سیاست خارجیاخبار

وزیر خارجه آمریکا: صلح را ترجیح می‌دهیم، اما ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگویی تازه، با رد حق غنی‌سازی اورانیوم برای ایران اعلام کرد که واشنگتن آماده گفت‌وگو برای دستیابی به راه‌حلی صلح‌آمیز است. او تأکید کرد که آمریکا خواهان جنگ نیست اما برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای مصمم است.

به گزارش تجارت امروز؛ «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در گفت‌وگویی با رسانه «فری پرس» با رد حق غنی‌سازی اورانیوم برای ایران، اظهار داشت: «اگر ایران به‌دنبال برنامه‌ای هسته‌ای با اهداف صلح‌آمیز است، می‌تواند اورانیوم مورد نیاز خود را وارد کند. این کشور حق غنی‌سازی داخلی نخواهد داشت.»

روبیو: ایران می‌تواند اورانیوم بخرد، اما حق غنی‌سازی ندارد

روبیو در گفت‌وگویی با رسانه «فری پرس» گفت: «ایرانی‌ها برای مذاکره تمایل نشان داده‌اند و ما نیز گفت‌وگو خواهیم کرد. اگر آن‌ها یک برنامه صلح‌آمیز می‌خواهند، راه آن واردات مواد غنی‌شده است، نه غنی‌سازی داخلی.»

حمله دوباره به برجام

وزیر خارجه آمریکا توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) را یک توافق “بد” خواند و ادعا کرد: «در برجام، در ازای امتیازات موقت، امتیازاتی دائمی به ایران داده شد. تحریم‌ها به سرعت لغو شدند، در حالی که توان غنی‌سازی ایران باقی ماند.»

جنگ نمی‌خواهیم، اما آماده‌ایم

روبیو که به اتخاذ سیاست‌های تند علیه ایران شهرت دارد، تأکید کرد که آمریکا خواهان جنگ نیست. او گفت: «ترامپ هرگز برای شروع جنگ تبلیغ نکرده و نمی‌خواهد شاهد آغاز درگیری باشد. اما اگر لازم باشد، ایالات متحده برای اقدام نظامی آمادگی دارد.»

مذاکره ممکن است؛ اما هنوز راه درازی در پیش است

او تصریح کرد که واشنگتن با هرگونه توافق با ایران فاصله زیادی دارد و مسیر پیش‌رو دشوار خواهد بود. روبیو گفت: «اگر شانسی برای صلح وجود داشته باشد، ما آن را امتحان خواهیم کرد. اما ممکن است این توافق اصلاً امکان‌پذیر نباشد.»

هشدار درباره هزینه‌های جنگ

روبیو با اشاره به پیچیدگی شرایط منطقه هشدار داد: «هرگونه اقدام نظامی علیه ایران ممکن است به یک جنگ تمام‌عیار منجر شود که خسارات سنگینی برای آمریکا به همراه خواهد داشت.»

ترامپ به‌دنبال صلح است

او در پایان تأکید کرد که ترامپ راه‌حل مسالمت‌آمیز را ترجیح می‌دهد. با وجود حفظ گزینه‌های نظامی، دولت آمریکا تمایل دارد بدون درگیری و از راه مذاکره، مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود.

انتهای مطلب/ ن.پ

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا