سکه و طلااخبار

پیش‌فروش سکه؛ واقعیت‌هایی درباره سکه‌های ۶۰ میلیونی!

سکه‌های عرضه‌شده توسط بانک مرکزی به دو صورت فیزیکی یا تسویه نقدی به خریداران تحویل داده می‌شوند. هر یک از این روش‌ها می‌تواند برای متقاضیان پیش‌فروش چالش‌هایی به همراه داشته باشد.

به گزارش تجارت امروز؛ بانک مرکزی برای سومین بار با اجرای طرح پیش‌فروش سکه در تلاش است تا نوسانات قیمت طلا را کنترل کند. در حالی که جلسات حراج سکه در مرکز مبادله ادامه دارد، عرضه اوراق سکه نیز مجدداً در دستور کار مدیران این نهاد قرار گرفته است. اکنون قرار است برای نخستین‌بار در روزهای پایانی بهمن، یک میلیون قطعه سکه پیش‌فروش شود. گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که قیمت این سکه‌ها حدود ۱۵ درصد کمتر از نرخ فعلی بازار خواهد بود، موضوعی که جذابیت این طرح را افزایش می‌دهد. بااین‌حال، تجربه خریداران پیشین و شرایط تعیین‌شده برای این طرح ممکن است بر تصمیم‌گیری متقاضیان تأثیر بگذارد.

آغاز پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴

پیش‌فروش سکه قرار است برای نخستین‌بار در بهمن ۱۴۰۲ اجرا شود. بر اساس اعلام سخنگوی مرکز مبادله ایران، متقاضیان می‌توانند از ۲۸ تا ۳۰ بهمن مراحل اولیه ثبت‌نام و انتخاب سکه‌های موردنظر خود را انجام دهند. بااین‌حال، تحویل سکه‌ها در سه مرحله و در تاریخ‌های ۳۱ خرداد، ۳۱ مرداد و ۳۰ مهر سال ۱۴۰۴ انجام خواهد شد.

طرح پیش‌فروش سکه شامل سررسیدهای چهارماهه، شش‌ماهه و هشت‌ماهه بوده و تمامی افراد بالای ۱۸ سال امکان شرکت در آن را دارند.

فرآیند پیش‌فروش سکه آغاز شده و قرار است یک میلیون قطعه سکه در این طرح عرضه شود. متقاضیان می‌توانند همین حالا با مراجعه به سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مراحل احراز هویت و ثبت‌نام خود را انجام دهند.

طرح پیش‌فروش سکه شامل سررسیدهای چهارماهه، شش‌ماهه و هشت‌ماهه بوده و تمامی افراد بالای ۱۸ سال امکان شرکت در آن را دارند.

فرآیند پیش‌فروش سکه آغاز شده و قرار است یک میلیون قطعه سکه در این طرح عرضه شود. متقاضیان می‌توانند همین حالا با مراجعه به سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مراحل احراز هویت و ثبت‌نام خود را انجام دهند.

سکه‌های بانک مرکزی تاکنون بدون پلمب و بسته‌بندی رسمی به خریداران حراج تحویل داده شده‌اند، برخلاف سکه‌های رایج در صرافی‌ها. مرکز مبادله دلیل این موضوع را احتمال بالای جعل وکیوم‌های بانک مرکزی اعلام کرده است. اما این مسئله خود چالش‌هایی را برای خریداران ایجاد کرده، زیرا هنگام فروش در بازار، صرافی‌ها معمولاً قیمت کمتری نسبت به نرخ روز سکه به فروشندگان پیشنهاد می‌دهند.

چالش دیگر برای کسانی است که تمایلی به دریافت فیزیکی سکه ندارند. در این حالت، مرکز مبادله مبلغ معادل سکه را بر اساس نرخ همان روز پرداخت می‌کند، اما قیمت‌های این مرکز معمولاً کمتر از نرخ بازار آزاد است. به عنوان مثال، در روز چهارشنبه ۲۴ بهمن، قیمت سکه امامی در بازار آزاد حدود ۷۲ میلیون تومان بود، در حالی که در مرکز مبادله ارز و طلا با نرخ ۶۸ میلیون و ۳۸۲ هزار تومان محاسبه شد.

جزئیات تحویل سکه‌های پیش‌فروش

متقاضیانی که موعد تحویل سکه‌هایشان ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ است، سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ را دریافت خواهند کرد. در مقابل، سکه‌های ضرب ۱۴۰۴ در تاریخ‌های ۳۱ مرداد و ۳۰ مهر تحویل داده می‌شوند.

پیش‌فروش سکه؛ سومین برنامه بانک مرکزی برای کنترل بازار

بانک مرکزی پیش‌فروش سکه را به عنوان سومین راهکار خود برای مدیریت نوسانات بازار طلا در نظر گرفته است. این برنامه پس از آغاز حراج سکه در اسفند ۱۴۰۲ و عرضه مکرر سکه‌های ضرب ۱۳۸۶ و ۱۴۰۳ اجرا شده است.

همچنین، انتشار گواهی سکه مجدداً در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است. اقدامی که پیش‌تر تجربه شده بود و اکنون در کنار پیش‌فروش سکه به عنوان روشی برای کنترل بازار مطرح می‌شود، حتی اگر هدف اصلی، مدیریت نقدینگی باشد.

وضعیت قیمت سکه و طلا در روزهای اخیر

در روزهای گذشته، قیمت سکه و طلا تحت تأثیر نوسانات بازار ارز و افزایش قیمت جهانی طلا قرار گرفته است.

قیمت سکه امامی در بازار آزاد طی هفته منتهی به ۲۵ بهمن به ۷۴ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان رسید که نسبت به چهارشنبه قبل، رشد ۳.۶ درصدی (معادل دو میلیون و ۶۳۰ هزار تومان) را نشان می‌دهد. افزایش قیمت سکه در بازه هفت‌روزه به هشت درصد رسیده است. بانک مرکزی اکنون با اجرای طرح پیش‌فروش سکه، امیدوار است روند صعودی قیمت‌ها را در بازار کنترل کند.

انتهای مطلب/ ی.ر

امتیاز بدهید

تلگرام تجارت امروز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا