازم برای نوشتن آن را رعایت کنید.

 فرم copyright

برای سابمیت مقاله در مجلات ISI تعدادی از مجلات وجود دارند که از نویسندگان فرم مخصوصی بنام copyright (برای هر مجله متفاوت است و در سایت مجله قابل دانلود است) را می خواهند.

در این فرم یکسری اطلاعات در مورد محتوای مقاله (عنوان، تعداد کلمات مقاله، کپی بودن یا نبودن اشکال و نمودارها، مشخصات نویسندگان و …) از شما خواسته می‌شود و همچنین درخواست می‌شود که این فرم توسط نویسنده مسئول و یا تمامی نویسندگان امضا شود. این فرم copyright برای برخی مجلات بسیار حائز اهمیت می‌باشد؛ بنابراین در تکمیل آن دقت کامل داشته باشید.پ

روش های ارسال و سابمیت مقالات ISI

پس از اینکه تمام فرمت ها و فرایند بالا را طی کردید، شما در بخش ارزیابی دیگر مشکلی نخواهید داشت و بعد به قسمت ارسال می رسید. برای ارسال مقاله و سابمیت مقاله در مجلات ISI به ۳ روش می توانید عمل کنید:

سابمیت مقاله از طریق ایمیل

چندین روش برای ارسال مقاله از طریق ایمیل وجود دارد:

۱. به اشتراک گذاری پیوند: کپی و جایگذاری: به سادگی URL مقاله را از نوار آدرس مرورگر خود کپی کرده و آن را در متن ایمیل خود قرار دهید.

۲. به اشتراک گذاری لینک: به سادگی URL مقاله را از نوار آدرس مرورگر خود کپی کرده و آن را در متن ایمیل خود قرار دهید.
استفاده از برنامه‌های افزودنی مرورگر: برخی از مرورگرها دارای ویژگی‌ها یا برنامه‌های افزودنی داخلی هستند که به شما امکان می‌دهند مستقیماً مقالات را از طریق ایمیل به اشتراک بگذارید.

۳. ارسال مقاله کامل: مقاله را به صورت PDF ذخیره کنید. PDF را به ایمیل خود ضمیمه کنید. متن مربوطه را از مقاله کپی کنید. آن را در متن ایمیل خود قرار دهید.

توجه: این روش ممکن است قالب بندی و تصاویر اصلی را حفظ نکند.

۴. استفاده از سیستم های ایمیل به پست: برخی از وب سایت ها و سیستم های مدیریت محتوا به شما امکان می دهند مقالات را مستقیماً از طریق ایمیل ارسال کنید. این اغلب توسط سازمان های خبری و وبلاگ ها برای ساده سازی فرآیند ارسال استفاده می شود.

سابمیت به ویراستار مجله

برخی مجله ها هستند که نمی توانید شما به آنها از طریق ایمیل مجله خود را ارسال کنید و باید به طور کاملا مستقیم به ادیتور بفرستید تا داوری کنند و نتیجه را به شما یا موسسه ای که از آن مقاله دریافت کردند بفرستند. نکته خوبی که این مجلات دارند این است که نسبت به بقیه زودتر به شما پاسخ می دهند و درصد قبولی شما بسیار بالاتر هست.

اگر مایل باشید مقاله خود را به‌صورت فوری برای مجله ارسال کرده و نتیجه را زودتر دریافت نمایید این نوع مجلات بهترین گزینه می‌باشد برای دریافت لیست چنین مجلات می‌توانید از طریق مؤسسات معتبر درزمینهٔ پذیرش و چاپ مقاله اقدام نمایید.

سابمیت مقاله از طریق پنل

مجلات زیادی در چند سال اخیر از سیستم پنلی استفاده می کنند که تا الان پاسخگو بوده و توانسته موارد زیادی را پیگیری کند. با توجه به آمارها ارسال پنلی مشکلات زیادی را برطرف کرده و کار را برای ادیتورها آسان تر کرده است.

همچنین، با این روش نویسندگان می‌توانند بعد از سابمیت مقاله با مراجعه به سیستم پنل خود، وضعیت کنونی مقاله خود را مشاهده کنند. در این روش سابمیت قسمتی تحت عنوان Online Submission در سایت مجله در نظر گرفته‌شده است. معمولاً با یک ثبت‌نام ساده و سریع و تائید هویت از طریق ایمیل به‌راحتی می‌توانید به پنل کاربری دسترسی پیدا نمایید؛ که در ادامه نحوه سابمیت مقاله به صورت آنلاین و یا همان پنلی را آموزش خواهیم داد.

مراحل سابمیت مقاله در مجلات ISI

ابتدا ما سابمیت از طریق سیستم مکانیزه و پنلی را آموزش می دهیم که به همین منظور باید شما در وب‌سایت مجله ثبت‌نام کرده و نام کاربری و کلمه عبور دریافت می‌کنید. سپس به صفحه پروفایل خود وارد می‌شوید و گام‌های زیر را یک‌به‌یک طی می‌کنید:

مرحله اول

عنوان مقاله و چکیده را در قسمت تعیین شده وارد نمایید. زیرا مجلات اغلب چکیده را بصورت جداگانه از کاربر دریافت می کنند.

مرحله دوم

نام مؤلفین را به ترتیب اسامی ثبت کرده و وابستگی آن ها یعنی سازمانی که در آن مشغول به کار هستند را مشخص نمایید.

مرحله سوم

نویسنده مسئول را مشخص نمایید. زیرا تمام اطلاعات به حساب کاربری نویسنده مسئول ارسال شده و ادامه مراحل تنها برای نویسنده مسئول امکان پذیر خواهد بود.

مرحله چهارم

در این مرحله موافقت با قوانین مجله از جمله عدم چاپ مقاله در سایر مجلات یا کپی برداری از نتایج دیگران را تأیید نمایید.

مرحله پنجم

نامه انگیزشی یا کاور لتر را در قسمت که برای آن مشخص شده است بنویسید. که این نامه شامل معرفی نویسندگان و موضوع مقاله می باشد.

مرحله ششم

در مرحله بعد باید فایل متن، فایل جداول و یا تصاویر را به صورت کاملا جداگانه آپلود نمایید. در نظر داشته باشید که نباید نام نویسندگان را در فایل های آپلود شده درج کنید.

مرحله هفتم

در این مرحله دو گزینه pdf و html نمایش داده می شود که با انتخاب هر کدام، فایل مقاله ارسالی به همان فرمت به شما نشان داده خواهد شد. پس از تأیید فایل مقاله، گزینه Submit فعال می شود.

مرحله هشتم

که در این مرحله روی گزینه سابمیت کلیک کرده و مقاله به دفتر مجله ارسال می گردد. که بعد از تایید، دیگر امکان اعمال تغییرات روی مقاله وجود نخواهد داشت.

مرحله نهم

در آخرین مرحله یک کد یا Manuscript number برای شما ارسال می شود که برای شناسایی مقاله شما از میان صد ها مقاله ارسال شده دیگر به مجله است. که برای هر نوع مکاتبه و انجام اصلاحات روی مقاله باید از این کد استفاده نمایید.

روند داوری مقالات در مجلات isi به چه شکلی می باشد؟

مقاله ای که شما ارسال کردید، پس از تایید شدن توسط سر دبیر به داور ارسال می شود تا آن را ارزیابی کند که این بررسی چندین حالت دارد:

عدم پذیرش یا Reject: زمانی که مقاله شما ریجکت شود یعنی آن مجله قبول نکرده که مقاله شما را منتشر کند، در این صورت پس از دریافت پیام مبنی بر عدم پذیرش مقاله­‌تان، می­ توانید برای ساب میت آن به ژورنالی دیگر مراجعه کنید.

پذیرش یا Accept: پذیرش کاملا ساده است یعنی شما قبول شده اید و آن مجله تصمیم گرفته تا مقاله شما را منتشر کند که این اتفاق برای مقالات بسیار با کیفیت رخ می دهد

ویرایش یا Revise: این خبر نیز تا حدودی خوشحال کنندهع است زیرا رد نشده اید اما داور به شما می گوید قسمت هایی که ایراد دارید را تصحیح کنید و برای بار روم بفرستید.

در این صورت اصلاحات موردبررسی قرار می­گیرند و مجدد در مورد مقاله تصمیم­‌گیری می­شود. باید با دقت و طبق کام نت‌های داوران، ایرادات را اصلاح نمایید. همچنین ممکن است داوران یا سردبیر مجله، سوا لاتی از شما بپرسند که باید به‌درستی به آن­ها پاسخ بدهید.

راهنمای ارسال نسخه اصلاحی به مجلات

زمانی که برای شما پیام ویرایش یا Revise ارسال می شود موظف هستید تغییرات لازم را اجرایی کنید و مراحل ارسال مقاله اصلاح شده به صورت زیر است.

  1. ارسال فایل اصلاح شده همراه با نامه اصلاحات به ایمیل مجله
  2. تایید مقاله توسط داوران و ارسال نامه پذیرشی از طرف مجله به ایمیل نویسنده مسئول
  3. ارسال پاراف (proof) برای نویسنده مسئول
  4. دریافت نسخه نهایی چاپ (در صورت هرگونه خطا، آن را به سردبیر مجله اطلاع دهید).

آیا امکان سابمیت یک مقاله در چند مجله وجود دارد؟

احتمال دارد زمانی که شما مقاله ای را برای سابمیت فرستاده اید پاسخ آن را بیش تر از مدت اعلام شده دریافت کنید و در این فاصله بخواهید که مقاله خود را به ژورنال دیگری بفرستید، در این صورت احتمال دارد که مقاله شما توسط دو مجله تایید بشود که این اتفاق اصلا خوشایند نیست و برای شما خطر دارد، زیرا زمانی که از سمت دو مجله مقاله شما منتشر شود مقاله در بلک لیست قرار می گیرد. البته زمانی که مقاله شما از سمت دو مجله تایید می شود اگر به یکی پاسخ دهید تا مقاله را منتشر نکنند، اتفاق خاصی حاصل نخواهد شد.

مدت زمان سابمیت مقاله در مجلات isi

برای مدت زمان سابمیت مقاله زمان مشخصی نمی توان اعلام کرد و این زمان بیشتر به افرادی بستگی دارد که این کار را برای شما انجام می دهند زیرا مقاله برای اینکه کیفیت خو.بی داشته بشاد، باید تمام قسمت های آن با دقت کامل مورد ارزیابی و ویرایش قرا بگیرد.

برای مثال در قسمت کاور لتر حتماً باید کاور لتر را اضافه نمایید و اگر این مورد آماده نباشد باید آن را آماده کرده و در سیستم برگزاری نمایید که این موارد زمان‌بر می‌باشد و همچنین یکی دیگر از موارد تأثیرگذار در مدت‌زمان سابمیت مقاله تبحر محققی می‌باشد که سابمیت را انجام می‌دهد.

برای اینکه سابمیت فوری مقاله شما انجام شود کار عاقلانه این است که از موسسه های مخصوص این کار کمک بگیرید. زیبرا آنها به تمام مراحل آشناییت کامل دارند.

مدت زمان چاپ مقاله در مجلات isi

بعد از اینکه شما پیام قبولی را از سمت مجله دریافت کردید به شما در همان نامه زمان انتشار را اعلام می کنند. البته ممکن است که در برخی اوقات بیشتر از آن زمان طول بکشد اما به معنی منتشر نشدن نیست و باید کمی صبر کنید.

ولی در صورت تأخیر بیش‌ازحد انتظارمی توانید از طریق ایمیل به سردبیر مجله اطلاع دهید تا بررسی‌ها لازم انجام‌شده و نتیجه را برای شما اعلام نمایند.

اهمیت انتشار در مجلات ISI

انتشار در مجلات ISI در جامعه دانشگاهی و پژوهشی اهمیت زیادی دارد. این مجلات به دلیل فرآیند بررسی دقیق و استانداردهای کیفیت بالا بسیار مورد توجه و شناخته شده هستند.

با انتشار در مجلات ISI، محققان می توانند کار خود را معتبر و قابل اعتماد نشان دهند، بنابراین اطمینان حاصل می کنند که به طور گسترده توسط محققان و متخصصان در زمینه های مربوطه مورد تایید و اعتماد قرار می گیرد. انتشار در چنین مجلاتی همچنین دید و تأثیر پژوهش را افزایش می دهد، زیرا به مخاطبان بیشتری از دانشگاهیان، سیاست گذاران و متخصصان می رسد.

نکاتی که قبل از سابمیت مقاله در مجلات isi باید بدانید

قبل از اینکه دمکه ارسال را بزنمید کمی صبر کنید و نکته سنج باشید. بهتر است تمام موارد زیر را دوباره بررسی کنید تا وقت و زحمت شما هدر نرود.

مجله مناسب را انتخاب کنید

  •  اطمینان حاصل کنید که دامنه مجله با موضوع تحقیق شما همسو است.
  • ضریب تاثیر مجله را برای سنجش تاثیر آن در نظر بگیرید.
  •  با دستورالعمل های خاص مجله آشنا شوید.

 یک دست نوشته قوی بنویسید

  •  ارائه یک ایده تحقیقاتی جدید یا یک دیدگاه منحصر به فرد.
  •  مقاله خود را با یک مقدمه واضح، مرور ادبیات، روش شناسی، نتایج، بحث و نتیجه گیری به صورت منطقی سازماندهی کنید.
  • از زبان واضح و مختصر استفاده کنید، از اصطلاحات و پیچیدگی های غیر ضروری اجتناب کنید.

به دستورالعمل های مجله پایبند باشید

  • قالب‌بندی: از دستورالعمل‌های قالب‌بندی خاص مجله، از جمله فونت، اندازه فونت، فاصله خطوط، حاشیه‌ها و شماره صفحات پیروی کنید.
  • فرمت فایل: دستنوشته خود را در قالب مورد نیاز (به عنوان مثال، PDF، Word) ارسال کنید.
  • تعداد کلمات: به محدودیت های تعداد کلمات مشخص شده پایبند باشید.

یک جلد نامه قوی تهیه کنید

  • نکات کلیدی را برجسته کنید: مشارکت های اصلی تحقیق خود را به طور خلاصه خلاصه کنید.
  • پیشنهادات بازبین آدرس: اگر بازخوردهای ارسالی قبلی را دریافت کرده اید، توضیح دهید که چگونه به نظرات پرداخته اید.
  • پیشنهاد بازبینان بالقوه: کارشناسانی را در این زمینه که می توانند بازخورد سازنده ارائه دهند، توصیه کنید.

صبور و پایدار باشید

  • فرآیند بررسی همتایان: درک کنید که فرآیند بررسی همتا ممکن است زمان ببرد.
  • بازنگری ها: آماده باشید تا نسخه خطی خود را بر اساس نظرات بازبینی کننده اصلاح کنید.
  • ارسال مجدد: در صورت لزوم، نسخه اصلاح شده خود را در مهلت تعیین شده مجددا ارسال کنید.

ملاحظات اخلاقی

  • یکپارچگی داده ها: از صحت داده ها اطمینان حاصل کنید و از جعل یا جعل اجتناب کنید.
  • سرقت ادبی: برای جلوگیری از سرقت ادبی، همه منابع را به درستی ذکر کنید.
  • تأیید اخلاقی: تأییدیه اخلاقی لازم را برای تحقیقات انسانی یا حیوانی دریافت کنید.

انتهای مطلب/آ.ع

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا